Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със заваръчен апарат kempy 2300ACDC

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със заваръчен апарат kempy 2300ACDC

здравейте,от известно време работя с кемпи 2300ACDC но имам следният проблем при запалването от дистанция ми прегаря върха на електрода и образува едно малко топче на него,и това го прави само при запалването при самата работа всичко си е наред.това става при нормален dc режим на заваряване.можели някой да ме посъветва дали това е нормално защото ,досега не съм имал такъв проблем с другите машини дето съм работил на тях.

Добре тогава и аз да попитам щото пуснах една тема преди две седмици а отговор няма,та затова заварявам на един апарат кемпи който е ACDC и при запалването от дистанция ми прегаря върха на електрода според вас това нормално лие ?
    Последно редактирано от Ясен; 25-01-09, 02:29.

До: Агонови апарати-ВИГ

Първоначално публикуван от tachoni
    Добре тогава и аз да попитам щото пуснах една тема преди две седмици а отговор няма,та затова заварявам на един апарат кемпи който е ACDC и при запалването от дистанция ми прегаря върха на електрода според вас това нормално лие ?
    Че не е нормално - не е. Но дай малко повече конкретика :
    1. И в двата случая ли прегаря , т.е. и на постоянен и на променлив ток.?
    2. Да не си заточил електрода с много остър ъгъл ?
    3. Ако изключиш осцилацията , т.е. когато пали не от дистанция , а с контакт , пак ли прегаря ?
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

До: Аргонови апарати-ВИГ

Сменял ли си газста,електода,материала?Изключен ли е горещия старт,винаги ли до сега е ставало така ?
      Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Пробал съм почти всичко газ,електрод ,настройки обаче си прегаря върха на електрода и това става на dc режим за AC знам че електрода прегаря и неможе да остане остар.Дистрибутора твърди че това е нормално за този апарат но за мене това не е така,имало си такава опция за затапяване на електрода при AC РЕЖИМ но тази опция не требва да влияе при DC режим нали? И най интересното е че прегаря само при самото дистанционно палене ,като го изключа него и премина на контактно всичко е нормално

Коментар

Първоначално публикуван от tachoni Преглед на мнение
          Пробал съм почти всичко газ,електрод ,настройки обаче си прегаря върха на електрода и това става на dc режим за AC знам че електрода прегаря и неможе да остане остар.Дистрибутора твърди че това е нормално за този апарат но за мене това не е така,имало си такава опция за затапяване на електрода при AC РЕЖИМ но тази опция не требва да влияе при DC режим нали? И най интересното е че прегаря само при самото дистанционно палене ,като го изключа него и премина на контактно всичко е нормално
          Значи отговаряш на третия ми въпрос. Проблема идва от "осцилирането" , т.е. тока с висока честота , който служи за йонизиране на газа при безконтактното палене. Изглежда има някакъв пробив , но това трябва да се погледне в ремонтна работилница.
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

До: Проблем със заваръчен апарат kempy 2300ACDC

Определено това не е нормално !Прегарянето на върха на електрода с топче става при неправилна полярност на горелката но понеже казваш че при самата работа всичко си е наред, тогава едва ли е може да си ги разменил. Не съм работил точно с този модел Кемпи но по принцип всички имат регулиране на началната газ и ако тя е с стойност 0 при паленето твърде е вероятно да ти изгаря електрода !
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Здравейте,колеги първо искам да ви благодаря за отделеното внимание,та сега по темата значи първоначалното обдухване съм му дал три секунди предварение,даже и повече време съм давал но резултата е същия.Просто нещо има друго което не е нормално и аз немога да си го обясна.Дистрибутора ми твърди че това е нормално и че дъгата си е стабилна но за мене не е така,според мене върха требва да си е чист,защото колкото и да е нарушава дъгата.Ако имате познати които работят с такъв модел и да ги попитате дали имат същият проблем ще ви бъда много благодарен.Модела е кемпи 2300ACDC.

Коментар

Здравейте,колеги първо искам да ви благодаря за отделеното внимание,та сега по темата значи първоначалното обдухване съм му дал три секунди предварение,даже и повече време съм давал но резултата е същия.Просто нещо има друго което не е нормално и аз немога да си го обясна.Дистрибутора ми твърди че това е нормално и че дъгата си е стабилна но за мене не е така,според мене върха требва да си е чист,защото колкото и да е нарушава дъгата.Ако имате познати които работят с такъв модел и да ги попитате дали имат същият проблем ще ви бъда много благодарен.Модела е кемпи 2300ACDC.
                Какъвто и да е модела на Кемпи това не е нормално -явно е някакъв дефект в апарата не разбирам от електроника но разбирам от заваряване вече много години практикувам този занаят и мога да кажа че това определено не е нормално независимо каква е марката и модела на апарата! Във фирмата имаме няколко Кемпи -та но такова нещо никой от апаратите не прави ! Просто хората в сервиза където ходиш явно не желаят да обърнат внимание на проблема и ти казват че това е нормално , търси друг сервиз където ще ти обърнат внимание на и ще отстранят проблема!Определено няма нищо общо режимите АС и DC даже и да има някаква опция за затъпяване на електрода при AC РЕЖИМ тя не трябва да влияе на DC !Това което са ти казали са търговски трикове и номера ! Най добре е ако има такъв същия апарат да го извадят и да направят проба и с него да не се правят на много разбиращи и да си вършат работата както трябва а не само да печелят от дистрибуторска дейност
                Последно редактирано от welderargon; 25-01-09, 15:42.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                  Най добре е ако има такъв същия апарат да го извадят и да направят проба и с него ...
                  +1

Коментар

Пздрави и от мен!Според мен работите със страхотна машина- поздравявам ви!
                    Имах същия проблем, макар с друга марка зав. машина. Те работят почти по един и същ начин.При мен се оказа, че апaрата е настроен(фабрично) да работи с електрод 2,4 мм ,а аз се мъчех с 1,6мм и при старт върха винаги прегаряше.Поразрових се в менюто и намерих опция избор диаметър на елeктрода, смених на 1,6мм и проблема беше решен.Успех!

п.с. Говорим за режим DС и електрод с червена опашка.
                    Последно редактирано от migmagi; 31-01-09, 19:06.
                    [COLOR=black][B]"...Едно е да ти се иска, друго е да можеш, а пък трето и четвърто - да го направиш. "[/B][/COLOR]
                    [COLOR=black][B]"Мъжки времена" Н.Хайтов[/B][/COLOR]

Коментар

Днес работих точно със същия модел Кемпи ,пали и работи перфектно както с 2,4 така и с 1,6 фолфр. електроди без никакви прегаряния и изтъпявания на електрода !Направи ми впечатление че кабел масата при ВИГ заваряване на режим DC е на (-) и си работи нормално като прехвърлих на (+) където трябва да е за ВИГ както на всички останали апарати, Кемпито не пали но и не прегаря електрода а само дава на дисплея грешка ! Явно има функции които още не съм разучил .. Има режими DC – и DC+ обикалях из “менюто”но така и не можех да накарам лампичката на DC+ да светне за да видя как ще работи може би ако е на DC+ кабел масата ще трябва да се премести на (+) ..... ?

Коментар

Има режими DC – и DC+ обикалях из “менюто”но така и не можех да накарам лампичката на DC+ да светне за да видя как ще работи може би ако е на DC+ кабел масата ще трябва да се премести на (+) ..... ?
                        Няма и да намериш. DC+ работи само когато е превключено на електрожен(ММА)

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                          Няма и да намериш. DC+ работи само когато е превключено на електрожен(ММА)
                          Аха ясно !На бутона TIG има означение DC+ и си помислих че работи и на този режим но явно не е така – малко е особен панела за управление на тази машина ,пък и ръководството за работа е доста кратко...
                          А кабел масата защо е на (-) във ВИГ режим?

Коментар

...
                            А кабел масата защо е на (-) във ВИГ режим?
                            Може и да си сменя поляритета автоматично, в зависимост от режима и масата да не се бара.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                              Може и да си сменя поляритета автоматично, в зависимост от режима и масата да не се бара.
                              Да точно така и става сменят се режимите само от тъч бутоните, но ми стана интересно защото на всички апарати с които съм работил масата при ВИГ е винаги на + .. много особено е направено това Кемпи ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X