Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мога ли да си купя от някъде горелка с маркуч за телоподаващо ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Мога ли да си купя от някъде горелка с маркуч за телоподаващо ?

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
    А защо не сложиш мотор от чистачки на кола примерно от лада или фиат еднакви са.
    Повече самоделки в нета или са с разни бракувани телоподавачи ,или с такива моторчета.

Те май не са с куха ос .

Главата я има и до някъде реших проблема с кухата ос . Резбата на главата е почти 10х1 като пуснеш един метчик и става а такава е и резбата на велосипедите , взех едно задно движение с куха ос и се навива идеално остава само да намеря две зъбни колелца и някакво моторче . За шланга няма проблем аз харесвам големите и тежки неща , а какъв по-точно е проблема с тънките телове , защото те май са два вида глави единия вид е до 1мм , а другия може и с алуминий 2.2мм . Мойта незнам точно каква е , но като я дледам май е от по-големите на нея пише 0,6 сигурно това е минималния тел .
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Тел повече от 1мм не ти трябва. По-скоро гледай да може 0.6, за фини нещица. Но за универсалност, ако може да подава телове 0.8 и 1мм е непълно достатъчно за амперажи до 200А.

С алуминий 1мм се работи безгрижно, по отношение на подаване. Заваряването е гадничко, а с монофазна трансформаторна самоделка е кауза пердута.

Мойта ръкохватка е BINZEL MB15. За до 200А е перфектна. Телта вътре върви много, ама много лесно. Пробвано е с черно, неръждавейка и алуминий.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
        Излизат неща само за плазма . Междувременно се сдобих с едно телоподаване Isaplan ER-U 104-st3 българско за 250-300А може да бута тел на 16 м , но му липсва мотора и сега мисля магарии за друг мотор , защото за оригиналния ми искат 170 лв . Иначе шланга за него струва 120-140 лв и е 250А , мисля , че не си заслужава да поръчвам от ebay .
        Колега , гледам че и ти като Спарки обичаш нещата да стават по трудния начин . За 100 лв. ще ти дам чисто нов неупотребяван ISAPLAN - комплект. Производство на Оптикоелектрон - Панагюрище. Даже и някакви резервни части има към него.Ако си мераклия , пиши ми на лична.
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Не знам за Китайските като на sparkybg но съм бачкал на Fronius и подаването на телта не беше никак безгрижно ,за работа с Алуминиева тел се изисква тефлонова броня, без нея алуминиевата тел задира по металната броня и телта се набира между ролките!
          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
            Не знам за Китайските като на sparkybg но съм бачкал на Fronius и подаването на телта не беше никак безгрижно ,за работа с Алуминиева тел се изисква тефлонова броня, без нея алуминиевата тел задира по металната броня и телта се набира между ролките!
            Машината е китайска. Ръкохватката си е BINZEL. И си има инсталирана тефлонова броня, още откакто я купих.

Черна тел и няръждавейка върви почти без усилие през шланга, който, по спомен, е 4м.

Убеден съм че с твърда алуминиева тел ще стане (разбирай AlMg5). Имам тел , но покрай заигравките ми с TIG-а напоследък, все не остава време да пробвам. Пробвах я само как върви - и си върви перфектно. Като охлабих механизма за да я извадя - почти нямаше усилие.

А с мека (алуминий-силиций) също съм на 99% сигурен че ще стане.

Колега ми показа портативна машинка на Кemppi:
            http://www.kimex-bg.com/BG/Kemppi/Mi...ive%20150.shtm

Това работи безгрижно и с мека тел. Ръкохватката му не е нищо особено, а телоподаващия механизъм пък съвсем. Дори съм на мнение че телоподаващия механизъм на мойто е по-добър, дори и само големината на ролките да се гледа.

Та, каза ми че сменил пружината за притискане на телта с по-мека, понеже мачкала меката алуминиева тел. При мен тоя проблем няма да го има, защото имам регулация на притискането, и на най-малко притискане не може и сопол да смачка.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Машината е китайска. Ръкохватката си е BINZEL. И си има инсталирана тефлонова броня, още откакто я купих.

Черна тел и няръждавейка върви почти без усилие през шланга, който, по спомен, е 4м.

Убеден съм че с твърда алуминиева тел ще стане (разбирай AlMg5). Имам тел , но покрай заигравките ми с TIG-а напоследък, все не остава време да пробвам. Пробвах я само как върви - и си върви перфектно. Като охлабих механизма за да я извадя - почти нямаше усилие.

А с мека (алуминий-силиций) също съм на 99% сигурен че ще стане.

Колега ми показа портативна машинка на Кemppi:
              http://www.kimex-bg.com/BG/Kemppi/Mi...ive%20150.shtm

Това работи безгрижно и с мека тел. Ръкохватката му не е нищо особено, а телоподаващия механизъм пък съвсем. Дори съм на мнение че телоподаващия механизъм на мойто е по-добър, дори и само големината на ролките да се гледа.

Та, каза ми че сменил пружината за притискане на телта с по-мека, понеже мачкала меката алуминиева тел. При мен тоя проблем няма да го има, защото имам регулация на притискането, и на най-малко притискане не може и сопол да смачка.
              Сигурно е така щом си пробвал! но аз нямах тефлонова броня за да пробвам Fronius- a напълно е възможно китайската да е направена по-добре от марковия Fronius макар че механизма му е с четери ролки и също се регулира нивото на притискане...
              Все пак трябваше да отбележа за по незнаещите че е необходима тефлонова броня ..

Коментар

За форниуса не знам. Мойто е с 2 ролки. Не са зацепени помежду си. Но са с голям диаметър, което повишава петното на контакт с телта. Вероятно заради това се справя. Kemppi-то, което гледах, беше с двойно по-малки ролки. Въобще, телоподаващия механизъм му беше малко като детска играчка. Но пък може да е читав иначе. И все пак това е най-най ниския им клас.

Далеч съм от мисълта че мойто е върха на сладоледа. Просто се справя някак.

При тоя механизъм с 4 ролки, вероятно и зацепени помежду си, проблема със сигурност не е в телоподаващия механизъм. Това е може би един от най-добрите механизми, като изключим тоя с 6 взаимно зацепени ролки. Това сигурно всичко ще може да подава, дори и по 10м шланг.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  За форниуса не знам. Мойто е с 2 ролки. Не са зацепени помежду си. Но са с голям диаметър, което повишава петното на контакт с телта. Вероятно заради това се справя. Kemppi-то, което гледах, беше с двойно по-малки ролки. Въобще, телоподаващия механизъм му беше малко като детска играчка. Но пък може да е читав иначе. И все пак това е най-най ниския им клас.

Далеч съм от мисълта че мойто е върха на сладоледа. Просто се справя някак.

При тоя механизъм с 4 ролки, вероятно и зацепени помежду си, проблема със сигурност не е в телоподаващия механизъм. Това е може би един от най-добрите механизми, като изключим тоя с 6 взаимно зацепени ролки. Това сигурно всичко ще може да подава, дори и по 10м шланг.
                  Става въпрос за тази машинка http://www.specelektromash.ru/catalogue/66/167.html - така да се каже е три в едно - MIG/MAG с импулс ; TIC и ММА ! А тук http://www.maridana.lv/ru/box/files/...ps_instr_0.pdf можеш да разгледаш с подробности някой детаили включително и механизма за подаване на телта

Коментар

Ако още не си се отказал от експериментите това лято ми се наложи да търся шланг за едно служебно 250амперово телоподаващо в София цените се движат така : Фирма Харко около 160 лева с ДДС ; фирма Струна около 130 лева с ДДС ; фирма Редко 98 лева с ДДС естествено от тях го купих.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Благодарение на колегата Vlado Ts вече имам телоподаване с шланг , остава да направя изправителя и някои други дреболии .
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

За подаване можеш да ползваш моторче за чистачки на автомобил.Изправенето на тока ти е задалжително.Успех.
                        "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. "о8894оЗ81З

Коментар

От: До: Мога ли да си купя от някъде горелка с маркуч за телоподаващо ?

Колега видях,че разполагаш с телоподаващо на Исаплан. Преди дни купих същото ,но от него/платката/ липсват някой части из нета няма схема на устройството ако не ти представлява някаква трудност да те помоля да направиш няколко снимки на платката, в точност на диодите който са захваната към корпуса КД2001 . Благодаря ти предварително

Коментар

От: Мога ли да си купя от някъде горелка с маркуч за телоподаващо ?

Тези дни ми е малко натоварено ,звънни ми другата седмица и ще ти помогна .
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X