Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мога ли да си купя от някъде горелка с маркуч за телоподаващо ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мога ли да си купя от някъде горелка с маркуч за телоподаващо ?

До сега съм питал на няколко места , но все ми казват , че продават цяло телоподаващо .За предпочитане е от Пловдив .
    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

До: Мога ли да си купя от някъде горелка с маркуч за телоподаващо ?

http://elektrik90.com/
    тея са в Плевен ,на Сторгозия, имат доста неща и май могат да пращат по пощата.

Коментар

Благодаря за информацията просто не знаех , че на това му викат шланг и не успях да го намеря в нета преди да пиша тук .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Също и в Редко, предлагат шлангове и консумативи.
        Успех в търсенето!
        Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

По принцип има значение и на каква машина ще го слагаш шланга.Повечето машини са с еврокуплунг но има и изключения поради което трябва да обърнеш внимание как се свързва към машината.Най-добре потърси дистрибутор на фирма Струна за Пловдив,те предлагат и шлангове на Binzel които пък правят за всякакви машини.Или офиса на KEMPPY предлагат и шлангове (верно са по скъпички ама....Марка).За Пловдив адреса им е ул."Изток-подължение" 8 .тел.032/623370 или 0888102215
          Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Искам нещо по-евтино , идеята е да се направи от нищо нещо ,като смятам да направя някои доработки на електрожена който сам съм правил .За момента не бързам за никъде просто един проект , който ми се върти в главата от доста време . Знам , че ще има зор с тоците и управлението и точно за това ми е интересно .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
              Искам нещо по-евтино , идеята е да се направи от нищо нещо ,като смятам да направя някои доработки на електрожена който сам съм правил .За момента не бързам за никъде просто един проект , който ми се върти в главата от доста време . Знам , че ще има зор с тоците и управлението и точно за това ми е интересно .
              Ако смяташ да си правиш електрожена да работи като телоподаващо,ще трябва да го пренавиваш целия.И ще може да го ползваш само като ЦО като електрожен вече няма да го бъде.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                Ако смяташ да си правиш електрожена да работи като телоподаващо,ще трябва да го пренавиваш целия.И ще може да го ползваш само като ЦО като електрожен вече няма да го бъде.
                Защо така мислиш аз съм сигурен че нищо няма да пренавивам по него най много да има някакви мощни ключове .
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Защо така мислиш аз съм сигурен че нищо няма да пренавивам по него най много да има някакви мощни ключове .
                  Защото токоизточника за ЦО-то трябва да бъде с твърда(статична) волт-амперна характеристика,при електрожена и аргона тя е стръмно-падаща.С една дума при електрожена примерно напреж.на празен ход е 80V,a при запалване на дъгата става 30V. При ЦО-то напрежението на се променя.Освен това при ЦО-то(МИГ-МАГ) се регулира волтажа и ампеража.При електрожена е само ампеража.Всеобща заблуда е че в една машина за МИГ-МАГ заваряване с двете основни копчета се регулира скорост на тел и ампераж.А всъщност едното е за скорост на тел,в това число и ампераж а другото регулира волтаж.(обикновено при по евтините машини е на степени).

Коментар

Моя електрожен е със много твърда характеристика и си заварява супер противно на всякакви теории .Направен е от два трансформатора от цветен лампов телевизор Електрон , като е сменена само вторичната намотка всеки траф вади по 22 волта и са вързани оследователно ако ги вържа успоредно ще имам 22 променливо или около 30 постоянно при над 150А . Само се чудя дали ще има смисъл да се изправя .
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Моя електрожен е със много твърда характеристика и си заварява супер противно на всякакви теории .Направен е от два трансформатора от цветен лампов телевизор Електрон , като е сменена само вторичната намотка всеки траф вади по 22 волта и са вързани оследователно ако ги вържа успоредно ще имам 22 променливо или около 30 постоянно при над 150А . Само се чудя дали ще има смисъл да се изправя .
                      Абе пич , ти под "много твърда " какво имаш предвид - че не може да се счуп или ?! Колегата в предния пост ти го е казал - за ръчно електродъгово заваряване , както и за ТИГ ти трябва стръмно падаща характеристика. Няма начин да подържаш равномерно горене на дъгата без прекъсване с твърда характеристика на електроди ! Двата метода ( РЕДЗ и МИГ ) изискват различни токоизточници , не става от нищо нещо.Панацея в заваряването ( както и в лекарствата ) няма , разберете го най-сетне !
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

За ръкохватки виж в ebay. Продавача е shop-river. Праща ги с куриер. Може и да излязат по-евтини, отколкото са тук. Качествени са. На Binzel. Аз съм с такава, и е перфектна. С евро букса са, ама в е-bay продават и буксата, която можеш да си монтираш на телоподаващото.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Излизат неща само за плазма . Междувременно се сдобих с едно телоподаване Isaplan ER-U 104-st3 българско за 250-300А може да бута тел на 16 м , но му липсва мотора и сега мисля магарии за друг мотор , защото за оригиналния ми искат 170 лв . Иначе шланга за него струва 120-140 лв и е 250А , мисля , че не си заслужава да поръчвам от ebay .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Излизат неща само за плазма . Междувременно се сдобих с едно телоподаване Isaplan ER-U 104-st3 българско за 250-300А може да бута тел на 16 м , но му липсва мотора и сега мисля магарии за друг мотор , защото за оригиналния ми искат 170 лв . Иначе шланга за него струва 120-140 лв и е 250А , мисля , че не си заслужава да поръчвам от ebay .
                            Ами то мотора е почти цялото телоподаващо!Тези Изаплан са планетарни телоподаващи.Мотора е с кух ротор и тела минава от там.Накрая на ротора е планетарната глава и нея трябва да търсиш.Освен това този род телоподаващи имат проблем с тънките телове (0.6мм;0.8мм).И шланга им е огромен и тежък.По-добре си търси някакво конвенционално такова,или някоя цяла машина на старо.

Коментар

А защо не сложиш мотор от чистачки на кола примерно от лада или фиат еднакви са.
                              Повече самоделки в нета или са с разни бракувани телоподавачи ,или с такива моторчета.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X