Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на апарат за заварване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на апарат за заварване

За 4-ка ти трябват 150-160А ,та 200А машина ти е напълно достатъчна.
    "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
    Mark Twain
    СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от pimax Преглед на мнение
      Имам DEL 200 - 3 в 1 комбинирано.
      Колко ампера тогава е електрожена?
      Щото с 4 мм. електроди не става.Затова си мисля че ми трябват 250 ампера.

Тогава въпросът ми е! Какъв електрожен ми трябва .за да вървят 4мм. базични електроди?
      Миналия месец стопих 1/2 кутия с дел 200 селф контрол.Интересното е че изгърбено на макс (200А) даваше около 155(чисто субективно , не съм ги мерил),а в режим телоподашащо гаранция прави 200 та и повече....
      "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
      Mark Twain
      СтоЕнчA

Коментар

На телоподаващо и аргон амперите са 200, на електрожен - 160. Мощността в 3-те режима е еднаква, ама при електрожен напрежението е по-високо, съответно за същата мощност тока е по-нисък.

На телоподаващото тока на късо може и 400А да стигне.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да, не ти трябва 250 А за 4 мм електроди. Реално 200 А машина е предостатъчна за интензивно ползване, зависи и от машината де. И 1000 лв са много за такава машина.

Коментар

Да не отварям нова тема.
            Трябва ми електрожен около 250 ампера.На първо време ще изгори десетина пакета електроди 4 мм.
            По пакет на ден долу-горе.
            Монофазен или трифазен.Килограмите нямат значение.
            Бюджет - до 1000лв.
            DEL-200-ампера, и е доста под 1000лв.
            0осем9осем7шест0осем7едно
            Миро

Коментар

Тогава въпросът ми е! Какъв електрожен ми трябва .за да вървят 4мм. базични електроди?
              Разходи се до Енина . Близо ти е .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                Разходи се до Енина . Близо ти е .
                За базични електроди 4-ка 200А са достатъчни. Обикновено на кутията на електродите завода производител указва минималния и максималния ток с който трябва да работи конкретния електрод.

На нашите машини ампеража на съответните режими (ММА, МИГ и ТИГ) се настройва индивидуално и щом сме обявили максимален ток 200А това важи за всички режими. Тока се мери с ампер-клещи. Може и на око, но после трябват много капки.

Причините да не се получава заварката с даден електрод може да бъдат от различно естество - електрода, машината, заварчика, атмосферното налягане и т.н. При съмнение, че машината не дава достатъчно ток е по-лесно и по-редно машината да се разходи до София вместо собственика й то друго населено място. Машината има останала още малко гаранция, така че транспорта до нас и обратно по Еконт е за наша сметка.

Поздрави,
                Георги
                АИГ-Заваряване ООД
                Заваръчни апарати "DEL"
                http://www.aigwelding.com
                0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                  ....
                  Причините да не се получава заварката с даден електрод може да бъдат от различно естество - електрода, машината, заварчика, атмосферното налягане и т.н. При съмнение, че машината не дава достатъчно ток е по-лесно и по-редно машината да се разходи до София вместо собственика й то друго населено място. Машината има останала още малко гаранция, така че транспорта до нас и обратно по Еконт е за наша сметка....
                  Жоро , понеже ме цитираш и мен , малко уточнение :

Първо , допускам че колегата е достатъчно в час с ММА. Спор няма , че с реални 200 ампера на 4мм. машината трябва да пее .
                  Второ , останах с впечатление, че търси нов електрожен , различен от машината която притежава в момента и пита за такъв .
                  Затова му предложих алтернатива , защото (от личен опит) освен на вашите машини имам доверие и на онези . Нямах предвид да занесе вашата там за ремонт .
                  А след като се изясни ситуацията , разбира се че е нормално да търси профилактика и поддръжка там от където я е закупил .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Баси въпроса...
                    естествено че ако машината е с реални ампери, 200А са абсолютно достатъчни, че и отгоре за базичен 4мм. А ако се търси комфортна работа - за тези токове само и единствено трифазна машина. За да има запас.
                    Панайот Бърдарски
                    0887 60 77 22

Коментар

Не правя реклама на никой.Имам комбо от енинските,180 ампера.Миналата седмица заварявах откосниците на един булдозер.Една кутия базични,4-ка изгорих за един ден работа-никакъв проблем.Би трябвало и машината на ДЕЛ,ако е наред да няма проблем.
                      Yamaha Yz450F
                      Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                      Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Малко уточнения:
                        До сега с четворка електроди почти не съм работил.
                        Днес купих нов пакет базични Бьолер.Прилична заварка става с над 190 ампера.Идея си нямам колко са реално - това отчита дисплея.
                        За това въпроса ми беше за 250 амперова машина и да има някакъв запас.
                        Имам за правене една метална конструкция и ако трябва цял ден да бръмчи на пълна мощност...
                        Другото което ме притеснява е че за монтажа най-близкото табло е на стотина метра.
                        ........................
                        Иван Маринов
                        CRF 250 X
                        Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

До колкото разбирам машината ти е като моята плюс аргон.Ако съм прав въобще не я мисли ,газ до дупка нищо няма да и стане.
                          На мен 200А ми малеят,но понеже по мощна с тези мобилност няма взех тази.За три години системен тормоз на пълна мощност единствено и изгоря вентилатора преди два месеца.Смениха го за един ден и после месец ги гоня да си платя ремонта.Накрая сумата беше наполовина от колкото съм плащал за същото в редко.
                          Mark Twain
                          СтоЕнчA

Коментар

Колеги да задам и аз един въпрос, имам ВИГ+ММА 200А инверторна машина възможно ли е да се използва като токоизточник на някакъв модул така да се каже с телоподаващ механизъм,шланг,ролка тел и тн.?

Коментар

Търси Данчо. Един съфорумник е правил при него такава доработка. Дори и "селф контрол" беше опцията.

Коментар

Първоначално публикуван от dido7 Преглед на мнение
                                А моите препоръки, са: Иза от Панайот Бърдарски или електрожен от Данчо, който работеше при АИГ.
                                Няма да сбъркаш. Аз скоро взех телоподаващо 3 в 1 от Данчо и ползвам от един колега който има машина от Панайот. Уникални машини за цената си. Със сигурност ще си купя и лична от Панайот.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X