Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на апарат за заварване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор на апарат за заварване

Първоначално публикуван от G.Rachev Преглед на мнение
    Благодаря колеги,
    В предния пост не се виждат линковете към другите избрани от мен апарати за това пак ще опитам да ги постна за да ги видите.
    Иначе машинката ще е за домашно ползване.

Мод., без рекламни линкове!!!!! .....@#$^&*(*_)(
    Нито сега нито преди могат да се видят някакви други линкове и избрани от теб апарати.Виждам само това: @#$^&*(*_) !!!!!Не си споделил и бюджет? Предложих Вики Б заради това че имат модели на сходна цена с посчения от теб единствен апарат,но имат много леки и с малки размери модели.Ако това е критерий което те вълнува де?
    При Драгозов има евтини и с дълга гаранцая машини.
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
      В един обикновен инверторен електрожен не виждам какво толкова има да се реже
      Идея си нямаш какви еквилибристики се правят за да се спестят примерно 2 стотинки цена на дребно за единични бройки на частите. Да не говорим че в редица случаи съм бил на 99% сигурен че конкретното "техническо решение" е направено именно с цел да се скапе след определено време. При китайците поне това последното не съм го срещал - там като си купиш калпава машина си е калпава от самото начало.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Off каква тема. На мен ми е голяма мъка. Миналата година трябваше да заваря две тръби на асмата. Виках комшията.
        И в момента има малко желязо за заваряване.
        Не съм заварявал, нямам електрожен. Надали и ще ми трябва за повече от 2-3 заварки на 2-3 г. Не обичам да се моля, а майстор заварчик да намериш - без значение парите за 2 заварки- невъзможно.
        Та намислих се да взема нещо И И И И И И... трудна работа. Четох тук , във форума направи сам, и други места. Общо взето всеки си хвали стоката, а на другите е най калпава, нищо че всички са правени в Китай.

Първоначално публикуван от Avas Преглед на мнение
        Няма много за разказване.
        Събрахме се няколко приятни човека, всеки с машината си ( аз с двете си ) и изгорихме някакво количество електроди при еднакви условия и така.А, имахме и скромна публика, та за това го ям Уелдара, че спокойно там можеше да събера още десет човека.
        Имахме машини на Вики Б, АИГ, Арго маркет и машина от Пансим. Нямахме екземпляри от хасковско-пазарните машини, но аз имам някакъв минимален опит с тях и освен с некоректните търговски практики си мисля, че и тия машини работят добре като за парите си, някакви такива цигании като тоя стикер на кутията ме побъркват, щото съм убеден, че тая глупост няма да оцелее и ден.
        От присъстващите никой не е профи, един от колегите мисля е с най-голям опит, аз самия като за мен си, се справям добре ( заварянето ми е спомагателна дейност, но си карам всичко с базични електроди и за моите цели смятам постигам задоволителни резултати).
        Като цяло всяка една от машините си има своите достойнства и недостатъци.
        За повече подробности някой път на бира, и без това преди време беше споменал някакви неща, които на мен са ми в сферата на професионалните интереси, а тук някой от началството реши, че въпросите са ми заяждане.
        За съжаление във всичките "реклами" надали има и зрънце истина , но достъпна само на специалисти, а пък те не се интересуват от нещо по евтино от 1000лв.
        Ако пък някой пише го гонят, че разваля бизнеса. Стигнах до там да гледам снимки , но пък после казаха че от партида до партида , няма общо, лепне ли не , има ли филтри или не , читави или пълно набутване. Вярно е че продажбата на електрожени е хляба за някой в форума, но нека си сложат рекламите в търговския раздел. Аз търся информация и отзиви, а не реклами
        Отказах се, не си струва, ще се моля на някой да дойде, че не си струва ядовете.
        Последно редактирано от biol; 19-08-16, 13:43.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
          Той веднъж го съживи, но сега пак се е окотил за друго. В крайна сметка май ще го хвърли.
          Този Фрониус си правеше номера още при мен - пускаше вентилатор произволно, спираше, на празен ход даваше напрежение и...до там. Така си и остана и после Данчо сподели че окончателно е загинал
          Точно проблем с контролера или паметта в която е записана програмката. Отделни са. Ама... от сервизното описание на модела става ясно че при подобен дефект се заменя цялата платка - в нашия случай това означава - цялата машина.
          Панайот Бърдарски
          0887 60 77 22

Коментар

Е то ясно за какво беше борбата, за да се съживи машината без да се дават 800 лв за ремонт. Уви, тук не става. При доста други машини от тази марка се получиха нещата за 30 - 50 лв и си работят.

Коментар

Благодаря колеги,
              Реших и аз да се доверя на повечето мнения, и не само в този форум, и мисля че направих правилния избор - ДЕЛ 160. Много добра машинка - мнение на непрофесионалист, но съм много доволен. Доста коректни и отзивчиви хора.
              И както бе казано в по горен пост -"Има ли желание - има и начин"

Коментар

На кого и за какво благодариш ,та ние така и не видяхме другите машини които уж си бил харесал, за да ги коментираме!!!!!!!Ти май нещо се подиграваш с нас!?Или темате е ракламна, а ?Не мисля че на АИГ имат нужда от подбна реклама.
                Последно редактирано от welderargon; 21-08-16, 16:30.

Коментар

Току що разбрах ,че линковете към останалите марки и модели са били изтрити от модератори или там собственици на форума.По този начин обаче всички други производители и търговци които не са партньори на форума са поставени в нелоялна конкуренция .Изобщо форумите и тоя и Направи си сам се превръщат в маша за обслужване на интересите на собствениците им.Какви форуми са това !?Да не можеш да постнеш линк и да не можеш да обсъждаш съдържанието в него, спрямо конкуренцията ,да не можеш да напишеш свободно мнението си.,Как да очаквам че някой ще ми помогне в избора на нещото което търся.Така че явно е по добре да спираме участието си по форумите ,и да разчитаме на рекламите.... и на собственията си интуиция за избор.

Коментар

Тук трябва да си платиш. Мен не ме притеснява, аз не бих дал пари да рекламирам тук. Просто такива са правилата. То за това няма и линкове. Добра машинка си е взел. Всъщност темата за избора е дъвкана многократно и всеки, който чете ще се ориентира какво да си купи. Няколко са местата за продажба на такива машини и всички ги знаят.

Коментар

Уелдър, нал знайш - който плаща, той поръчва музиката! С малко повече писане и някоя снимка, винаги можеш да минеш без директен линк.
                      Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                      Из "Златния телец"

Коментар

И кой преценява линковете с каква цел са?

Коментар

Да не отварям нова тема.
                          Трябва ми електрожен около 250 ампера.На първо време ще изгори десетина пакета електроди 4 мм.
                          По пакет на ден долу-горе.
                          Монофазен или трифазен.Килограмите нямат значение.
                          Бюджет - до 1000лв.
                          ........................
                          Иван Маринов
                          CRF 250 X
                          Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Монофазен електрожен с реални 250А няма.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То и не мисля, че електрожен с реални 200 А ще се зачуди с тия четворки.
                              Аз, с моя 200- ста амперов, еднократно съм опуквал за ден кутия четворки, на припек, в мръсна пловдивска жега, е верно рутилки, но без грам ядове.
                              С четворки базични, съм заварявал еднократно, и то ей така, ми на втория електрод бутнах предпазителя на обекта,нещо за мен нямат приложение.

Коментар

Имам DEL 200 - 3 в 1 комбинирано.
                                Колко ампера тогава е електрожена?
                                Щото с 4 мм. електроди не става.Затова си мисля че ми трябват 250 ампера.

Тогава въпросът ми е! Какъв електрожен ми трябва .за да вървят 4мм. базични електроди?
                                ........................
                                Иван Маринов
                                CRF 250 X
                                Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X