Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Различното заточване на ВИГ елентроди, и ефекта от него, в картинки.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Различното заточване на ВИГ елентроди, и ефекта от него, в картинки.

До сега не бях попадал на такива илюстрации по въпроса, та реших че на някой може да са полезни:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:arczonetungstenangle.jpg
Прегледи:1
Размер:43.5 КБ
ID:6112828

И ефекта от него, в снимки от живия живот:

Име:millertungstenhandbook.jpg
Размер:58.0 КБ
ID:6112829

Име:Tungstine_Grind_Angles.jpg
Размер:20.1 КБ
ID:6112830

Хубаво би било да имаше и клипче на дъгата с различните заточвания, на AC и DC, но до сега не съм попадал на сравнения.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

От: Различното заточване на ВИГ елентроди, и ефекта от него, в картинки.

Заточването е относително определящо .В по-голяма степен от значение е чистотата на защитния газ и заварявания материял. Иначе добро визуално представяне на различните наклони.

Коментар

заточването е важно но.....ръчичката и очичките са определящи....))))))

Коментар

Спарки - полезна информация. Благодаря!
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

То е ясно че "горелкодържача" е най-важния компонент в схемата. Просто за пръв път, и то случайно, попадам на толкова ясни илюстрации какво следва от различното заточване при еднакви други условия. Нещо напоследук пак се запалих по ВИГ-a, изтупах прахта от машината, и гледам, ровичкам и опитвам. До сега го ползвах само инцидентно, когато по някаква причина не съм имал налично телоподаващо. Просто установявам че понякога по-бавния ВИГ може да е алтернатива на МИГ, като се сложи в сметката и времето за чистене на пръските. Днес ми дойдоха и "stubby" лещите, от преди имам и леща с прозрачна дюза, 3 вида електроди, и уикенда ще падне чесане на краста.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Просто установявам че понякога по-бавния ВИГ може да е алтернатива на МИГ, като се сложи в сметката и времето за чистене на пръските. .
            Като се вземе впредвид предварителното почистване до чист метал на заваряваният впоследствие материял/детайл ,то времето за жалост е същото .Поне самия процес е по-безшумен и бездимен от стандартните методи . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20160415_092041.jpg
Размер:109.3 КБ
ID:5710908
            Последно редактирано от DAROGA; 15-04-16, 12:32.

Коментар

Предварителното почистване на нещата, които правя, често е на порядък по-лесно и съответно по-кратко от "следварителното". Пък и аз предварително чистене така или иначе правя, даже и при MIG. Нямам пясъкоструй или нещо от сорта. Готовия детайл минава на пясъкоструй. Само дето установявам че и на двете места, където ги давам за струене и прахово, не се престарават твърде. Последния път си личеше окалината под боята. Вярно че беше от тая, дето трудно пада, ама факта си е факт.

Да уточня че в моя случай работя черно. И често губя 3-4 пъти повече време в чистене отколкото заваряването, щото общо взето с друго освен пила, направена на шабър не мога да бръкна.

Коментар

Точно черното е проблема. Всичката налеп ,мърсотия,омазняване започва да "ври".Получават се много кухи пори и трябва последващото им премахване и повторно заваряване.За мен по-лесно и безпроблемно при черното е почистване с флекса до чист метал.

Коментар

Точно с флекс го чистя на местата, където ще са заварките, дори когато го заварявам с телоподаващото. Това е бързо и лесно. Кофти е чистенето след заваряване. С флекс и телена четка може да се чистят не повече от 30% от заварките.

Коментар

Първоначално публикуван от DAROGA Преглед на мнение
                    Точно черното е проблема. Всичката налеп ,мърсотия,омазняване започва да "ври".Получават се много кухи пори и трябва последващото им премахване и повторно заваряване.За мен по-лесно и безпроблемно при черното е почистване с флекса до чист метал.
                    не е нужно да се чисти......малко се вдига ампеража и всичко си идва на место......де ше му излезе края ако всичко взема да го чистя......

Коментар

Просто за пръв път, и то случайно, попадам на толкова ясни илюстрации какво следва от различното заточване при еднакви други условия.
                      Бях ти пратил доста "книжа" /преди година може би/, да ги постнеш тук у тоя форум...амааа ги нема още. Там има картинки точно по тоя въпрос. Сега пускаш такава тема и като чета развитието и.....честно казано ми става смешно.

Коментар

Ако ще казваш нещо по темата - кажи го. Иначе ще е поредната осрана с дейно участие от твоя страна.

Коментар

Ето ти още една добра демонстрация какво се получава ако електрода не е заточен правилно .

Освен това дължината или ъгъла на заточване на електрода зависи от заваръчния ток.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Просто установявам че понякога по-бавния ВИГ може да е алтернатива на МИГ, като се сложи в сметката и времето за чистене на пръските. .
                          Ако пък поработиш с тънка ламаринка под 1 мм.вероятно ще установиш че с ВИГ е по лесно и по красиво пък и ако се сложи в сметката и времето за чистене на пръските ,може и да се окаже дори и по бързо .
                          Последно редактирано от welderargon; 16-04-16, 00:50.
                          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

At the adjoining picture it is shown, how a molten pool takes shape with identical current force but different grinding angle.
                            The arc illustrates the mirror image of the grinding angle.

With a pointed electrode energy is brought to a small surface with deep penetration. With dull electrodes the energy with identical weld current is brought to a large surface with a considerably shallow molten pool.
                            Последно редактирано от welderargon; 16-04-16, 00:58.
                            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Ако ще казваш нещо по темата - кажи го.
                              По-малък ъгъл на заточване по-далечно рефлектиране на дъгата. Това е.....друго няма.
                              А що не качиш информацията, която доброволно ти дадох, тука у форума. Аз ако можех щях......нали за това милееше и ми пилеше на главата. Закачил си "важна тема", а тя е празна.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X