Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Различното заточване на ВИГ елентроди, и ефекта от него, в картинки.
Свий
X
-
От: Различното заточване на ВИГ елентроди, и ефекта от него, в картинки.
То е ясно че "горелкодържача" е най-важния компонент в схемата. Просто за пръв път, и то случайно, попадам на толкова ясни илюстрации какво следва от различното заточване при еднакви други условия. Нещо напоследук пак се запалих по ВИГ-a, изтупах прахта от машината, и гледам, ровичкам и опитвам. До сега го ползвах само инцидентно, когато по някаква причина не съм имал налично телоподаващо. Просто установявам че понякога по-бавния ВИГ може да е алтернатива на МИГ, като се сложи в сметката и времето за чистене на пръските. Днес ми дойдоха и "stubby" лещите, от преди имам и леща с прозрачна дюза, 3 вида електроди, и уикенда ще падне чесане на краста.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеПросто установявам че понякога по-бавния ВИГ може да е алтернатива на МИГ, като се сложи в сметката и времето за чистене на пръските. .Последно редактирано от DAROGA; 15-04-16, 12:32.
Коментар
-
Предварителното почистване на нещата, които правя, често е на порядък по-лесно и съответно по-кратко от "следварителното". Пък и аз предварително чистене така или иначе правя, даже и при MIG. Нямам пясъкоструй или нещо от сорта. Готовия детайл минава на пясъкоструй. Само дето установявам че и на двете места, където ги давам за струене и прахово, не се престарават твърде. Последния път си личеше окалината под боята. Вярно че беше от тая, дето трудно пада, ама факта си е факт.
Да уточня че в моя случай работя черно. И често губя 3-4 пъти повече време в чистене отколкото заваряването, щото общо взето с друго освен пила, направена на шабър не мога да бръкна.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Точно черното е проблема. Всичката налеп ,мърсотия,омазняване започва да "ври".Получават се много кухи пори и трябва последващото им премахване и повторно заваряване.За мен по-лесно и безпроблемно при черното е почистване с флекса до чист метал.
Коментар
-
Точно с флекс го чистя на местата, където ще са заварките, дори когато го заварявам с телоподаващото. Това е бързо и лесно. Кофти е чистенето след заваряване. С флекс и телена четка може да се чистят не повече от 30% от заварките.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от DAROGA Преглед на мнениеТочно черното е проблема. Всичката налеп ,мърсотия,омазняване започва да "ври".Получават се много кухи пори и трябва последващото им премахване и повторно заваряване.За мен по-лесно и безпроблемно при черното е почистване с флекса до чист метал.
Коментар
-
Просто за пръв път, и то случайно, попадам на толкова ясни илюстрации какво следва от различното заточване при еднакви други условия.
Коментар
-
Ето ти още една добра демонстрация какво се получава ако електрода не е заточен правилно .
Освен това дължината или ъгъла на заточване на електрода зависи от заваръчния ток.
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеПросто установявам че понякога по-бавния ВИГ може да е алтернатива на МИГ, като се сложи в сметката и времето за чистене на пръските. .Последно редактирано от welderargon; 16-04-16, 00:50.https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc
Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.
Коментар
-
At the adjoining picture it is shown, how a molten pool takes shape with identical current force but different grinding angle.
The arc illustrates the mirror image of the grinding angle.
With a pointed electrode energy is brought to a small surface with deep penetration. With dull electrodes the energy with identical weld current is brought to a large surface with a considerably shallow molten pool.Последно редактирано от welderargon; 16-04-16, 00:58.https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc
Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.
Коментар
-
Ако ще казваш нещо по темата - кажи го.
А що не качиш информацията, която доброволно ти дадох, тука у форума. Аз ако можех щях......нали за това милееше и ми пилеше на главата. Закачил си "важна тема", а тя е празна.....
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар