Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване на сондажни тръби.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заваряване на сондажни тръби.

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
    Хареса ми, че е мъничко, евтинко и сравнително леко 12 кг.
    За да тежи толкова при тия параметри ще да е трансформаторно?

160А инвертор с полезно време 60% тежи значително по-малко. Е вярно, цената е друга. Всъщност за колко го купи?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз си взех преди години един компактен електрожен с яко охлаждане на скалата за 4.5 електрод трудно пали ,но прави перфектна заварка при големите метали като Ф и дебелина ,подмина ли скалата демек на пълно волуме ,пали и също кара перфектна заварка ,с падаща сама шлака ,още ме кефи ,а отдавна не е нов,заварявам удрям където и да е в близост по изделието и шлаката пада на едри парчета на 1-2 сантиметра,разбира се не в ъгъл вертикал!
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        Коле,като спец по цо-2
        Аааа, кой те излъга?
        Вярно, доста километри тел са минали през дясната ми шепа, ама в никакъв случай не мога да се нарека спец.

На въпроса-това да не е била флюсова тел? Ама с този малък диаметър-едва ли.
        Както те питаха-да не би на другата машина да си с друга газ?
        "Шлаката" непрекъсната ли е(като от електрод), или е на петна? Такива дето си се образуват от стопените мръсотии?
        Ако има етикет на ролката е добре да кажеш какво пише на нея. Аз не мога да ти кажа кое-какво, но тук има доста добри специалисти, които може да решат загадката.

Позволете малко спам-онзи ден занесох моята заварячка(естествено ДЕЛ) в сервиза в който работя, че имаше нужда от малко по-сериозна машина, и новия колега който не беше я виждал отначало се позасмя, явно си е мислел, че с такъв дребосък ще заварявам дебели железа... После като видя шевовете поиска да заварява малко, и след пробата нямаше думи...
        Та голямо БРАВО на екипа който разработва и произвежда тези машини, радвам се, че моята заварячка е именно от тях.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

То габарита на апарата не е от значение ,а как обработва тока до електрод и дъга.Та малки машини вадят гоуем потенциал,то и моя елжен, агрегат се води ,но е с габарити 30/70см. нищо ,че са му турнали колела ,на килограми обаче е около 20кг.,но си бачка дебели електроди и материали без проблеми!
          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от faster Преглед на мнение
            то и моя елжен, агрегат се води
            Дефинирай "агрегат".
            Защото има доста хора които свързват тази дума с едновремешните машини за прав заваръчен ток.
            Пак пример с моята заварячка-нали има опция "електрожен"-бях я занесъл пак в сервиза за да заваря нещо по-отговорно с базични електроди. Понеже нали е с прав ток.
            Нещо не можех да си натаманя нещата, и единия колега(природно прост) се изказа:
            -Не се мъчи, дай да го занесем при бай Иван, там ще го заварят на агрегат, и ще стане...

Върви му обяснявай, че моята машинка е в пъти по-добра от стария триодин който използват при бай Иван...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              . Е вярно, цената е друга. Всъщност за колко го купи?
              /а парите са прежалими цигарите за две седмици/
              60 или 65 лева.
              Е така да има, за дребни "парвания" когато и ако се наложи в домакинството.
              сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
              dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Аааа, кой те излъга?
                Вярно, доста километри тел са минали през дясната ми шепа, ама в никакъв случай не мога да се нарека спец.

На въпроса-това да не е била флюсова тел? Ама с този малък диаметър-едва ли.
                Както те питаха-да не би на другата машина да си с друга газ?
                "Шлаката" непрекъсната ли е(като от електрод), или е на петна? Такива дето си се образуват от стопените мръсотии?
                Ако има етикет на ролката е добре да кажеш какво пише на нея. Аз не мога да ти кажа кое-какво, но тук има доста добри специалисти, които може да решат загадката.

Позволете малко спам-онзи ден занесох моята заварячка(естествено ДЕЛ) в сервиза в който работя, че имаше нужда от малко по-сериозна машина, и новия колега който не беше я виждал отначало се позасмя, явно си е мислел, че с такъв дребосък ще заварявам дебели железа... После като видя шевовете поиска да заварява малко, и след пробата нямаше думи...
                Та голямо БРАВО на екипа който разработва и произвежда тези машини, радвам се, че моята заварячка е именно от тях.
                С различни бутилки работят,но приливам от една на всички останали,шлаката е на петна,но солидни,не е тук там,примерно от 10 см заваръчен шев,половината е с шлака,имам тръбно флюсов тел,но не е такъв,освен да съм се залисъл нещо,ма няма какво да прави тая ролка на струната...ще видя утре
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Ако ти е възможно вземи флекса и изпили малко от двата шева.Подозирам че този с повечето шлака ще има и доста пори.Ако е така, виж какво се е случило с газта.

Коментар

Вероятно е от жегата,като идиот съм набутал точно тръбнофлюсов тел в комбинация с цо2 ,тела е 0.9 и без да сменям дюзата е минал без проблем през 0.8 мм
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X