Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване на сондажни тръби.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заваряване на сондажни тръби.

Ванка, личи си, че си лаик в заваряването.
    Не, че искам да те засегна нещо(пази Боже), но заварчик с опит веднага би разбрал защо се получава този дефект-просто тока ти е бил малко.
    Ако намериш електроди 2 мм-пробвай с тях да видиш как ще заварява машинката. Тези 80 ампера са си точно за 2 мм. А има и 1,6, ама надали ще намериш такива. С тях даже ще може да си регулираш тока според електрода-демек-ще имаш излишна мощност от токоизточника
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Вземи от някъде инвертор и си свърши работа.Заварявал съм много изчанчени стомани и заварка става не е по изискване ,но става .В повечето случаи пука до заварките!Правих си лък от ресьор преди години и ушите в крайщата на рамената в които се монтират лебедките,щото е полиспастен ,са на заварка и нищо не е мръднало,като отливка е!Инвертор и си заварявай!
      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Ако намериш електроди 2 мм-пробвай с тях да видиш как ще заварява машинката. Тези 80 ампера са си точно за 2 мм. А има и 1,6, ама надали ще намериш такива. С тях даже ще може да си регулираш тока според електрода-демек-ще имаш излишна мощност от токоизточника
        Има, има. Малко са редки, но се намират.
        Аз си купих едно "лидълско" електроженче за шейсетина лева 40-80 ампера /Парк сайд/. По спецификация го дават 40А за 1.6, 55А за 2 мм и 80А за 2.5. С 1.6 и 2 мм що годе работи /като аз съм абсолютен начинаещ/ а с 2.5 ако изобщо запали изкарва един електрод и изключва защитата. Монтирах му допълнителен вентилатор, но не забелязвам голямо подобрение.
        /Оказа се за мен, че заваряването не е проста работа/.
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Коле, вярно е, че съм лаик в заваряването.
          На електродите пише с какъв ток да се заварява, на тези 2.5 мм пише 60-90А. Китайчето беше засилено докрай, пише 80А. Сигурно са китайски ампери
          Добре, че с ЦО-то лесно се заварява, та си върша работата.
          Електрожена ще го върна на баща ми, да си седи като паметник, че за друго не става.

Коментар

Хм....често правя разни автоматики на врати,за да ги напасна да няма луфтове и напрежение във вратите,режа пантите,заварявам с цо-2 и става много здраво,обикновенно тежат около 200-250 кг.Често режа и панти да им вкарам съчми,за по леко движение.Често работя и с електрожен с вежен или норд или евб 50 на емона.За 2.5 електрод са си 100 ампера на вертикал и то истински.А това че е променливотоков е без значение за тая цел.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Само че имай предвид, че с ЦО-то трябва да се пазиш от вятъра... издухва газта и става неприятно.Нещо за завет върши достатъчно работа.

Коментар

Правилото за определяне на заваръчния ток е

НА ВСЕКИ МИЛИМЕТЪР ОТ ДИАМЕТЪРА НА ЕЛЕКТРОДА ТРЯБВА ДА ИМА ПО 40 АМПЕРА.

По тази сметка за 2,5 мм си трябват 100 ампера. Може и малко повече-работи се по-лесно, и шева става по-красив, но пък се вкарва излишно топлина в детайлите, което не е хубаво, но за неотговорни конструкции става и с по-голям ток.

При вертикал тока се намалява с 5-10%, а при таван-с 15-20%. Колко точно-то си е до усет на заварчика, всеки си има свой начин на работа.
                Както казваше преподавателя ми по заваряване-всеки заварчик си има "почерк", също като почерка при писане. И ако работиш дълго време с едни и същи заварчици-започваш да различаваш шевовете им само по видът им.
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Коле,като спец по цо-2 ,попадал ли си на тел 0.8 който да оставя шлака на инвертор,на трансформаторна машина,няма проблем.Като капак на всичко ,немога да настроя инвертора,тела се разлива все едно напрежението е високо,играх си цял следобед без резултат.Същата ролка я свалих от 250амперовата струна,сложих я на инвертора и изненада.На струната нямаше дерт,инвертора с предишната ролка която свърши непосредствено преди смяната също без проблем.По шева остава нещо като шлака,тела се маже,звука е същия гаден независимо от настройките,тва ми се случва за сефте.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                    Коле, вярно е, че съм лаик в заваряването.
                    На електродите пише с какъв ток да се заварява, на тези 2.5 мм пише 60-90А. Китайчето беше засилено докрай, пише 80А. Сигурно са китайски ампери
                    Добре, че с ЦО-то лесно се заварява, та си върша работата.
                    Електрожена ще го върна на баща ми, да си седи като паметник, че за друго не става.
                    Остави какво пише. Както каза Кольо, има значение в какво положение, колко е дебелината на тръбата и т.н.
                    Тая сондажна тръба ако е 10мм., тия 2,5 и тия китайски ампери са ташак работа.
                    За да стават нещата, трябва хубава машина и хубави електроди, малко теория и ръка, иначе го намразваш заваряването ...

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                      Има, има. Малко са редки, но се намират.
                      Аз си купих едно "лидълско" електроженче за шейсетина лева 40-80 ампера /Парк сайд/. По спецификация го дават 40А за 1.6, 55А за 2 мм и 80А за 2.5. С 1.6 и 2 мм що годе работи /като аз съм абсолютен начинаещ/ а с 2.5 ако изобщо запали изкарва един електрод и изключва защитата. Монтирах му допълнителен вентилатор, но не забелязвам голямо подобрение.
                      /Оказа се за мен, че заваряването не е проста работа/.
                      С такова подобие на електрожен заваряването за никой не е проста работа. А щом по спецификация го дават 80А максимум, ше може да ги вдигне след солидно количество молитви към бога на мрежовото напрежение.

Пари на вятъра.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        Коле,като спец по цо-2 ,попадал ли си на тел 0.8 който да оставя шлака на инвертор,на трансформаторна машина,няма проблем.Като капак на всичко ,немога да настроя инвертора,тела се разлива все едно напрежението е високо,играх си цял следобед без резултат.Същата ролка я свалих от 250амперовата струна,сложих я на инвертора и изненада.На струната нямаше дерт,инвертора с предишната ролка която свърши непосредствено преди смяната също без проблем.По шева остава нещо като шлака,тела се маже,звука е същия гаден независимо от настройките,тва ми се случва за сефте.
                        Да не са с различна газ двете машини?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          С такова подобие на електрожен заваряването за никой не е проста работа. А щом по спецификация го дават 80А максимум, ше може да ги вдигне след солидно количество молитви към бога на мрежовото напрежение.

Пари на вятъра.
                          Ааа, що?
                          Нямах си електроженче, купих си
                          Както казах с 1.6 и 2 мм горе - долу се справя.
                          Даже успях да заваря една отпоена шиничка от оградата.
                          Нямам амбиции в заваряването, имам приятел с инвертор, майстор за сериозни работи.
                          А аз, "барабар Петко с мъжете"
                          /а парите са прежалими цигарите за две седмици/
                          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                            Нямах си електроженче, купих си
                            Купил си си нещо, приличащо на електроженче, което може да заварява до към 2 милиметра и да изгори до към 2-3 електрода, преди да го чакаш 5 минути да охлажда. Ако мрежовото напрежение е слабовато, всичките тия параметри падат сериозно.

За асми и шинички на огради става, за друго - не.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Купил си си нещо, приличащо на електроженче, което може да заварява до към 2 милиметра и да изгори до към 2-3 електрода, преди да го чакаш 5 минути да охлажда. Ако мрежовото напрежение е слабовато, всичките тия параметри падат сериозно.

За асми и шинички на огради става, за друго - не.
                              Така де, и за гърнета на колата мисля
                              Хареса ми, че е мъничко, евтинко и сравнително леко 12 кг.
                              Както каза продавача само маската и чукчето към него са 30% от цената.

Коментар

Имам 2-ка рутилови електроди. ОК 43.32
                                Ако някой иска - да се обади.
                                АИГ-Заваряване ООД
                                Заваръчни апарати "DEL"
                                http://www.aigwelding.com
                                0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X