Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Така ли трябва да работи редуцир за СО2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Така ли трябва да работи редуцир за СО2

Имам 2, за CO2/Ar. На двата гайката е с различен размер, на всичкото отгоре и двата са италиански, просто различен модел. Няма връзка между външния размер на гайката и това къде можеш да я навиеш. Точно 30 на единия и 32 на другия беше, ако помня добре. Еквилибристики не са правени - и двата са взети чисто нови от магазин за заваръчни машини (ако помня добре - единия от Редко, другия от Струна). Размера на ключа, с който отвиваш гайката, просто не е показател.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мен ме съмнява че тоя редуцир целия е сбирщайн и сбирката е правена от някой безхаберник.Кофти е че някой е прецакал колега,аман от играчи на дребно

Коментар

При мен имам 2 служебни , за CO2/Ar.и на двата гайките не са нито 30 нито 32 а са 27 или 28 на помня точно!Специално купуваха ключове за да ги развивам /отвивам!! Така че Щайга -темата не е кенеф !И ми е много интересно ЩО така все с мен си бършете задниците ,заради тия теми!
        Мога и да напусна не ми е проблем ,ама ми е изключително забавно тук с ВАС !
        Последно редактирано от welderargon; 10-11-14, 20:39.
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Тука вече съм съгласен с уелдъра. Моят на работа за цо-то е 28.

Коментар

Не смятам да бърша каквото и да било с тебе!Напротив уважавам мненията ти,факт е обаче че прекаляваш с язвителни мнения не даващи никаква информация.
            Аз пък имам три+един, с развалени "часовници" ,редуцира за СО2/Ar и три за О2.Всичките са съответно 30 и 32. Ако беше просто че при тебе са 28като Спарки и Дидо,даже и на мен щеше да ми стане ясно ,че има и с 28.....
            "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
            Mark Twain
            СтоЕнчA

Коментар

Имам три,двата от редко единия от струна,и трите са 30 мм.ключ
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Да вметна още нещо което забелязах току що. И това е че има ясно видими белези от разглобяване на този редуцил (точно над крана за промяна на налягането има шестограм). Което ще рече че някой е творил по него, а за съжаление не се знае колко е бил в час.
                П.С Колега Монков ако беше по-близо щяхме да му установим проблема ама...
                Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
                  Не смятам да бърша каквото и да било с тебе!Напротив уважавам мненията ти,факт е обаче че прекаляваш с язвителни мнения не даващи никаква информация.
                  Е нали вече съм "любимец" но хората тук!Така че друго не би трябвало да очакваш от тук нататък !Пък си имате и човек за тая рабата -самоквалифицирал се като супер капацитет,който ще Ви дава ценни съвети! Та нали е обикалял по света и ял и пил на една маса с други такива капацитети ......!
                  https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                  https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Колеги 45 лева струва редуцир - вентил с два манометъра за СО2/Ar в магазин за заваръчна техника . Преди няма и месец си купих един . За тия пари не си заслужава да го мъча с разни ремонти като се скапе някога .
                    Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                    При мен имам 2 служебни , за CO2/Ar.и на двата гайките не са нито 30 нито 32 а са 27 или 28 на помня точно!Специално купуваха ключове за да ги развивам /отвивам!!
                    Аз за това съм си оставил за заваръчните машини един руски раздвижен ключ .
                    Последно редактирано от sek.1; 11-11-14, 05:20.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                      Така,да уточним-вентил за ЦО2 дава постоянно налягане (3-4бара?),с врътката се променя дебита. На този за кислород се регулира налягането (0-15 бара),дебита идва функция на потреблението,като си има физически ограничения на макс дебита. Тоя от клипчето е повреден кислороден екземпляр. Дали е сменена гайката или идва от Италия не ни интересува.
                      Моят въпрос е дали се продават части за тях,че имам 2-3 с проблем като горния,дали да ги пускам в пре@балника,или да взема да ги оправя. Мембраните са им свършили.
                      За някои модели имам някакви резервни части. Ако мога да помогна - с удоволствие!
                      Иначе имаме редуцири разни от 40, 60, 90 лв.
                      АИГ-Заваряване ООД
                      Заваръчни апарати "DEL"
                      http://www.aigwelding.com
                      0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                        Да вметна още нещо което забелязах току що. И това е че има ясно видими белези от разглобяване на този редуцил (точно над крана за промяна на налягането има шестограм). Което ще рече че някой е творил по него, а за съжаление не се знае колко е бил в час.
                        П.С Колега Монков ако беше по-близо щяхме да му установим проблема ама...
                        Благодаря, но вече го върнах. Междувременно за бързо го отворих и не видях нищо, което да е видимо ненаред. В работилницата си съм само в почивните дни, а имам много и спешна работа и нямах време да го разглобявам повече.
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0089.jpg
Прегледи:1
Размер:113.2 КБ
ID:5621945 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0090.jpg
Размер:99.4 КБ
ID:5621946

Коментар

Ок,ще снимам каквото изровя от мазето и ще ти пиша...
                          Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
                            Благодаря, но вече го върнах. Междувременно за бързо го отворих и не видях нищо, което да е видимо ненаред. В работилницата си съм само в почивните дни, а имам много и спешна работа и нямах време да го разглобявам повече.
                            [ATTACH=CONFIG]753626[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]753627[/ATTACH]
                            Ами по тези снимки не си го отворил докрай.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0090.jpg
Размер:147.4 КБ
ID:5622003
                              Оградения с червено шестограм се отвива. Той и щифта който е със стрелката заедно представляват клапан. Около този щифт има уплътниел (обикновено тефлон). Проблема вероятно е точно там. Не виждам също под тази черната гума има ли една доста якичка пружина?
                              П.С. Казвам за всеки случай,може на някой да е от полза

Коментар

Пък си имате и човек за тая рабата -самоквалифицирал се като супер капацитет,който ще Ви дава ценни съвети!
                                Не нямат си, няма и да имат. Имат тебе, мушмурока зад клавиатура

Тия дето имат манометри с различна от 32 и 30мм шестостен да кажат дали навиват манометрите директно на кислородната бутилка /или има стругарска намеса/ и дали манометрите им не са от някое спешно отделение или не са надували балони по съборите. Аз например имам кислороден манометър за ключ 17
                                Последно редактирано от gogo77; 11-11-14, 20:49.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X