Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телоподаващо Струна - моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Телоподаващо Струна - моля за съвет

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
    Малко късно, но все пак да се включа по темата с мое лично мнение - апаратите на Струна са доста по-изгодна оферта като отношение цена/качество в сравнение с Kemppi.
    Само като отношение цена. Няма място за сравнение, особено ппри монофазните машини, между инвертор и класически трансформатор.

За сравнение - китайски инвертор, който имам, 200А 60% (тествано, релни параметри) тежи 20 кила, работи прекрасно дори при мрежово напрежение 170V (отново тествано - вдигна си 195А безгрижно).

За сравнение, подобна трансформаторна машина на Струна тежи 60 и кусур кила, при това 200А на 30 или на 20% беше.

А разликата в работата е потресающа, дори инвертора има врътка за регулация на индуктивността, което при трансформаторен апарат е практически невъзможно.

200А Телоподаващо, 200А TIG апарат, 50А плазмен резак, компресор + телове, маски и други такива подробности, собственоръчно набутвам в багажника на шкода фабия хечбек (е, само бутилките са на задната седалка). За трансформаторни машини ще трябват минимум 2-ма човека и бус, без да смятаме гърбенето и загубеното време.

Та, няма база за сравнение между трансформаторни и инверторни машини, освен по цена. Всичко друго е в голям минус на трансформаторните.

Иначе - за Струна мога да кажа само положителни неща - 2 пъти съм ходил. Показват всичко - вкараха ме дори в цеха. Показаха ми машина отвътре. Отговориха на всичко, дето ги питах. Явно обаче в момента не са си платили хостинга на dir.bg, понеже достъп до старницата им няма.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

....А разликата в работата е потресающа, дори инвертора има врътка за регулация на индуктивността, което при трансформаторен апарат е практически невъзможно.....
      За предимствата на инверторите спор няма. Само че конкретната тема беше за Струната. Затова както казах за всеки влак си има пътници .

Лошото на китайчетата е че ...."ако се улучи" , щото за сервизирането нямам много вяра на нашите майстори ... така че ако аз реша да мина на китайчета , ще трябва да сключа договор с теб за подръжката
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Един глас за Струна-та и от мен, преди година и половина, две си купих 200 амперовия монофазен модел и до момента работи без забележка.Вярно не съм заварял по-дебели железа от 10 мм. но машинката се справя добре.
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Лошото на китайчетата е че ...."ако се улучи" , щото за сервизирането нямам много вяра на нашите майстори ... така че ако аз реша да мина на китайчета , ще трябва да сключа договор с теб за подръжката
          Китаеца праща цели платки, ако нещо се скапе. Plug and play, дето се вика.

А вече има 3 работещи, 2 от които активно. Проблеми засега няма. Пак казвам - несравними са с тия откровени китайски боклучета, дето продават по нашите магазини - и телоподаващия механизъм, и шланга (BINZEL с букса), и устройството им вътре е доволно добре направено. И параметрите им не са "китайски", а отговарят на истината. Подават 0.8 и 1-ца (с обръщаща се ролка) черно, неръждавейка и алуминий, без въобще да се усеща разлика.

Конкретно, Струна-та не са лоши машинки - спор няма. Просто е некоректно да се сравняват с инвертори, особено монофазните. Това ми беше мисълта. Още повече че са си български продукт, с наличен сервиз и всичко останало, че и не е вчерашна фирма.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Заварено на Струна 12мм,вертикал отдолу на горе.
            КОРЕН

ПРОВАР

ПЪЛНЕЖ

ДЕКОРАЦИЯ

Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
              ...
              То като с джипките - най-важно е задкормилното устройство.

Аз не мога така, дори и с инвертор. Всъщност, толкова дебело не съм и пробвал де.

Това с каква Струна, и на какъв ампераж?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                То като с джипките - най-важно е задкормилното устройство.

Аз не мога така, дори и с инвертор. Всъщност, толкова дебело не съм и пробвал де.

Това с каква Струна, и на какъв ампераж?
                С всяка Струна става
                Joe , това изпитни проби ли са , или специално за случая ?
                Последно редактирано от Vlado_Ts; 15-10-09, 07:47.
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аз като не знам-питам.
                  В случая не знам каква е техниката на работа отдолу нагоре с телоподаващо.
                  Съдейки по цвета на шлакичката би трябвало да е със слаб режим...
                  Колкото пъти съм се мъчил да направя вртикал отдолу нагоре с телоподаващо все ми потича ваната, и съм карал отгоре надолу.
                  С електрод знам как е, ама с телоподаващото?

И тези шевове на снимката са наистина перфектни. Просто са красиви, и доставят удоволствие само да ги гледаш.
                  Поздравления.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колега-има един стар лаф:Занаят се краде - несе учу.Другото е практика,пратика...

Коментар

Джо, можеш ли да направиш едно сравнение на проби заварени с МИГ, РЕДЗ и ВИГ методите? Черно, ниско-въглеродна стомана, еднакъв основен и добавъчен материал.
                      За изпитания става дума.
                      Последно редактирано от Аndro 160; 15-10-09, 08:32.

Коментар

Наистина добра работа ,малко майстори могат да направят такъв шев !Макар че планките са правени с рекламна цел шева си е направо красив...
                        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от todor georgiev Преглед на мнение
                          Колега-има един стар лаф:Занаят се краде - несе учу.Другото е практика,пратика...

Да краде се но само ако искаш да го откраднеш!
                          Краде се защото обучението в бг е на много ниско ниво особено по отношение на заваряването в момента има само курсове за заварчици в които се издават документи а по времена курса много рядко можеш да научиш нещо повече от основните неща ..
                          Няма училища в които се изучава заваряване ...или ако е застъпено в процеса на обучение - знанията са на основно равнище
                          Колега руснак ми е разказвал че учил занаят в продължение на 4 год. Имах колега работил в Португалия които пък сподели че от школите там младите хора излизат готови заварчици не само с документ но и със знания и умения ...
                          Не че няма какво да се открадне от занаята ....човек се учи докато е жив и всеки ден може да научи нещо ново ..но повечето от отличните заварчиците в бг са станали такива от собствения си опит и с крадене на занаят ..Но това са въпроси на друга тема ....
                          Отново се извинявам се за отклонението от тема !!!!
                          Последно редактирано от welderargon; 15-10-09, 09:58.
                          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                            Няма училища в които се изучава заваряване ...или ако е застъпено в процеса на обучение - знанията са на основно равнище.
                            В механотехникума съм учил. Но беше на ниско ниво, да. Само ръчно. Имаше и някакво телоподаващо по едно време, на което съм работил 20-ина минути всичко на всичко. После го прибраха някъде.

Обаче пък, правотокова трифазна машина с плавно регулиране, аспирация, маса, и всичко както си му е реда. Само да имаш желание. Бях натрупал някакви умения тогава, ама сега с електродите съм крайно зле. Всичко съм забравил.

Другото беше с ацетилен. Също 20 минути работа - на всеки по 2 ламаринки, веднъж без добавъечн материал, и веднъж с добавъчен. Първото ставаше перфектно, а второто като за първи опит с добавъчен, го осирахме всички тотално.

Толкоз. Един срок, по 4 учебни часа на седмица. Но все пак е нещо. РЕДЗ можеше да се научи до някакво що годе прилично ниво за неотговорни заварки. То друго не сме и заварявали.

Вечно имах дупки по чорапите, докато не си купих читави работни дрехи (щото тия, дето ни даваха, не ставаха).

Ама, беше купон. За всички. Който искал - научил.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                              С всяка Струна става
                              Joe , това изпитни проби ли са , или специално за случая ?
                              Специално за случая.Заварени са на Струна Диктатор220,с ампераж между 100 и 150 в зависимост от слоя.Не знам точния защото машината няма ампермер.

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                              Джо, можеш ли да направиш едно сравнение на проби заварени с МИГ, РЕДЗ и ВИГ методите? Черно, ниско-въглеродна стомана, еднакъв основен и добавъчен материал.
                              За изпитания става дума.
                              Зависи какво сравнение искаш.В базата ни нямаме машини за механични изпитания.Но ако имаш конкретен въпрос бих се постарал да отговоря.

[QUOTE=welderargon;882826]Да краде се но само ако искаш да го откраднеш!
                              Краде се защото обучението в бг е на много ниско ниво особено по отношение на заваряването в момента има само курсове за заварчици в които се издават документи а по времена курса много рядко можеш да научиш нещо повече от основните неща ..
                              Няма училища в които се изучава заваряване ...или ако е застъпено в процеса на обучение - знанията са на основно равнище
                              Колега руснак ми е разказвал че учил занаят в продължение на 4 год. Имах колега работил в Португалия които пък сподели че от школите там младите хора излизат готови заварчици не само с документ но и със знания и умения ...
                              Не че няма какво да се открадне от занаята ....човек се учи докато е жив и всеки ден може да научи нещо ново ..но повечето от отличните заварчиците в бг са станали такива от собствения си опит и с крадене на занаят ..Но това са въпроси на друга тема ....
                              Отново се извинявам се за отклонението от тема !!!![/Qhttp://forum.offroad-bulgaria.com/images/smilies/biggrin.gifUOTE]

Наверно обучението е на ниско ниво ,но чак пък да няма къде да се научи заварчик не съм съгласен. Примерно при мен . В учебния център където преподавам се стремим хората да излизат със знания,не само с документи.(мале колко скромно прозвуча )
                              Но така или иначе дори завършил обучение не означава че си станал добър заварчик.Като всеки занаят си иска практика, а тя учи най-добре.
                              Стремим се дадем основни знания,правилни движения,какви грешки се допускат,как човек да си ги намира сам ,какви са причините за получаването им и съответно как да ги отстрани.Защото ако един заварчик не си вижда грешките и ако не може да ги отсрани -никога няма да се развие като професионалист докрая.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                Аз като не знам-питам.
                                В случая не знам каква е техниката на работа отдолу нагоре с телоподаващо.
                                Съдейки по цвета на шлакичката би трябвало да е със слаб режим...
                                Колкото пъти съм се мъчил да направя вртикал отдолу нагоре с телоподаващо все ми потича ваната, и съм карал отгоре надолу.
                                С електрод знам как е, ама с телоподаващото?

И тези шевове на снимката са наистина перфектни. Просто са красиви, и доставят удоволствие само да ги гледаш.
                                Поздравления.
                                Мерси!
                                А относно вертикала има си малка особеност в движенията ама как да ги покажа през компа .Корена с "дъга надолу",пълнежа с "дъга нагоре" а декорацията само "ляво-дясно".Като се задържа повечко в краищата а в средата се преминава бързо.Вертикала в ъгъл се заварява с "стрелка на горе"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X