Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лепене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лепене

Може би правилното заглавие трябва да е "лепнене".
    Старите рутилови електроди имат малко жълта боя на опашката. По това ще ги познаеш....
    А почнала ли е да им пада обмазката - хвърляй и не се замисляй. Можеш да ги очукаш леко и да си ползваш железната пръчка като тел. Все ще им намериш приложение.
    Бърз начин за сушене в "необичайни" условия е като допреш електрода на по-нисък ампераж, без да палиш дъга. Задържаш няколко секунди - електрода се нагрява и след това пали по-лесно. Внимаваш да не стигнеш до червено.
    На кракрата ако не пали на една степен - вдигаш нагоре. Разпалваш, ако е силно - връщаш степен надолу.
    Иначе ампеража се гласи - 40А за 1мм диаметър. За 2,5 - прави 100 Ампера.

В крайна сметка - купи си нови електроди и/или електрожен .
    Ако си от София - еле да ти дам да си свършиш работа.

А наш'те братя 6-тицата с пръсти я чупят, а 8-цата със зъби я прегризват. По-добре сложете парчета винкел и "захлупващ" катинар.
    Последно редактирано от aig; 11-09-13, 05:57.
    АИГ-Заваряване ООД
    Заваръчни апарати "DEL"
    http://www.aigwelding.com
    0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
      .... Имам едни стари Вежен, мисля рутилови....
      Няма защо да мислиш , "Вежен" е търговската марка на ихтиманските рутилови електроди . Впрочем , ако електродите са базични , с Кракрата няма и да ги подкараш.

А проблемът ти е точно в това , че обмазката е толкова ронлива , че пада сама . Тази ронливост е резултат не толкова от възрастта , колкото от неправилното съхранение. В този случай сушенето е безполезно губене на време.

Една от основните задачи на всеки тип обмазка е да осигури стабилно горене на дъгата . Така че в момента в който електродът при топене стигне гол участък , нормално е да залепне . Даже и антистик системата на инверторите не помага в този случай , хеле пък Кракрата.

Решението е както препоръчаха колегите - да си намериш рутилови електроди със здрава обмазка.
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Брях! Цяла тема за да си спестите 50 стотинки.
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

То за целите за които иска да ги ползва колегата може и без електрод, само да даде на късо болта и гайката.Бисер след бисер ама да е весело.....не ти трябва електрожен за целта.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
            То за целите за които иска да ги ползва колегата може и без електрод, само да даде на късо болта и гайката.Бисер след бисер ама да е весело.....не ти трябва електрожен за целта.
            Е то точно твоето мнение заби пирона в бисерите , ама карай да е весело.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Друг начин да се провери какъв е електрода (ако няма надписи или кутията липсва), е да се огъне на дъга хващайки го от двете страни. Ако обмазката се огъва значи е рутилов, ако започне да се чупи и рони е базичен.

Коментар

Взех изсушените и 2 нови електрода. Започнах със старите-лепнат та е страшно. Взех един нов и го сложих на 100 ампера. Нищо общо! Вървеше като по вода. Обаче на 100 взе да го черви, та накрая на 75 ампера. Благодаря на всички, но важното е, че научих нещо ново. А то е- как да регулирам прегарянето. Колкото по-близо до метала, толкова по-малка е мощността и не прегаря. Колкото го вдигам, толкова се увеличава мощността и го прегарям. Да Ви кажа честно, че накрая взех един от старите и взе да не лепи толкова. Заварявам рядко и нямам опит, но взех по-малко да придобивам. Първото ми заваряване се осветих, а сега работя по-умело с маската. Имам и някакви Норд, ама не знам нищо за тях. Трябва да погледна дали има номер на тях.

Коментар

Норд са базични, няма да вървят на кракрата.

Ако ще ги хвърляш-да ти дам адрес на който да кажеш на еконт да ги изхвърлят
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от venkabg Преглед на мнение
                    .... Колкото го вдигам, толкова се увеличава мощността и го прегарям. Да Ви кажа честно, че накрая взех един от старите и взе да не лепи толкова. Заварявам рядко и нямам опит, но взех по-малко да придобивам. Първото ми заваряване се осветих, а сега работя по-умело с маската. Имам и някакви Норд, ама не знам нищо за тях. Трябва да погледна дали има номер на тях.....
                    Абре юнак , ти с този пост изби рибата !

Айде наздраве !

Коментар

Наздраве и лека вечер от мен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X