Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лепене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лепене

Здравейте, колеги! Комшията прави гараж, та трябва да го заключваме. Аз само имам Кракра 160 и ме помоли да направим едни халки. Викам готово и почти веднага започнах. Навих халки 6 и 8 мм, пък които хареса. Утре ще ги заварявам. Мисля, че ще ги заварявам с 2,5 мм електроди. Имам едни стари Вежен, мисля рутилови, но докато почнат да горят лепят, та е страшно. Пада им обмазката докато заварявам и почват да лепят. Не мога да прочета номер, много стари са. Иначе заварявам на 100 ампера. Не мисля, че са стоманени(базови), но е много трудно, докато почнат. Дайте някакви предложения как да ги разпозная или в какво е проблема.

От: Лепене

Нов вежен струва 10 стотинки парчето...
    Ако не е и по-малко.

За проба-вкарай електродите във фурната за час-два на 150 градуга, ега тръгнат.

Ама надали. Иди и си купи пресни електроди. Тези ги дай на скрап.
    Или ми ги изпрати по куриер

Аааа, да питам-какво ще лепиш? Лепи се с лепило. С електроди се заварява. За стомана обикновено се ползва заваряването, освен в много специални случай, но и там лепилото е голяма екзотика, и струва стотици пъти повече от заваряването.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Нов вежен струва 10 стотинки парчето...
      Ако не е и по-малко.
      Дай ми на мене електроди под 10 стотинки бройката. Аз не мога да намеря. Кутия 5кг струва 27лв. На 2,5мм са точно 250бройки, което прави 10,8стотинки. Има и други марки, но цените им са нагоре.

Коментар

Колеги, благодаря за отговорите. Под лепене искам да кажа, че електродите лепят за метала. Така не може да се заварява. Не горят , а залепват. Но не мога да кажа от къде съм го научил. Ампеража добре ли е?

Коментар

Колко електрода гориш на ден, че те притеснява разлика от 0.9 ст/бр?

Коментар

Последно купих вежен на 18 лв. кутията,има няма 10 кутии,колко викаш са в момента ?
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение

Колко електрода гориш на ден, че те притеснява разлика от 0.9 ст/бр?
              Я пак...Кой плаща мастрафа...Прегледай си сопиньячката.

Коментар

МасТраф подозирам какво е, но сопиньячка нямам ни най-бегла представа.

P.S. Хоп

Коментар

Аз съм на принципа, че всичко се използва пълноценно. Кажете сега добре ли е ампеража. Сложих едни на 150 градуса пък да видим.

Коментар

Няма проблем да се залепят - Локтайт 2043 - 24 лв/20г. или почти 1лв. за грам. Я отидат 5-6 г. , я не за тия халки.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Венка , иди в най-близкия магазин и си купи два-три "пресни" електрода , от правилните. И ако не "лепнат"-...сещаш се , нали
                      Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Утре отивам и купувам. Дано не лепнат. Иначе халките съм им намушил по една гайка. Приготвил съм болтове и мисля гайката да е завъря за главата на болта и от другата страна гайка и контрагайка. Халка 8 мм мисля е достатъчна(едвам я огънах).Поздрави!

Коментар

Извинявай че ще ти убия ентусиазма,обаче нищо няма да стане така че да ти хареса,еле пък с електрожена.
                          А и какъв беше проблема да си вземеш халки с болт и гайка валцовани,абе ти си знаеш...
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

Колега, за да се вземеш, трябва да се и сетиш. Пък не е за мен. Комшията каза така и аз така. Утре ще ги капнем пък да видим. Ще му предложа. Лека нощ от мен!

Коментар

Кажи какво стана след сушенето на твоите електроди.
                              За 2,5 мм 100 ампера са си добре, може да намалиш малко, че да не стопиш арматурата, но може и така.

За проба-вдигни тока на 160А, и опитай на някое парче желязо да направиш някакъв шев. Къс, наплют-няма значение. Виж какъв е цвета на шлаката. Ако е светлокафяв-с този електрожен няма да може да ги гориш.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X