Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване на алуминиева (вероятно) планка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заваряване на алуминиева (вероятно) планка

Здравейте!Преди дни забелязах, че е скъсана планката, чрез която се закрепва радиаторът на мотоциклета ми към рамата.Точно при отвора, през който минава болта.Дебелината на материала е към 2-3 мм, а дължината на сцепеното място - около 10 - 15 мм.По цвета на метала ми се струва, че е като на радиатора - някаква алуминиева сплав.Не разбирам от заваряване, затова моля да ми обясните как да постъпя.Ще помогне ли аргонова заварка и колко приблизително би струвал ремонта?Или трябва да търся друго решение?Предварително благодаря на всички отзовали се.

От: Заваряване на алуминиева (вероятно) планка

Отивай право при заварчик да го завари, няма никакъв проблем. Едва ли ще струва кой знае колко. Само като го свалиш го почисти от мръсотията, че инак се дразнят

Коментар

А ти откъде си сигурен че няма да има проблеми !?
      Иначе съвета да отиде при заварчик е точен а дали ще уцели точния човек това пък е съвсем друг въпрос ....!
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Днес ходих при един заварчик.Но - както писах по-горе - не съм наясно нито със заварките, нито с тарифите.Затова реших да питам - дали трябва да е в аргонова среда, колко може да струва сантиметър такава заварка?Защото той отсече - 20 лева!И след това взе да обяснява - планката трябва да се изправи (няма какво да й се изправя), ръбовете й да се оформят (не са мръднали), планката трябвало да се подсили (сякаш слон, а не радиатор ще крепи).

Коментар

Цената е ненормална. Този явно е решил да те одере. Как се определя цената е много разтеглив въпрос. Най-правилно е да се определя по времето което отнема. Но начини много. Друго е, ако тоя е някакъв монополист си слага каквито иска цени. И да, уелдъра е прав- най-важното е работата да се свърши както трябва, а не да нацелиш греда.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
            Цената е ненормална.
            Цената си е съвсем нормална. То "организацията" преди да се започне заваряването отнема 90% от времето.

...и... алуминий се заварява само с чист аргон, и на телоподаващо, и на ВИГ. Изключвам електродите за алуминий за електрожен, но при тия дебелини така или иначе не виждам как би станало с електрожен.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Няма значение какви са консумативите, те в цената са толкова дребни в случая, че няма смисъл да се споменават. Обаче да завариш една планка дето е 15мм дълга и 2-3 дебела за 20 лв...Подгоотвката е колкото да го пилнеш с флекса да го сложиш на масата, да фиксираш планката и да му направиш шева. Не е като да поправя пробит радиатор. Вероятно в случая е изиграла роля следната особеност 'този ако иска свестен радиатор може да иде до морга и да даде 60-70 лв, или да даде на мен 20 и да му го поправя аз', пък че било някакво малко шевче няма значение...Има разбира се и обратен вариант- това дето поправяш да отнема достатъчно много време, но ново да е евтино.

Коментар

Първоначално публикуван от w_popov Преглед на мнение
                ..... планката трябвало да се подсили (сякаш слон, а не радиатор ще крепи)......
                Оригинално в завода са разчели тази планка да носи радиатор , а не слон . Ако бяха направили планката като за слон - сега няма да се оплакваш .

И още нещо : хипотетично отиваш при друг майстор , който ти предлага " кръпката" вместо за 20 - за 5 лв. на см. При това не "изправя планката" , не "взима ръбовете" и "не подсилва планката" , за да докара евтинджос цена , но също така ти заявява , че ако се пукне отново след една седмица , новия ремонт пак ще е за твоя сметка .
                Кой ще избереш ?
                С други думи : не всичко е така , както изглежда на пръв поглед !

На всичко отгоре - от клавиатура , с изсмукване на пръсти и с опит за съчинени без картинка , няма как да получиш дори приблизителен съвет .
                Последно редактирано от Vlado_Ts; 28-05-13, 08:37.
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

В подкрепа на горното... да се коментира цена при тази оскъдица на Хора Знаещи Какво Правят е меко казано ...тъжно.
                  Идва време, в което за такива операции ще палим огроооомен фенер за да намерим Човека, ама Ядец!
                  Нещо подобно има при фотографията, цифровизацията и профанизирането на самия процес,
                  направи всички притежатели на Средството, но притежаването на Средството не прави всеки Фотограф.
                  В заварките също. И аз мога, и тате може.....ама....20лв.

Коментар

Култ, изкуство, древни тайни и нечовешки умения загубени в миналото! Мистика! Това е смешно. Самият факт, че човека колкото да не разбира се е отдръпнал от ремонта, защото е усетил че цената не е както трябва говори много. А в темата търси уверение от форума, че няма да го минат с цената! Какво сега, ще правим бутикови ремонти...

Да качи човека една снимка и ще се види какво що.

Коментар

Култ, изкуство, древни тайни и нечовешки умения загубени в миналото! Мистика! Това е смешно. Самият факт, че човека колкото да не разбира се е отдръпнал от ремонта, защото е усетил че цената не е както трябва говори много. А в темата търси уверение от форума, че няма да го минат с цената! Какво сега, ще правим бутикови ремонти...

Ами радвам се, че ти е смешно, поне си се развеселил.
                      На мен, обаче не ми е смешно,....имайки поглед /широк/ върху липсата на хора-специалисти в областта си.
                      "Цена" е разтегливо понятие, заварката обаче не трябва да е "разтеглива", а изпълнена както трябва.
                      Между "както трябва" и "...бе и така ще изкара.." разликата може да е много повече от 15лв.
                      Дефинирай "бутиков ремонт"?

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                        Дефинирай "бутиков ремонт"?
                        Живеем в България. Ходим при стругари, заварчици и т.н. за да закърпим нещо си, защото не можем да си позволим ново. И отиваш при човека, реже ти главата, даже може и да си остави ръцете, но ти трябва да си платиш, щото да не умре занаята. Грешна стратегия.

Коментар

Добре де - викни човека при тебе и му завари планката за 5 кинта. ОК?

Очевидно не си се занимавал със случайна работа на дребно.

Хората отдавна са го казали - ако искаш нещо да се свърши, или се научаваш сам, или си плащаш на някой, дето вече се е научил. И в 99% от случаите второто излиза по-евтино. Ако до въпросния има друг, дето ще го свърши за 5 кинта - избора е твой. Пазарна икономика. Ама ако няма (а то най-често няма)?
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И отиваш при човека, реже ти главата...
                            Човека не може зорлем да ти резне главата. Казал си е цената. Толкоз. Според теб е висока, според мен е нормална. Къде е драмата? Ако е висока, все ще се намери някой да го направи за по-малко. Само че като сложиш и загубеното време в търсенето му, пак не се знае дали няма да ти излезе по-скъпо и от 20-те лева. Пък тоя ако е скъпчия без покритие просто ще го отняма.

Коментар

Не ме мислете мен, нека човека да качи снимка и то ще се види. Съгласен съм с теб- всяка жаба да си знае гьола. Това за пазарната икономика съм го написал и аз, което не значи че е правилно. И ако е скъпчия без покритие не значи, че ще го няма, ми вероятно е загубил работниците си през последните години и е останал само той с машините, пък който клъвне. И на тоя вариант съм бил свидетел от преебаната страна!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X