Здравейте!Преди дни забелязах, че е скъсана планката, чрез която се закрепва радиаторът на мотоциклета ми към рамата.Точно при отвора, през който минава болта.Дебелината на материала е към 2-3 мм, а дължината на сцепеното място - около 10 - 15 мм.По цвета на метала ми се струва, че е като на радиатора - някаква алуминиева сплав.Не разбирам от заваряване, затова моля да ми обясните как да постъпя.Ще помогне ли аргонова заварка и колко приблизително би струвал ремонта?Или трябва да търся друго решение?Предварително благодаря на всички отзовали се.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Заваряване на алуминиева (вероятно) планка
Свий
X
-
От: Заваряване на алуминиева (вероятно) планка
А ти откъде си сигурен че няма да има проблеми !?
Иначе съвета да отиде при заварчик е точен а дали ще уцели точния човек това пък е съвсем друг въпрос ....!https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc
Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.
Коментар
-
Днес ходих при един заварчик.Но - както писах по-горе - не съм наясно нито със заварките, нито с тарифите.Затова реших да питам - дали трябва да е в аргонова среда, колко може да струва сантиметър такава заварка?Защото той отсече - 20 лева!И след това взе да обяснява - планката трябва да се изправи (няма какво да й се изправя), ръбовете й да се оформят (не са мръднали), планката трябвало да се подсили (сякаш слон, а не радиатор ще крепи).
Коментар
-
Цената е ненормална. Този явно е решил да те одере. Как се определя цената е много разтеглив въпрос. Най-правилно е да се определя по времето което отнема. Но начини много. Друго е, ако тоя е някакъв монополист си слага каквито иска цени. И да, уелдъра е прав- най-важното е работата да се свърши както трябва, а не да нацелиш греда.
Коментар
-
Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнениеЦената е ненормална.
...и... алуминий се заварява само с чист аргон, и на телоподаващо, и на ВИГ. Изключвам електродите за алуминий за електрожен, но при тия дебелини така или иначе не виждам как би станало с електрожен.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Няма значение какви са консумативите, те в цената са толкова дребни в случая, че няма смисъл да се споменават. Обаче да завариш една планка дето е 15мм дълга и 2-3 дебела за 20 лв...Подгоотвката е колкото да го пилнеш с флекса да го сложиш на масата, да фиксираш планката и да му направиш шева. Не е като да поправя пробит радиатор. Вероятно в случая е изиграла роля следната особеност 'този ако иска свестен радиатор може да иде до морга и да даде 60-70 лв, или да даде на мен 20 и да му го поправя аз', пък че било някакво малко шевче няма значение...Има разбира се и обратен вариант- това дето поправяш да отнема достатъчно много време, но ново да е евтино.
Коментар
-
Първоначално публикуван от w_popov Преглед на мнение..... планката трябвало да се подсили (сякаш слон, а не радиатор ще крепи)......
И още нещо : хипотетично отиваш при друг майстор , който ти предлага " кръпката" вместо за 20 - за 5 лв. на см. При това не "изправя планката" , не "взима ръбовете" и "не подсилва планката" , за да докара евтинджос цена , но също така ти заявява , че ако се пукне отново след една седмица , новия ремонт пак ще е за твоя сметка .
Кой ще избереш ?
С други думи : не всичко е така , както изглежда на пръв поглед !
На всичко отгоре - от клавиатура , с изсмукване на пръсти и с опит за съчинени без картинка , няма как да получиш дори приблизителен съвет .Последно редактирано от Vlado_Ts; 28-05-13, 08:37.Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.
Коментар
-
В подкрепа на горното... да се коментира цена при тази оскъдица на Хора Знаещи Какво Правят е меко казано ...тъжно.
Идва време, в което за такива операции ще палим огроооомен фенер за да намерим Човека, ама Ядец!
Нещо подобно има при фотографията, цифровизацията и профанизирането на самия процес,
направи всички притежатели на Средството, но притежаването на Средството не прави всеки Фотограф.
В заварките също. И аз мога, и тате може.....ама....20лв.
Коментар
-
Култ, изкуство, древни тайни и нечовешки умения загубени в миналото! Мистика! Това е смешно. Самият факт, че човека колкото да не разбира се е отдръпнал от ремонта, защото е усетил че цената не е както трябва говори много. А в темата търси уверение от форума, че няма да го минат с цената! Какво сега, ще правим бутикови ремонти...
Да качи човека една снимка и ще се види какво що.
Коментар
-
Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнениеКулт, изкуство, древни тайни и нечовешки умения загубени в миналото! Мистика! Това е смешно. Самият факт, че човека колкото да не разбира се е отдръпнал от ремонта, защото е усетил че цената не е както трябва говори много. А в темата търси уверение от форума, че няма да го минат с цената! Какво сега, ще правим бутикови ремонти...
На мен, обаче не ми е смешно,....имайки поглед /широк/ върху липсата на хора-специалисти в областта си.
"Цена" е разтегливо понятие, заварката обаче не трябва да е "разтеглива", а изпълнена както трябва.
Между "както трябва" и "...бе и така ще изкара.." разликата може да е много повече от 15лв.
Дефинирай "бутиков ремонт"?
Коментар
-
Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнениеДефинирай "бутиков ремонт"?
Коментар
-
Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнениеКулт, изкуство, древни тайни и нечовешки умения загубени в миналото! Мистика! Това е смешно. Самият факт, че човека колкото да не разбира се е отдръпнал от ремонта, защото е усетил че цената не е както трябва говори много. А в темата търси уверение от форума, че няма да го минат с цената! Какво сега, ще правим бутикови ремонти...
Очевидно не си се занимавал със случайна работа на дребно.
Хората отдавна са го казали - ако искаш нещо да се свърши, или се научаваш сам, или си плащаш на някой, дето вече се е научил. И в 99% от случаите второто излиза по-евтино. Ако до въпросния има друг, дето ще го свърши за 5 кинта - избора е твой. Пазарна икономика. Ама ако няма (а то най-често няма)?Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнениеИ отиваш при човека, реже ти главата...Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Не ме мислете мен, нека човека да качи снимка и то ще се види. Съгласен съм с теб- всяка жаба да си знае гьола. Това за пазарната икономика съм го написал и аз, което не значи че е правилно. И ако е скъпчия без покритие не значи, че ще го няма, ми вероятно е загубил работниците си през последните години и е останал само той с машините, пък който клъвне. И на тоя вариант съм бил свидетел от преебаната страна!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар