Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване на алуминиева (вероятно) планка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заваряване на алуминиева (вероятно) планка

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
    Не ме мислете мен, нека човека да качи снимка и то ще се види. Съгласен съм с теб- всяка жаба да си знае гьола. Това за пазарната икономика съм го написал и аз, което не значи че е правилно. И ако е скъпчия без покритие не значи, че ще го няма, ми вероятно е загубил работниците си през последните години и е останал само той с машините, пък който клъвне. И на тоя вариант съм бил свидетел от преебаната страна!
    Значи не случайно си е загубил работниците, а в крайна сметка ще се загуби и той. Случайни неща се случват по-рядко отколкото си мислим. Щото който и да "клъвне" няма да се върне, пък с 20 кинта месечно ми се чини че трудно се живее.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Днес открих друг заварчик.И цената е друга - 10 лв.Изрази човекът и притесненията си - според него горната част на радиаторите вече се залепя.Със силикон или нещо друго, наподобяващо каучукова маса - няма значение.Притеснението му е да не го повреди при нагряването.Спомена, че радиаторът ще трябва да се натопи в съд с вода, за да не се загрява много по време на заварката.А ето и една фотосесия с поразията, която, струва ми се, си направих сам:
      Прикачени файлове

Коментар

Я кажете къде заваряват качествено халумин за 5 кинта, че да си пращам там нещата като има нужда, че с еконта ще ми излиза на далавера. Дребен детайл е, връткава работа, пък може да изметне и какво ли не. Моя картер 40+ см заварка за 50 кинта и като го стегна на место и спука, та айде втора... после вече фреза и обработка и заспа. Та да се претупат нещата не си е работа. 20 лева не мисля е скъпо. И кое пречи да се направи качествено, а не да се претупа за 10-15 лева надолу? После пак и пак и излиза по-скъпо. Че и в Русе, колко ли има хора да могат да го направят това...

Топи се, щото ако много нагрее ще изметне и после върви се оправи, че и нов радиатор ще ти трябва. Ако има отзиви за работата на човека изобщо и не бих се колебал. Освен това не всички сплави се заваряват с една и съща тел, електгрод или каквото е там по технология. Моя картер беше точен пример за това...

Коментар

Точно така - трябва да се потопи във вода и само там, където се заварява да стърчи навън. Наистина е желателно да се подсили, и не е тривиална заварка. Бих изрязал шайба, дето да влезе в леглото на тампона, а отгоре бих направил чашка, дето да хване леглото отвън. Примерно от неръждавейка. Това след заварката. Почти няма да се вижда, но никога повече няма да се пукне точно там.

Впрочем, съвсем ли си сигурен че това е алуминий?

ПП: Ако е лепено с нещо гумено, то е най-вероятно полиуретаново лепило като това за автостъклата. Седи като силикон, но по-твърдо. Даяни на жега до към 200-250 градуса, ако не се лъжа.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз си държа на мнението. И да, не всички сплави се заваряват с един тел, но как ще разбереш каква е сплавта е друг въпрос. Затова си има компромисни варианти. Представям си за 40 см шев колко ще ти вземе - 1-2 работни заплати хаха. И това че някой взима скъпо а друг малко не говори особено много. Как пък и измислихте 5 лева. Що например не 2. Нали и те са книжни

Коментар

50 лева не са 1-2 заплати за щастие. Заваряжали са ми и стартер в София, пак 20 кинта. Не знам и колко да е по-малко. Кажи къде наистина са така ниски цените. Но и да излиза сметката с еконта. Никой няма против да му е евтино . То тия 5 кинта са като за заварки по желязо. И все пак зависи от елемента, нали? Ако е връткаво, отговорно и пипкаво, може и по-скъпо да дойде от 5 см шев примерно. Нали има толкоз подготовка, че и след това обработка, то да не е само да го прикапеш... Аз не заварявам, но съм се осветявал и не ми се свиди точно за тая тежка професия да дам некой лев отгоре, НО да стане добре и здраво!

Коментар

Масовите телове са два вида - мека (със силиций) и твърда (с магнезий). Не помня точните означения. Ако нещо се заварява въобще, би трябвало да може да се завари с някое от тия двете, освен ако не се търси нещо специално като качества на шева.

Коментар

Въртим го от всякъде, ама ей ги снимките, вижда се къде е сцепено и колко е връткаво. А иначе каква е алуминиевата сплав си личи по цвета като се заварява. Тая дето е със силиции свети бяло, а с магнезии зеленикаво. Не знам какво я мислите цената и как ги въртите още тия пет кинта в обръщение, но е нормално цената да е близка, то занимавката е почистването и планката ако се подсилва да се изработи.

Коментар

A може ли да надживее автомобила без да се заварява(не казвам без интервенция върху проблема)?
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                      A може ли да надживее автомобила без да се заварява(не казвам без интервенция върху проблема)?
                      Горе споменах как според мен може да се поправи без задължителна заварка - там е пресовано на чашка заради тампона. Слага се отвътре шайба, отвън малко по-голяма чашка да обхване оригиналната, и работата се успива и без задължително да се заварява. Ако заваряването по някаква причина е рисковано - и това е начин.

Коментар

Ето как изглеждат нещата след като свалих радиатора от мотоциклета и тампона от радиатора:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_4223.jpg
Прегледи:1
Размер:36.3 КБ
ID:5486466Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_4224.jpg
Размер:49.0 КБ
ID:5486467Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_4225.jpg
Размер:63.3 КБ
ID:5486468Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_4228.jpg
Размер:88.5 КБ
ID:5486469

Коментар

Туй без заварка аз не го виждам да стане здраво... ноо наистина може би по-скоро са си 10-тина лева преко сили .

Коментар

Това както е свалено го почисти и отиди при друг заварчик, ще ти каже друга цена .
                            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ако го заваряваш, напълни го първо с вода, за да не протече след интервенцията. Заварката изглежда елементарна, но не е такава. Със сигурност не е чист алуминий, така, че ако намериш някой да го завари за 20 лева, ще трябва да черпиш . Ходи в Монтюпе (гледам, че си от Русе), там имат всичко необходимо.

Коментар

Оказа се, че в центъра на Русе има фирма, която се занимава с ремонт на радиатори.Чорбаджията се оказа разбран човек, но явно с такива дреболии не му се занимава.Насочи ме към заварчик до Захарната, където работата стана за 10 минути срещу 5 лева.Надявам се и да е качествена.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X