Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрожен Ейнхел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електрожен Ейнхел

Един приятел ми продаде за.......20 лв едно Ейнхелче 140 ампера.Днес имах заварочни дейности и реших да го пробвам.Изкарах една пръчка и ......спря.Светна една жълта лампа на предния панел и аз почнах да пуша.Пак почнах пак светна.Отворих го .На едната бобина една термозащита.Капака отгоре няма една дупка за охлаждане.Че си мисля-може ли тоя апарат да има толкова малко солук,дали е нещо повреден,дали да му скопя термозащитата,дали да отворя прозорчета за охлаждане,дали да му тресна едно вентилаторче.или всичко накуп.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

От: Електрожен Ейнхел

Ами първо виж какво пише по табелите - колко ампера - колко време може да работи.
    След това какъв електрод ползваш - диаметър и рутилов ли е.
    После му сложи вентилатор.
    Накрая непипай термозащитата, защото ще изгориш с 20 лева.
    АИГ-Заваряване ООД
    Заваръчни апарати "DEL"
    http://www.aigwelding.com
    0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
      Ами първо виж какво пише по табелите - колко ампера - колко време може да работи.
      След това какъв електрод ползваш - диаметър и рутилов ли е.
      После му сложи вентилатор.
      Накрая непипай термозащитата, защото ще изгориш с 20 лева.
      Рутилов,вежен,2.5.Беше позициониран на 100 ампера.Не съм го напъвал и не съм рязал с него.Днес беше хладно, ами като e лято, кво става.Впрочем кабелите му са доста дълги....да не е от това?
      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Работил съм с подобен,"уникална" машина ,може и 1кг електроди да изкараш без да изключи , а ми е изключвал и само като седи на слънце без да заварявам и то за 10-15мин.Сложи му вентилатор,но пак недей да имаш големи очаквания.Абе даже и средни очаквания...
        "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
        Mark Twain
        СтоЕнчA

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
          Един приятел ми продаде за.......20 лв едно Ейнхелче 140 ампера.Днес имах заварочни дейности и реших да го пробвам.Изкарах една пръчка и ......спря.Светна една жълта лампа на предния панел и аз почнах да пуша.Пак почнах пак светна.Отворих го .На едната бобина една термозащита.Капака отгоре няма една дупка за охлаждане.Че си мисля-може ли тоя апарат да има толкова малко солук,дали е нещо повреден,дали да му скопя термозащитата,дали да отворя прозорчета за охлаждане,дали да му тресна едно вентилаторче.или всичко накуп.
          Дай го в някоя скрападжийница да си върнеш 20-те лева, и ако искаш да имаш електрожен забрави за тая "марка". С трици маймуни - не става. Много народ е опитал.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Дай го в някоя скрападжийница да си върнеш 20-те лева, и ако искаш да имаш електрожен забрави за тая "марка". С трици маймуни - не става. Много народ е опитал.
            Спарки ,ами свиди ми се ,вътре е пълен с бакър, компактен, лек .Имам правен тежи един тон, може да кара и шестици ,ама не се носи.

Коментар

Спарки ,ами свиди ми се ,вътре е пълен с бакър, компактен, лек .Имам правен тежи един тон, може да кара и шестици ,ама не се носи.
              Сигурен ли си за бакъра?
              Защото и баща ми донесе един нов, евтин (за 50) лв. и изпуши на втория електрод. И вътре по бобините, няма и половин метър медна тел даже. Питах няколко "бубиньора" за пренавиване... никой не се нави да "навива" и да ремонтира електрожена.

Коментар

Компактен, лек и топящ 4-ки на 200А = инвертор, тежащ 6-10 килца. Е, не струва 20 лева. Струва примерно 500-600. Ама с 2.5 електроди няма да изключи точно никога. По друг начин не става.

Компактен и лек трансформаторен електрожен = това, дето си си взел. Нещо като нищо. Като вземем предвид и "марката" - още по. Приятеля ти не случайно ти го е продал за 20 лева.

ПП: За бакъра - почти е сигурно че е лакиран алуминий. Изглежда уж като бакър.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сложи му вентилатор, направи му прозорчета да диша, карай с не повече от 2.5. Ако пак не иска да сътрудничи, шунтирай термозащитата. Няма какво да губиш. Ядох го такъв с едно телоподаващо от същата фамилия. После си купих Струна 250...
                  "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Най-вероятно не е пълен с бакър,а с алумин,и изолацията му е в пъти по-дебела от проводника.Виж и,ако е така-смени силовите кабели,тури му вентилатор,стегни,ако има връзки за стягане,но повече от 2,5 едва ли ще топи.
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Днес ще се занимавам с него и ще го снимам.Почти съм сигурен че е бакър.
                      Но съм работил с други две Айнхела и нямаха проблем,но пък нямаха защити.

Коментар

Имам айнхел и не спира. Не съм го отварял, не знам има ли защита. Е, повече от 2.5 не може, дори и с тях не винаги се получава, но и майстора е калпав

Коментар

Монтирай вентилатор,тогава ще изключва след 6-7 електрод(при непрекъснат шев) и то лятоска в жегата,сега сигурно може и повече да изкара,ама тогава ще си трябва професионална машина,а не хоби!

Коментар

Днес сложих вентилатор и направих допълнителни отвори за проветряване.За жалост нямах време и работа да го пробвам.
                            Иначе го огледах по-добре.Първична 1.5 кв.мм.Вторична 4.0 кв.мм.Защитата е на първичната.
                            Пак задавам въпрос-Да скъся ли малко кабелите от по 5 метра?

Коментар

Скъсяването на кабелите ще доведе до по-устойчива дъга и малко повечко сила, но по никой начин няма да се отрази на греенето.
                              4мм2 е малко за вторична намотка на заваръчен траф. Освен,че може колкото може, ще иска зловещо охлаждане.
                              Натопи го в казан с трансформаторно масло
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X