Един приятел ми продаде за.......20 лв едно Ейнхелче 140 ампера.Днес имах заварочни дейности и реших да го пробвам.Изкарах една пръчка и ......спря.Светна една жълта лампа на предния панел и аз почнах да пуша.Пак почнах пак светна.Отворих го .На едната бобина една термозащита.Капака отгоре няма една дупка за охлаждане.Че си мисля-може ли тоя апарат да има толкова малко солук,дали е нещо повреден,дали да му скопя термозащитата,дали да отворя прозорчета за охлаждане,дали да му тресна едно вентилаторче.или всичко накуп.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Електрожен Ейнхел
Свий
X
-
От: Електрожен Ейнхел
Ами първо виж какво пише по табелите - колко ампера - колко време може да работи.
След това какъв електрод ползваш - диаметър и рутилов ли е.
После му сложи вентилатор.
Накрая непипай термозащитата, защото ще изгориш с 20 лева.
-
Първоначално публикуван от aig Преглед на мнениеАми първо виж какво пише по табелите - колко ампера - колко време може да работи.
След това какъв електрод ползваш - диаметър и рутилов ли е.
После му сложи вентилатор.
Накрая непипай термозащитата, защото ще изгориш с 20 лева.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Работил съм с подобен,"уникална" машина ,може и 1кг електроди да изкараш без да изключи , а ми е изключвал и само като седи на слънце без да заварявам и то за 10-15мин.Сложи му вентилатор,но пак недей да имаш големи очаквания.Абе даже и средни очаквания..."The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
СтоЕнчA
Коментар
-
Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнениеЕдин приятел ми продаде за.......20 лв едно Ейнхелче 140 ампера.Днес имах заварочни дейности и реших да го пробвам.Изкарах една пръчка и ......спря.Светна една жълта лампа на предния панел и аз почнах да пуша.Пак почнах пак светна.Отворих го .На едната бобина една термозащита.Капака отгоре няма една дупка за охлаждане.Че си мисля-може ли тоя апарат да има толкова малко солук,дали е нещо повреден,дали да му скопя термозащитата,дали да отворя прозорчета за охлаждане,дали да му тресна едно вентилаторче.или всичко накуп.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеДай го в някоя скрападжийница да си върнеш 20-те лева, и ако искаш да имаш електрожен забрави за тая "марка". С трици маймуни - не става. Много народ е опитал.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнениеСпарки ,ами свиди ми се ,вътре е пълен с бакър, компактен, лек .Имам правен тежи един тон, може да кара и шестици ,ама не се носи.
Защото и баща ми донесе един нов, евтин (за 50) лв. и изпуши на втория електрод. И вътре по бобините, няма и половин метър медна тел даже. Питах няколко "бубиньора" за пренавиване... никой не се нави да "навива" и да ремонтира електрожена.
Коментар
-
Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнениеСпарки ,ами свиди ми се ,вътре е пълен с бакър, компактен, лек .Имам правен тежи един тон, може да кара и шестици ,ама не се носи.
Компактен и лек трансформаторен електрожен = това, дето си си взел. Нещо като нищо. Като вземем предвид и "марката" - още по. Приятеля ти не случайно ти го е продал за 20 лева.
ПП: За бакъра - почти е сигурно че е лакиран алуминий.Изглежда уж като бакър.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Сложи му вентилатор, направи му прозорчета да диша, карай с не повече от 2.5. Ако пак не иска да сътрудничи, шунтирай термозащитата. Няма какво да губиш. Ядох го такъв с едно телоподаващо от същата фамилия. После си купих Струна 250..."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Най-вероятно не е пълен с бакър,а с алумин,и изолацията му е в пъти по-дебела от проводника.Виж и,ако е така-смени силовите кабели,тури му вентилатор,стегни,ако има връзки за стягане,но повече от 2,5 едва ли ще топи.А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар
-
Днес ще се занимавам с него и ще го снимам.Почти съм сигурен че е бакър.
Но съм работил с други две Айнхела и нямаха проблем,но пък нямаха защити.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Днес сложих вентилатор и направих допълнителни отвори за проветряване.За жалост нямах време и работа да го пробвам.
Иначе го огледах по-добре.Първична 1.5 кв.мм.Вторична 4.0 кв.мм.Защитата е на първичната.
Пак задавам въпрос-Да скъся ли малко кабелите от по 5 метра?МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Скъсяването на кабелите ще доведе до по-устойчива дъга и малко повечко сила, но по никой начин няма да се отрази на греенето.
4мм2 е малко за вторична намотка на заваръчен траф. Освен,че може колкото може, ще иска зловещо охлаждане.
Натопи го в казан с трансформаторно масло"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар