Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да си направим воден охладител за виг или миг в домашни условия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да си направим воден охладител за виг или миг в домашни условия

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
    Ама ти сериозно ли не си пробвал на ВИГ със сребърен припой 40%!? Пък бил той и обмазан.
    Щото козата си иска пръч, а припоя - оксижен
    Припоии има всякакви и всеки си има предназначение!Пробвал съм със всякакви припоии!
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
      Хм, интересно как така ври ?И то при положение че говорим за мед !Май наистина си иска ръчичка !

Ами и аз това споменах,запоявам си твърдосплавни пластини за металорежещи машини и не ми се ще да разпалвам оксижена,със виг-а става със упражнения,иска си "ръчичка"!
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Не съм толкова добър с припоите ,ще си направя щуцерите от неръждавейка и ще ги заваря за казанчето, можеше да стане и с 5 литрова туба, но ми се свидят тавичките от хром Силистра- това е истинска качествена неръждавейка ......която даже нямам в кухнятаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF2006.jpg
Прегледи:1
Размер:191.4 КБ
ID:5464579
        Последно редактирано от тихич; 24-03-13, 00:15.

Коментар

Хах... имам същото жълто инверторче... ама абсолютно същото, само "логото на ESAB" е на друго място... хахаха
          Моите снимки...
          https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
          https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
            Хах... имам същото жълто инверторче... ама абсолютно същото, само "логото на ESAB" е на друго място... хахаха
            На харизано магаре петалите не се гледат( ментак ама върши работа) ,а относно припоите използвам медно фосфорен на ротенбергер ,но явно е само за цветно, пробвах да заваря мед и неръждавейка и бронз и неръждавейка ,заварява се или се по-скоро се споява и то сериозно ,но на милиметър от заварката неръждавейката се пука и се кърти, а не заварявам на повече от 40 ампера ,може би си иска предварително подгряване, освен разбира се ръчичка

Коментар

Имам вибрационна помпа от кафе машина за подаряване, леко е дефектирала , но за случая ще свърши работа, ако някой иска да пробва с нея. Аз нямам шланг с водно и няма как да пробвам.
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от metalsmith Преглед на мнение
                На харизано магаре петалите не се гледат( ментак ама върши работа) ,а относно припоите използвам медно фосфорен на ротенбергер ,но явно е само за цветно, пробвах да заваря мед и неръждавейка и бронз и неръждавейка ,заварява се или се по-скоро се споява и то сериозно ,но на милиметър от заварката неръждавейката се пука и се кърти, а не заварявам на повече от 40 ампера ,може би си иска предварително подгряване, освен разбира се ръчичка

Не е до ръчичката, медно-фосфорния припой не е за стомани. Фосфора е кошмар за стоманите(предизвиква студени пукнатини). И както aig каза припоя си сака оксижен.
                Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Водното охлаждане за виг разгеле стана ,за съжаление твърде обемисто Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7337 copy.jpg
Размер:113.3 КБ
ID:5481157,но си работи идеално Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7336 copy.jpg
Размер:75.1 КБ
ID:5481156Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7338 copy.jpg
Размер:66.8 КБ
ID:5481158дано съм уцелил цвета на саф-фрото

Коментар

Обемисто но красиво ,все едно че е купено от магазина!Поздравления!
                    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Да, добре е станало на външен вид... а за обемисто не е никак обемисто... купешките са даже по-обемисти
                      Моите снимки...
                      https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                      https://500px.com/ivankoo

Коментар

Благодаря братлета ,сън не ме хваща и съм болен за Престотиг 240 ac/dc на Саф Фро ,оригиналния воден охладител Кулъртиг 2 е 1/4 от цената за виг апарата което доста ме насърчи да го заменя с самоделка

Коментар

И оригиналните не са малки. Много прилично си изглежда. А това че всичко е на една количка е много удобно.

Коментар

Първоначално публикуван от dragozow Преглед на мнение
                            И оригиналните не са малки. Много прилично си изглежда. А това че всичко е на една количка е много удобно.
                            Като спомена количка и се сетих за такава тема от форума на Милър Натиснете снимката за да я уголемите

Име:c9.jpg
Размер:70.7 КБ
ID:5481633Натиснете снимката за да я уголемите

Име:c10.jpg
Размер:78.3 КБ
ID:5481634Натиснете снимката за да я уголемите

Име:c11.jpg
Размер:76.4 КБ
ID:5481635Натиснете снимката за да я уголемите

Име:c5-2.jpg
Размер:58.2 КБ
ID:5481636доста натруфено с рекламни лепенки, но страхотно . Резервната гума ,епруветките за добавъчен материал и регистрационния номер ме разбиха и идеята всичко да е подредено и да си знае мястото. Разбира се има и бързи решения Натиснете снимката за да я уголемите

Име:shopping welder.jpg
Размер:49.9 КБ
ID:5481637
                            Последно редактирано от тихич; 13-05-13, 18:29.

Коментар

На първата количка и трябва само една работна маса отгоре

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                                На първата количка и трябва само една работна маса отгоре
                                Небива да се заварява на обща маса със заваръчния апарат!!!!
                                Много лесно високата честота (запалването на дъгата) започва да се разхожда там където не му е мястото.
                                Иначе идеята е весела.
                                За огъване на тръба ми поискаха 10 (десет) лева на огъвка!!! Май белината дето са я пили е била неразредена.....
                                АИГ-Заваряване ООД
                                Заваръчни апарати "DEL"
                                http://www.aigwelding.com
                                0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X