Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дегазация/пропарване на бензинов резервоар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дегазация/пропарване на бензинов резервоар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Ако го заварява пълен до горе пак не би трябвало да гръмне. Уж Кво ще стане като качество на заварката нямам идея.
    Те точно така се заваряват работещи нефтопроводи. Ама и заварчиците, и техниката, и застраховките са по-различни.

Коментар

Чувал съм че едно време в ДАП-а са ги заваряли пълни до горе и бензиновите но не съм виждал.А ако прилагате пожарникарския метод за обезгазяване(описан по горе) по време на заваряването,няма да ви се случва да епилирате заварчиците без тяхно желание.

Коментар

Оцет винен 9гр върши перфектна работа(светна ме стар заварчик текезесарин),пробвано от мен много пъти на ладови резервоари(през деведесетте се занимавах и със тенекеджилък),гният най-отдолу и обикновенно им заварявах нови дъна със оксижена.Измиваш обилно със вода,наливаш една бутилка оцет,плакнеш,наливаш втора,пак плакнеш изливаш и заваряваш.Ако не се напълни със гориво веднага след заваряването(като изстине) има навика да се окислява(при стоманените).Ако е от дизел,промиваш с вода и заваряваш,редовно се упражнявам на резервоари от трактори.А ето този симсонов картер,който е стоял дълги години отворен,при наваряването гръмна и ме удари по шлема.Гадна работа са това бензиновите пари и страшно много трябва да се внимава да не стават сакатлъци.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Преди няколко месеца се наложи да заварявам самоделния бензинов резервоар за витарата. До деня на заваряването в него имаше бензин. Източих го, измих няколко пъти с вода, пуснах газ(в случая въглероден двуокис) да напълни обема(манометъра показва колко литра в минута е разхода, сметнати по обема дава времето през което горелката е завряна в резервоара да духа), и малко повече, и заварих без проблем каквото имаше за заваряване.

И на другия полюс-варел от някаква химия, стоял затворен до момента, при опит да се отреже дъното с плазмен резач гръмна много сериозно. Едното дъно беше придобило форма на полусфера, а другото се откопча от мантела на варела и в летежа си отнесе половината глава на бай Ахмед. Човека умря на място, парчета от мозъка му имаше по тавана на помещението, някъде към 5-6 метра.

Та умната.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Най- интересното тук е че един е чул а друг гледал и никой не го е правил ,а всеки дава акъл ! В подобна ситуация аз лично бих си направил нов резервоар !
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Две неща не разбрах - как оцетът предотвратява палене на бензин или изпарения, и второто - каква е химическата обработка на гориво, че то си е бая инертно?
              Аз промивам с вода и след това продухвам с въздух продължително. Няма никакви мистерии и свръхестествени неща, гледаш, мислиш, и ако стане грешка, значи си бил определен за брак от еволюцията - малко си можел да мислиш.

Коментар

Доколкото знам, има някакъв прах с който се обработват повърхностите. Имало го във фирмите които поддържат бензиноколонките към бензиностанциите. Трябва да се пита Рое България, за такова нещо
                АИГ-Заваряване ООД
                Заваръчни апарати "DEL"
                http://www.aigwelding.com
                0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                  Две неща не разбрах - как оцетът предотвратява палене на бензин или изпарения
                  И аз не знам какво точно прави,но неутрализира изпаренията,химиците да кажат.Но работи,проблем ми беше първият път като обикалях с оксижена резервоара на тръни,после свикнах,а процеса е дълъг и скучен и се грее до червено,ако беше да гърми,нямаше да ме има.
                  Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

След като си го плакнал, и без оцет вероятността да няма останали пари е точно колкото с оцет - или да приемем 95%, ако си по-нестарателен. След достатъчно проби с оцет, накрая ще уцелиш 5-те процента. Оцетната киселина е неактивна към бензина. Но маха миризмата, подозирам, че това ще е гениалната логика - мирише по-силно от бензина.
                    Прахът за бензиностанции попива разливи. Не е особено полезен. Знам му и името, но сега ми излезе от главата. Вид естествен инертен материал.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                      Но маха миризмата, подозирам, че това ще е гениалната логика - мирише по-силно от бензин.
                      Не съм се и напъвал да разбера логиката,но работи.А оня картер нямаше и помен от мирис на бензин,стоял е две-три години разглобен,като го светнах с аргона изплющя и подскочи.

Коментар

Дотук, предложението за изработване на нов резервоар изглежда най-разумно.
                        На мен ми се е случвало да изгърми при заваряване дизелов резервоар, промиван 24 часа с течаща вода.
                        При заваряването беше пълен с вода догоре - до ръба на гърловината.
                        Понеже беше в казармата, а там, както знаем много не му мислят, всички казваха "не е страшно - нали не е бензинов!".
                        Беше от МАЗ-а, който карах, а необходимата заварка - към 3см. - отгоре.
                        Предполагам, че основната вина за експлозията, беше заваряването с оксижен, но през 1977-ма друго нямаше.
                        Едва ли процедурата е продължила повече от 3 минути, но гадоста се взриви и напусна халето - към 15 метра през отворените му врати.
                        За щастие не нарани никого.
                        Аз и заварчика бяхме от двете страни на резервоара на около 30см.
                        Слава Богу, че избра да излети във вярната посока, оставяйки ни пред празното "магаре" за заваряване, мокри и онемяли.
                        От паралелепипед, формата му беше се превърнала в почти цилиндър, пълен, тежи над 200кила.
                        Та, не си играйте!
                        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                        ... turn on your A/С !

Коментар

Оцетът работи случайно, главно заради миещите си свойства. При лош късмет, към енергията на взрива ще се прибави и изгарянето на оцетната киселина и остатъчния алкохол от оцета. За да е още по-неприятно, оцетната киселина е агресивна към повечето стомани.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                            Предполагам, че основната вина за експлозията, беше заваряването с оксижен
                            Заваряването на затворен съд с ацетиленова горелка почти не подлежи на обезопасяване. При заваряване с ацетилен се работи със силно богата смес, от която изгорелите газове съдържат много неизгорял ацетилен. Взривява се самият ацетилен, събран в кухината и смесен с останалия вътре въздух.

А ацетилено-въздушните смеси гърмят много юнашки.

Коментар

Скоро ми се наложи да заварявам железен резервоар. След обстойно промиване с вода и пускане на въглероден двуокис вътре, си го заварих без проблеми.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Относно ТКЗ метода , лично изпробвано многократно и без никакви странични ефекти е пълненето на резервоара с вода 1 , 2 пъти след поредното пълнене ,зависи от времето с което разполагате ,малко преди да стигне водата до гърловината а тя пълнейки съда избутва всички газове поднасяме горелката да каже бау и готово.После можете да си заварявате пилите и режете колкото искате .Не се плашете от шума, детонацията е извън резервоара и само трещи......Успех
                                It's too bad that everyone who has a solution on everything is at home commenting on the internet.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X