Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ВИДОВЕ КОЛЕБАТЕЛНИ ДВИЖЕНИЯ НА ЕЛЕКТРОДА и следствието от тях

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ВИДОВЕ КОЛЕБАТЕЛНИ ДВИЖЕНИЯ НА ЕЛЕКТРОДА и следствието от тях

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
    Аз не съм ходил на курсове по заваряване. В университета преди 3 години имахме час по практика в които ни убясниха основното. Тогава ни казаха че тези колебателни движения не били за предпочитане. В някой случай можело да се правят, но на анализ се виждало че не са толкова качествени. Тогава ни споменаха за ветрикални шевове че се правят с МИГ-МАГ от горе на долу. Понеже имам МАГ в нас и на него се учих свикнах да ги правя от горе на долу. След това познах да се уча и на РЕДЗ. Първо хоризонтал, после и вертикал. Пертикала също го правя от горе надолу и се получава много по-добре от колкото в обратна посока. Получава се обаче по-тънък шев от което се налага да повтарям по няколко пъти. От мой наблудения обаче виждам че всички заварки правени преди това от човек занимаващ се с това дълги години се късат. Аз почнах да ги правя скъсаните и до сега не са мръднали, а и сестетически са доста по-красиви. Много пъти съм се прабвал да направя шев от долу на горе и резултата е плачебен. Материала се събира на топчета и стават дълбоки шупли пълни със шлака. С телоподаващото също съм се пробвал и там резултата е подобен (малко по-добър е от РЕДЗ)
    Сори , че повтарям цитата , но това е върха на сладоледа . А и се почудих кое да коригирам : граматиката или смисъла на поста ?! ... и двете са плачевни ... за съжаление .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Институт по заварияване.Иди и вземи някой час няма срама.

Коментар

Първоначално публикуван от rumen stefanov Преглед на мнение
        Институт по заварияване.Иди и вземи някой час няма срама.
        Има срама за български правопис ...но явно от института "по заварияване" не е от значение
        Последно редактирано от тихич; 15-01-13, 00:28.

Коментар

Виждам, че колега е писал, че настройките на ампеража са от голямо значение. По-голямо от колкото съм очаквал. 2 ампера да са от значение!? Излиза, че с мойто правено електоженче нямам никакви шансове за нещо по-добро. С разните му пружини, е чудо че съм стигнал и до тук

Коментар

то става, но вече си трябва по опитна ръка и шев на прекъсвания... но тогава предпоставките за пори и шупли в заварката са много повече, което оказва влияние и на здравината на шева
            Моите снимки...
            https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
            https://500px.com/ivankoo

Коментар

Да, наистина работя на прекъсвания. Много ми е трудно. Е, все пак съм успял да направя и водна риза за камина с вътрешни ъглови заварки, но голям зор видях... и голямо помпане падна
              Ох представям си ако ми дойде от някъде едно инверторче какъв кеф ще е. Само като им чуя звука... все още ни съм ги пипвал

Коментар

с тях си е направо блаженство да работи човек
                Моите снимки...
                https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                https://500px.com/ivankoo

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X