Обява

Свий
Няма добавени обяви.

вредно ли е заваряването с волфрамови електроди с торий

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: вредно ли е заваряването с волфрамови електроди с торий

Първоначално публикуван от metalsmith Преглед на мнение
    Това което не успее да те убие, само може те направи по-силен .....
    Ще се изненадаш за колко малко неща е вярно.

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
    Ториеви соли има в чорапчетата на петромаксите. Ще останете много изненадани каква е дозата измерена при контакт, дори с разпространените "битови" дозиметри.
    Винаги съм си мислил че там има церий. Торият замърсител на церия ли се явява там или просто е по-ранна версия на рецептата за чорапчетата?

Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
    Проблем са щерките, все разни алфа неприятности.
    Може. Макар че торонът живее под минута и едва ли стига да ги разнесе далече. Трябва и сериозно старание, за да го надишаш.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Ще се изненадаш за колко малко неща е вярно.

Винаги съм си мислил че там има церий. Торият замърсител на церия ли се явява там или просто е по-ранна версия на рецептата за чорапчетата?
      И двете, но поскоро ранна версия.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      ...Макар че торонът живее под минута ...
      Първата Ra-228 t1/2 - 5.7 г. След него има още 9.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
        Това че не си забелязал не означава че няма!И зависи в какво търсиш разлика- в издръжливостта , в запалване и стабилност на дъгата, в силата или вида на тока или във вида на заварявания материал?
        Не съм казал че разлика няма, а че няма такава, дето да е толкова в полза на червените, че да ги прави едва ли не незаменими. Вида на тока и заварявания материал приеми за константни - прав ток и материал, дето се заварява на прав ток. Червените и без друго за променлив ток не стават.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Не съм казал че разлика няма, а че няма такава, дето да е толкова в полза на червените, че да ги прави едва ли не незаменими. Вида на тока и заварявания материал приеми за константни - прав ток и материал, дето се заварява на прав ток. Червените и без друго за променлив ток не стават.
          Нашите дето ги поръчахме от германо - турчина какви са ? Не че много ми пука де все от нещо ще се мре и със сигурност няма да е от тях .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Нашите дето ги поръчахме от германо - турчина какви са ? Не че много ми пука де все от нещо ще се мре и със сигурност няма да е от тях .
            Церий 2% (сивите) и лантан (1.5%) златните, ако помня добре.

Между американската и европейската маркирова има лека разминавка по отношение на сивите, пак ако помня добре. В смисъл, тия с 2% церий са с друг цвят в Европа, май оранжев.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Церий 2% (сивите) и лантан (1.5%) златните, ако помня добре.

Между американската и европейската маркирова има лека разминавка по отношение на сивите, пак ако помня добре. В смисъл, тия с 2% церий са с друг цвят в Европа, май оранжев.
              Сиви са и по европейската. По-важното е че се държат прилично и при прав и при променлив ток , така че са добър подбор и за неръждавейка и за алуминий .
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Та кой е казал че са незаменими ?

При прав ток и различни материали дето се заваряват на прав ток разликата в сивия е червения е голяма (в полза на червения)!Златния може да го смяташ за почти пълен аналог на червения.На променлив ток съм заварявал и с червен ,става но другите два са определено за предпочитане .
                Последно редактирано от welderargon; 19-11-12, 14:49.
                https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Това с опасността от поглъщането на тория е напълно вярно! Алфа лъчението е опасно предимно при поглъщане(в близост с вътрешните органи) .Макар да не отделих особенно голямо внимание на курса по Ядрена електроника в иститута ,това поне съм го запомнил! Това че е погълнат такъв елемент обаче не означава че ще умрем ,в медицината например се използват много такива вещества за да уцветят например снимката направена от някой Компютърен томограф ,но периода на полуразпад е доста кратък и органите са подложени на лъчението за доста кратко ! Това е и идеята на дозиметрите , колко частици ще преминат през обема на детектора за определено време ... от там вече се съди колко вредно е за живите организми! Помня колко бяхме стресирани всички в упражненията по този предмет в университета , когато доцента вадеше от един сейф различните източници на йонизиращи лъчения за да си правим измерванията ,после схванах ,че не се мре толква лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                    кренвирши и кисело мляко по 7 стотинки (и такова чудо съм виждал)!
                    Аз да питам за кренвиршите ,такова чудо не съм виждал !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                      И след това отиват да си купят от най-евтиното сирене, кренвирши и кисело мляко по 7 стотинки (и такова чудо съм виждал)!
                      Ние българите сме корав народ и на дали така лесно някой ще умре от облъчване с торий или от поглъщането му/то пък знаели се какво ядем/. Ама със сигурност ще получи инфаркт ако разбере,че е имало такова нещо като сирене,кренвирши и и кисело мляко по 7ст. и той е пропуснал възможността да си купи.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
                        Ние българите сме корав народ и на дали така лесно някой ще умре от облъчване с торий или от поглъщането му/то пък знаели се какво ядем/. Ама със сигурност ще получи инфаркт ако разбере,че е имало такова нещо като сирене,кренвирши и и кисело мляко по 7ст. и той е пропуснал възможността да си купи.
                        Аз пък съвсем умишлено съм спрял да гледам цени - едно щото често нямат връзка с качеството, и второ защото като ми е пратила жената бележка кво да пазарувам, така или иначе трябва да го купя.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                          Май беше на откриването на Карфур в София . Стана нещо като тия така наречени черни петъци в щатите Като откриваха първия Лидл беше същата работа даже и тема във форума имаше .
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Оспамихте темата!!!!!
                            Ще се мре другарииии! (Душко Добродушков)
                            Все от нещо все пак. Най-често от "Опечалените"
                            АИГ-Заваряване ООД
                            Заваръчни апарати "DEL"
                            http://www.aigwelding.com
                            0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              А, прощавай, двусмислено съм се изразил. За млякото ставаше въпрос.
                              Всеки решава за какво да си харчи парите. Не, че аз харча моите по разумен начин. Тия дни мъкнах едни пружини, пък на старите нищо им няма , само дето са къси.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X