Обява

Свий
Няма добавени обяви.

вредно ли е заваряването с волфрамови електроди с торий

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: вредно ли е заваряването с волфрамови електроди с торий

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Вероятно по-опитни заварчици могат да кажат по-добре, но аз съм опитвал и червени, и сиви, и златни, и някаква велика разлика в полза на червените не съм забелязал.

...обаче, острейки ги на обикновен шмиргел, при подходящо осветление из въздуха се виждат фини парченца волфрам. Толкова фини че си летят като домашен прах навсякъде. Тоест, без прахова маска си гълтаме прашинки поголовно. С това не казвам че от червените ще се мре, просто съм го забелязал.
    Е аз казах каква е ролята на примесите в общи линии .Че разлика има - има . Мога и на по-техническо ниво , ама ще е скучно за аудиторията . Особено за тази част от нея , която превръща темата пак в общи приказки .

Що се отнася до прашинките : При заточване на електрода няма начин да не се отделят фини прашинки , независимо дали електрода е от чист волфрам или с примеси . Тория вина за това няма .

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    ....Просто искам да схвана тезата ви и защо ми е забранено да мисля....
    А , че кой ти забранява да мислиш ?! Ти си мисли ...току виж си преоткрил топлата вода
    Ама понеже твърдиш , че към тези електроди не вземаш отношение , поне недей да спамиш.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      ...
      А , че кой ти забранява да мислиш ?! Ти си мисли ...току виж си преоткрил топлата вода
      Ама понеже твърдиш , че към тези електроди не вземаш отношение , поне недей да спамиш.
      А, не така. Погледни кои мнения съм цитирал, какво съм болднал, и после кажи, че спамя. Предишното ми мнение. Вярно, че не е по темата, ама като сме почнали - искам да разбера. Защо внимателния подбор на храната ме праща при немислещите.
      Последно редактирано от Rabin; 17-11-12, 09:45.

Коментар

Благодаря на всички за отговорите.

Коментар

Рабин, това за немислещите не го написах визирайки теб. Не съм имал за цел да те засегна или обидя, даже напротив, уважавам те заради това което съм чел написано от теб в други теми.
          Това за немисленето е обща болест на човечеството, и което ме боли повече-на българите. И много хора са заразени от вярата, че има кой да мисли вместо нас, и всичко(или почти всичко) което чуваме и виждаме е ако не чистата истина, то поне голям процент от нея. А всъщност понякога(напоследък по-често) това са глупости измислени или от прекомерно наивни хора или от силно комерсиални с цел печалба. Понякога е и плод на вманиачаване и престараване.

Пример с прословутите "Е"-та. Имаше една тема в спама с картинка какво съдържа една ябълка, и какво е означението на въпросните съединения по евростандартите.
          Обикновената лимонена киселина, пектин, фруктоза и не знам колко още други съставки си имат означение "Е едиколко си", и в ябълката са поне 10-15. Ако ти дадат ябълков сок с надписани тези "Е"-та на кутията няма да го изпиеш защото ПИШЕ, че имало разни "Е"-та. Но ако изстискат ябълата пред теб и ти дадат сока-ще си го изпиеш с кеф защото знаеш, че е от естествена нормална ябълка.
          А и в двата случая сока е един и същ.

Та и за тория така и за азбеста и за всичко, или почти всичко в живота.
          Измислиха, че фаровете повишавали безопасността, и давааай, да светим и през деня. И ред други примери, ама стана много спам.

И последно, че не мога да се стърпя:

Казваш-внимателен подбор на храната. Добре. Но знаеш ли, че на сегашните деца като им кажеш "добра храна" разбират най-напред вкусна. В което разбира се няма нищо лошо. Но едно домашно отгледано пиле за тях е с гаден вкус, предпочитат си пилето от магазина.
          Домашната наденица не им е вкусна защото са свикнали с аромата на пушек и подправките подрвани от технолога на някоя колбасарска фирма.
          Препочитат кренвирш вместо пържола, и т.н.
          Вкуса, съзнанието, патриотизма, любовта и много други понятия подлежат на възпитание и се формират от средата в която си възпитан или живееш в момента.
          Не би ял кучешко или гъсеници нали? Защото са вредни или гадни на вкус.
          Я го кажи на някой от далечния изток...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

[QUOT Но ако изстискат ябълата пред теб и ти дадат сока-ще си го изпиеш с кеф защото знаеш, че е от естествена нормална ябълка.
            А и в двата случая сока е един и същ.[/QUOTE]

Вярваш, че в това което продават като натурален сок, наистина има изцедена ябълка????????
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Не бе, обяснявам на колегата, че и в прясно изцедения сок е бъкано с "Е"-та. Това си е означение по евростандарт на разните органични съединения които имат отношение към храненето на хората. Обяснявам още веднъж, че има неразбрали: Ако в заведение ти изцедят "фреш" ще го пиеш с кеф, защото знаеш, че няма "Е"-та. Но ако същия този сок от същата ябълка го опаковат в някаква опаковка и го преложат като търговски продукт-на етикета ще напишат какви "Е"-та има в него. А това ще са си все същите съставки които ги има и в същия сок, но изстискан пред теб. Ама във втория случай ще се шашкат защото имало "Е"-та...
              Просто всичките тези "гадни и опасни неща" които ги пишат по етикетите не са толкова страшни и вредни, ама като са казали веднъж, че щом има "Е" в етикета значи има някаква химия и видиш ли е вредно и трябва да се избягва.
              А всъщност тази "гадост" може да е най-обикновена лимонена киселина. Която поемаме в доволно количество със здравословния чай с лимонче в него.
              Това е отказа от мислене-да вярваш сляпо на това което си чул и прочел, а да не размислиш какво стои зад думите и буквите на етикета. И много други такива примери.

А за липсата на ябълков сок в кутиите които продават за такъв е ясно.
              Е, има го в някакви количества, иначе нямат право да пишат "ябълков сок" на кутията, но е малко. другото си е захарен сироп и аромат. И малко боя. Все "Е"...

Храните съдържали консерванти... Ами аспирина дето изобщо не се замисляме да го пием при нужда също е консервант. И сериозно променя вкуса на доматения сок, ама нали е безвредното и добре действащо лекарство-не го броим за вреден.
              Мислене трябва...

Коментар

Подхождаш с презумпцията - че не знам, че има и Е-та отговарящи на натурални продукти. Дори се мъчех да позапомня някои като безвредните. Колко чисто синтезирани е друг въпрос. Пробвал ли си оцетна киселина, дето я продават уж за оцет? Нищо общо, и консервите се развалят с нея.
                Темата е дълга и широка. Дедите ни са развивали умения да оцеляват в джунглата. Оцеляването ни в градската такава не е по-просто. И работата е буквално на живот и смърт.
                И ти няма как да разбереш дали си прав, и аз няма как. Да не дава Господ! Чета по темата, много повече от колкото предполагаш. Нямаме право на грешка. Че тръгнеш ли по докторите - Дарвин те е зачеркнал от списъка. В селото на майка ми е имало 2-3 диабетика, знаели са ги поименно. Сега рядко има къща без диабет. На един приятел му откриха тумор. Спасиха го, ама един колега не успяха. Нямаха 25 години и двамата, за които говоря.
                п.с. Да не ме разбеш погрешно - пушил съм в казармата, пийвам леко като се съберем, и GSM имам... И живея в най-замърсеното място на един от най-замърсените градове.
                Последно редактирано от Rabin; 17-11-12, 22:37.

Коментар

Малко ставам нахален ама...

Защо си мислиш, че преди да речем 50 години(тях дадох за пример още в началото на дискусията) е нямало случаи на рак сред 25 годишните? Просто така се е случило, малшанс за съответния човек.
                  За момента продължителността на живота е най-висока в сравнение с цялата човешка история. И това въпреки напредъка в технологиите и промишлеността.
                  Не споря, че преди 50 години са живяли в по-екологична среда, но пък сега живеем по-дълго. И живеем сред всичките тези комини бълващи пушеци и сажди, въглеродни и азотни окиси и нам какви си още гадости.
                  Защо живеем по-дълго?
                  Струва си да се помисли.

Ааа, и ядем толкова много "Е"-та

Коментар

Темата е важна, ако и да се отплеснахме. Не си нахален.
                    В момента средната продължителност на живота в БГ спада. И смъртността е скочила рязко, поне по думите на тия дето бацат по гробищата. Казва - преди ровехме по 60 на ден, сега по 80.
                    п.с. И тоя диабет у всяка къща - пак ли статистика? И двамата ми възрастни комшии имат. Само преди 30 години е бил с порядъци по-нисък.
                    Статистиките ми не са представителни, може и да не съм прав. Допускам го с висока вероятност.
                    По древно римско време не са знаели за вредата от оловните тръби. Чак сега им намираме натровените кости. Кой знае кога ще открием кои от хилядите Е-та са причинителите на заболяванията(ако са те)... Дори в ден днешен много от Е-тата са вече забранени като доказано вредни.
                    Последно редактирано от Rabin; 17-11-12, 22:55.

Коментар

Обяснението с 60 и 80 погребения на ден е просто-това зависи от средната възраст на населението.
                      Сега сме застаряваща нация. Всъщност застаряваме населението на територията България, а не българите. Последно чух, че след 1990 година над милион и половина българи са емигрирали извън страната. Остават по-старите, и е нормално да има повече смъртност. И по същата логика е нормално да се раждат по-малко деца. Просто младите хора които правят(и раждат) деца са по-малко от преди. След 10-20 години равновесието ще се възстанови, ама вече няма да сме народ от 9 милиона, а от 7. Или 6.

По отношение на незнанието ни кое е вредно и кое не-аз предпочитам да си изживея моите 150 години живот без да се тормозя кое "Е" ще ми навреди и кое е полезно, а просто наслаждавайки се на нещата които ми се случват в сегашно време. Пък който иска да живее с няколко години повече-да се тормози цял живот със здравословни и екологични начини на живот.
                      Аз си искам вредния, но приятен начин.

Коментар

Rabin , да не би да си се возил в таксито на Шишо Бакшишо всичко написано от теб в тази тема напомня неговото мислене..
                        Става дума за ония философско-песимистични напъни, леко дъхащи на пораженско мислене.

• Днес се усмихваш, утре си се озъбил.
                        • Днес ги караш бързо, утре те возят бавно.
                        • Днес караш с 120, утре те карат с 20.
                        • Днес си на 40, утре ти правят 40.
                        • Днес навършиш 20, утре ти изнесат 40.
                        • Днес пийваш бира (вино), утре те поливат с вино.
                        • Днес си наливаш вино, утре с вино те преливат.
                        • Днес си пееш, утре те опяват.
                        • Днес миришеш, утре си се вмирисал.
                        • Днес се изкъпеш, утре те умие някой.
                        • Днес подариш букет, утре гушнеш букета.
                        • Днес стискаш парите, утре стиснеш букета.
                        • Днес се възбудиш, утре не можеш да се събудиш.
                        • Днес ходиш по чорапи, утре косата ти окапе.
                        • Днес излекуваш грип, утре те блъсне джип.
                        • Днес те блъсне джип, утре – предсмъртен хрип.
                        • Днес плащаш глоба, утре си в гроба.
                        • Днес кажеш здравей, утре някой те опей.
                        • Днес се наядеш с боб, утре те опее поп.
                        • Днес се оплачеш утре горе те оплачат.
                        • Днес пишеш стихотворение, утре правиш погребение
                        • Днес ти дойдат коледари / сватбари, утре ти дойдат гробари.
                        • Днес пукаш шампанското, утре пукнеш ти.
                        • Днес кажеш “Добър вечер”, утре не можеш да кажеш “Добро утро”.
                        • Днес имаш имоти, утре се събудиш по килоти.
                        • Днес ти се иска, утре никой не те иска.
                        • Днес се стискаш, утре се отпуснеш.
                        • Днес счупиш полуоска, утре те бутне водоноска.
                        • Днес кажеш “Довиждане”, утре ще ти дойдем на свиждане.
                        • Днес се заседиш, утре се залежиш.
                        • Днес си караш към Младост, утре те карат към Орландовци.
                        • Днес си пиеш под астмата, утре те удари астмата.
                        • Днес садиш борче, утре лежиш под борче.
                        • Днес оправяш колата, утре те погва оная с косата.
                        • Днес гледаш в албума, утре теб те гледат в албума.
                        • Днес ти е топло, утре си студен.
                        • Днес си назад с парите, утре си напред с краката.
                        • Днес вдигнеш кръвно, утре ти вдигнат паметник.
                        • Днес си в УНСС, утре някой се възнесе.
                        • Днес си черноглед, утре се опулиш като слънчоглед.

Животът е смърт, а дано успеем да се повеселим в тоя помеждутък.
                        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                          Rabin , да не би да си се возил в таксито на Шишо Бакшишо всичко написано от теб в тази тема напомня неговото мислене..
                          Става дума за ония философско-песимистични напъни, леко дъхащи на пораженско мислене.
                          .
                          Много ли е проблемно, че не се срамувам да напиша нещо различно от щампованото всеобщо мнение? Понеже тръгнахме от промитите мозъци по ТВ-то, аз затова и задълбах. И не е пораженско мислене, баш си е активно и превантивно действие.
                          И нито Кока-Кола-та ми липсва, нито ерзаца по 4 лв. килото, дето и котака не го ще. Хич не се и лишавам, и хубавото е, че мога и да си го позволя. Друг въпрос е, че избирам най-малката между злини. Дори няма къде да си отглеждам част от храната.
                          п.с. И наистина не разбирам хората, дето наливат от най-скъпото масло на Гоуфо, и го сменят на 8000 км., вместо на 10000 по предписание. И след това отиват да си купят от най-евтиното сирене, кренвирши и кисело мляко по 7 стотинки (и такова чудо съм виждал)!
                          Последно редактирано от Rabin; 17-11-12, 23:35.

Коментар

Това което не успее да те убие, само може те направи по-силен .....Шапка свалям на всички аргончици които прехранват семействата си с окраските на волфрама

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              А кило калиев йодид точно замества стронциевия калибровъчен източник на военните дозиметри. Природния изотопен състав на калия осигурява нужната радиоактивност....
                              Кило калиев, каквото и да е, дори кило К-40 неможе да замести стронциев калибровъчен източник за никакви цели, справка -Физика 10 клас издание кое да е преди 1990-та.
                              Ториеви соли има в чорапчетата на петромаксите. Ще останете много изненадани каква е дозата измерена при контакт, дори с разпространените "битови" дозиметри.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                ...Торият по принцип не е много активен, в електрода се слага малко, така че от самото излъчване на електрода трудно ще загазиш. Известен риск представлява торият, който хвърчи из въздуха при износването на електрода, но там едно добро проветряване май решава въпроса....
                                Проблем са щерките, все разни алфа неприятности.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X