Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване на панаира в Пловдив

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заваряване на панаира в Пловдив

Някой успяхме да се класираме в последния ден (Петък), че даже и да се сдобия и с машинка DEL 160A SPOOL GUN Self Control. Кофтито е, че с Данчо говорихме сигурно час за какво ли не и най-вече как можем да сме си полезни, но така и не се сетих да го питам поне основни неща по машинката и най-вече за какво е потенциометъра със спиралата под него в горния десен ъгъл. Но най-вече се надявам Данчо да успее да направи по-скоро модела с нормален шланг и за нормална ролка и да можем да го сменим, че наистина се оказа много тегава работата със Спул гъна, особенно при заваряване на тръби. А като цяло както казаха колегите преди мен, май на целия панаир само при заваръчната техника беше интересно и по-точно само на двата щанда на АИГ Заваряване и на Вики-Б постоянно беше пълно с хора и се чакаше на опашка, за да видиш нещо, доката при "великите" фирми освен персонал не видях клиенти, ако изключим един-двама човека пред ХАРКО. Но като цяло продължавам да твърдя, че е крайно време да се обърне някакво внимание от фирмите и на сайтовете им,че там има информация само за модели от преди поне 1-2години и като цяло почти никакво обновяване. А все повече хора който нямаме много свободно време, а сме и от градове, в които има най-много един-два магазина за нещо свързано със заваряване, но не и специализирани фирми и е много трудно да се намери каквато и да е информация за подобни продукти.

Коментар

Мисля че SPOOL GUN-а е идеален за монтажни работи,мисля скоро да се запозная с него по отблизо,ти какви тръби заваряваш с цо2,между другото мой колега беше по миналата седмица в Габрово,помага за събиране на една огромна машина за производство на обувки,покрай него забелязах перфектни заварки на част от елементите на машината правени в Габрово.....п.п Габрово не е малък град....!

п.п Подкрепям със сайтовете че са доста постни и на вики и аиг....Асене ,имате потенциал и сте можещи,благодарение на интернет и форума както и по една щастлива случайност се разминах навремето с кемпи.Според мен сложете на сайта всичко като продукция,консумативи,цени ...може и в долари......
      може и нещо като демо...просто идея.Каквото и да купувам ,чета в нета поне 2-3 дни,мнения,въпроси,клипове и т.н Там е бъдещето ! Спарки може да ви помогне с това доколкото имам впечатление !
      Последно редактирано от Roninn; 02-10-12, 18:25.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Добре де ,снимки или клипове не направихте ли ?
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Ами машинката си я взех за домашно ползване и кърпене на изпускателните системи на колите ни, че в семейството се събират 5 броя и ми е писнало да се моля на на някой да ми ги завари или като ги закарам в сервиз и да ми искат пари като за нова кола, отделно постоянно си намирам занимание с различни железа, че не ме свърта на едно място, а ми е писнало да се мъча КРАКРА-то, особено като се наложи да се заварява нещо тънко, както е в повечето случаи. Но все пак аз съм любител на тема заваряване и те първа ще се уча, но пък щом е свързано с някаква машина (заваръчния апарат), то крастата няма да ме остави, докато не го подкарам както трябва, въпреки, че не е някаква металорежеща машина, каквото ми е основното занимание и професия, че и хоби.
          Инъче колега Roninn, Габрово отдавана е един доста замрял град, каквито са и повечето вече в България, но благодарение на изключително силно развитата промишленост на времето, са останали все още и доста добри майстори, но и те са на изчезване, по простата причина, че никой млад човек не се захваща да научи някакъв занаят, а всеки гледа далаверата.
          Качвам снимки само на машинката, която взех, че то реално никъде другаде, освен в АИГ не може да се види какво представлява, а и друго не съм и снимал, че винаги забравям за това.Също така се изумих като видях размера на инверторния електрожен 200А на ВИКИ-Б, то това чудо е колкото 3 стека с цигари и едва ли има и 4кг, но за жалост него може също да се види само в фирмата им, че и тях ги е "срам" да си качат новите модели на сайта.Но евала и на двете фирми, че се стремят и се развиват в правилната посока, че като гледах щанда на Харко и си помисли, че сме с поне 5г. назад във времето с тези им трансформаторни кютюци, които бяха изложили.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4074.jpg
Прегледи:1
Размер:131.0 КБ
ID:5413391Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4069.jpg
Размер:105.2 КБ
ID:5413392Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4070.jpg
Размер:97.7 КБ
ID:5413393Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4071.jpg
Размер:126.4 КБ
ID:5413394Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4072.jpg
Размер:85.7 КБ
ID:5413395Натиснете снимката за да я уголемите

Име:100_4073.jpg
Размер:139.7 КБ
ID:5413396

Коментар

Първоначално публикуван от malkia_muk Преглед на мнение
            Някой успяхме да се класираме в последния ден (Петък), че даже и да се сдобия и с машинка DEL 160A SPOOL GUN Self Control. Кофтито е, че с Данчо говорихме сигурно час за какво ли не и най-вече как можем да сме си полезни, но така и не се сетих да го питам поне основни неща по машинката и най-вече за какво е потенциометъра със спиралата под него в горния десен ъгъл. Но най-вече се надявам Данчо да успее да направи по-скоро модела с нормален шланг и за нормална ролка и да можем да го сменим, че наистина се оказа много тегава работата със Спул гъна, особенно при заваряване на тръби. А като цяло както казаха колегите преди мен, май на целия панаир само при заваръчната техника беше интересно и по-точно само на двата щанда на АИГ Заваряване и на Вики-Б постоянно беше пълно с хора и се чакаше на опашка, за да видиш нещо, доката при "великите" фирми освен персонал не видях клиенти, ако изключим един-двама човека пред ХАРКО. Но като цяло продължавам да твърдя, че е крайно време да се обърне някакво внимание от фирмите и на сайтовете им,че там има информация само за модели от преди поне 1-2години и като цяло почти никакво обновяване. А все повече хора който нямаме много свободно време, а сме и от градове, в които има най-много един-два магазина за нещо свързано със заваряване, но не и специализирани фирми и е много трудно да се намери каквато и да е информация за подобни продукти.
            Здравейте,
            Благодаря за посещението на щанда на всички.
            Копчето което е с вълничката е за индуктивността. То определя по електронен начин с каква стръмност да е фронта на нарастване на тока. Колкото е по-надясно (макс) - толкова е "по-мека" дъгата. В този режим звука е по-приятен и няма пръски. Прилага се за заваряване на чисти от ръжда и окалина метали.
            Завъртането към ляво на копчето прави дъгата "по-хрущяща" и започва отделянето на някакви пръски. Режима се ползва, когато се работи върху ръждиви детайли или такива с дебел слой окалина. Фронта на нарастване на тока е по-стръмен, но това спомага за разбиване на окиса и запазване на високото качество на заваръчния шев.

Модел с нормална ролка и нормален шланг - имаме. Може би не си обърнал внимание. Ако не ти върши правилната работа - само кажи и ще се измисли нещо. Spool gun-a е нещо ново на нашия пазар и е малко популярно.

Приемам критиката за сайта ни!!!!
            В момента тече неговото обновяване. Направихме снимки. Скоро ще има и клипчета.
            Последно редактирано от aig; 03-10-12, 01:29.
            АИГ-Заваряване ООД
            Заваръчни апарати "DEL"
            http://www.aigwelding.com
            0889 522 036

Коментар

А като цяло както казаха колегите преди мен, май на целия панаир само при заваръчната техника беше интересно и по-точно само на двата щанда на АИГ Заваряване и на Вики-Б постоянно беше пълно с хора и се чакаше на опашка, за да видиш нещо, доката при "великите" фирми освен персонал не видях клиенти, ако изключим един-двама човека пред ХАРКО. .
              Нормално като се има в предвид че "великите" произвеждат 2-3 модела техника повече от 20 години . Преди един месец през работата намина един такъв познат производител и ми остави рекламни брошури . Гледам плазмен резак 40 ампера трифазен тежи 70 килограма и ме напуши смях . Човека ме изгледа като отровен . Казвам му не може да продаваш на цени техника от средата на миналия век при положение че един инверторен 50 амперов резак тежи 6 - 7 килограма монофазен е и е с пъти по евтин от твоето производство . Останах с впечатлението че човека не ме разбра и си тръгна леко обиден .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ами машинката си я взех за домашно ползване както трябва, въпреки, че не е някаква металорежеща машина, каквото ми е основното занимание и професия, че и хоби.
                [ATTACH=CONFIG]499508[/ATTACH]
                Копчето за он/офф е много по добре да е на предния панел,от колкото отзад като при мен.Скоро мисля да го приместя отпред,а отзад да сложа контакт.При мен по време на монтажни работи,често се ползва 100-150 метра удължител, с гумиран един контакт ,и винаги няма къде да включа флекса,а самото изключване на едното за да включа другото и после обратно цо2-то е голяма хамалогия,особенно на високо !
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                  Здравейте,
                  Благодаря за посещението на щанда на всички.
                  Копчето което е с вълничката е за индуктивността. То определя по електронен начин с каква стръмност да е фронта на нарастване на тока. Колкото е по-надясно (макс) - толкова е "по-мека" дъгата. В този режим звука е по-приятен и няма пръски. Прилага се за заваряване на чисти от ръжда и окалина метали.
                  Завъртането към ляво на копчето прави дъгата "по-хрущяща" и започва отделянето на някакви пръски. Режима се ползва, когато се работи върху ръждиви детайли или такива с дебел слой окалина. Фронта на нарастване на тока е по-стръмен, но това спомага за разбиване на окиса и запазване на високото качество на заваръчния шев.

Модел с нормална ролка и нормален шланг - имаме. Може би не си обърнал внимание. Ако не ти върши правилната работа - само кажи и ще се измисли нещо. Spool gun-a е нещо ново на нашия пазар и е малко популярно.

Приемам критиката за сайта ни!!!!
                  В момента тече неговото обновяване. Направихме снимки. Скоро ще има и клипчета.
                  Ами аз като питах ми беше дадена оферта само за този модел, а и като говорихме с Данчо и излишно му казах, че при този вариянт със SPOOL Gun-а не ми е удачен и го попитах за друг, но той ми каза, че до месец-два има идея тази машина да бъде направена със стандартен шланг и за ролка 5кг., като в същото време да се запази електрожена и даже ще е с по-малки размери и по-евтина, което вече не ми е проблем (парите са дадени,а размера и сега е повече от идеален за мен), но на мен ми трябваше да мога да я взема на момента, че имах малко по-спешна работа да си свърша с нея и той тогава ми предложи, просто да взема сега тази машина и като е готов с новата да ги сменим.И единственото, което ми показа с нормален шланг и пак комбинирано беше вече 200А и близо още 1/3 по-скъпо поради което, колкото и да ми се искаше се отказах, понеже тази машина си ми е за лични нужди и за кеф и едва ли някога ще си избие и тези пари.
                  Като цяло и сега апарата ми харесва доста като държане и изработка, а при условие, че е комбинирана машина 2 в 1 и като поговорихме с Данчо, бързо реших да заложа на вас, в предвид, че на ВИКИ-Б офертата им за 170А, но само телоподаващо беше с тридесетина лева по-надолу. Спул гъна вероятно и в действителност за хора като колегата Roninn е удачен вариянт, но като вляза с него под колата и мога само да си прикапя тук там, но не и да заварявам, че хем човката е права, хем и ролката на на него си подпира и е почти невъзможно да се работи, пък и в наше село малки ролки тел нямат намиране, а и цената им като се намерят е солена, а нямам време да седна и да си ги пренавивам.
                  А колега sek.1, тези "велики" производители много скоро ще започната да си осъзнават грешката, но ще е твърде късно за тях.Те незнайно пред кого освен себе си се оправдават с кризата, че не им върви търговията, а не поглеждат, че конкурентните фирми, който се развиват непрестанно си имат стабилен и даже разширяващ се пазар. И вярно кризата на великите им изигра лоша шега на тях, че вече тези,които имат пари преди да ги инвестират в техника, започнаха да се интересуват и питат подробно, а не да купуват на кило, щото видиш ли тези имали доба слава от 20 години - да, ама то и техниката им е на толкова години...

Коментар

В момента се поръчват и разработват корпусите. Данчо ти е казал правилно. Сега трябва да се изработят и боядисат. Отнема време....
                    АИГ-Заваряване ООД
                    Заваръчни апарати "DEL"
                    0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                      В момента се поръчват и разработват корпусите. Данчо ти е казал правилно. Сега трябва да се изработят и боядисат. Отнема време....
                      Да, това е ясно, Данчо ми каза, че е му трябват месец-два и сме се разбрали за това, но утре ще ви звънна, че имам малко проблеми с машината. По този повод да попитам телефона на Глобул 0898 525179 актуален ли е?

Коментар

ДА напълно.
                        АИГ-Заваряване ООД
                        Заваръчни апарати "DEL"
                        0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X