Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Заваряване на месинг и бронз с аргон
Свий
X
-
От: Заваряване на месинг и бронз с аргон
Вълнува ме един въпрос, който не е за нова тема, а тази ми се струва подходяща.
Вреден ли е бронза за здравето. Направиха ми една втулка за месомелачка от бронз. Месото, което има допир с нея , а там има и триене , почернява. Дали с времето това ще се промени? Ако е вредно дайте идеи и за материал - тефлон например става ли? Втулката е в края на червяка от към дръжката и е подложена на сериозен натиск.Това което ни липсва ни кара да мечтаем.
Коментар
-
Алуминий, неръждавейка, и почти всякаква пластмаса вършат работа. Вероятно има някаква химия в местото (да не разбереш погрешно - съвсем естествена така, дето си е нормално да я има), която влиза в реакция с бронза.
Ако питаш мен - неръждавейка. Или ако е прекалено твърда и яде това, в което се трие - някаква пластмаса, например полипропилен или HDPE, ако трябва да издържа на триене. Може и тефлон, ако за случая е достатъчно твърд. Ако трябва твърда пластмаса - полиамид например, но без вградени смазващи добавки, а чист такъв.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Можеш да я калайдисаш. Ама там, където се трие, ще е за малко.
Иначе, не по-вредна е от едновремешната медна посуда на баба ти, ако не е калайдисана като хората. От друга ггледна точка - вкъщи съм с медна инсталация за питайна вода. Засега не съм забелязал да ми никне нещо допълнително, но пък по тръбите тече вода, а не кайма.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Бедна ти е фантазията колко втулки от различни видове бронз има по големите машини в хранителната промишленост . Има и специална грес за мазането им . Аз имам една на Шел за която колегите се бъзикат че и на вид и на мирис си е свинска мас и можем да си я мажем на филийкиПървоначално публикуван от agogov Преглед на мнениеБлагодаря, @sparkybg! Все пак ме интересува вредна ли е за здравето тази втулка. Мога ли да я неутрализирам с нещо 'алхимично'?
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар