Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запояване на поцинкована ламарина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Запояване на поцинкована ламарина

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
    Явно и ти поне веднъж си правил "неправилни работи"!
    Ако не можем да се поучим от чужди грешки, да не пропускме удоволствието да се поучим от собствените!
    Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Здравейте!
      Поцинкована ламарина се запоява с флюс, който съдържа обикновенно амониев хлорид ( или както го знаят-нишадър), разтворен в някакъв алкохол-най-често глицерин. Става и с гасена солна киселина (за да не се разяде цинка), с ръждопреобразувател на базата на ортофосфорната к-на. Условие за добър резултат е много добрата подготовка на спояваните повърхности, обезмасляване и т.н. Задължително след приключване на спойките се почиства много добре областта на спойката, за да не се компрометира (ръждяса и др.) след време.
      Ако има интерес, мога да потърся рецепти за флюсове за запояване.
      Поздрави!

Коментар

С обикновена ортофосфорна киселина става идеално. Пробавно. И неръждавейка се запоява с това. И е евтина, нетоксична и т.н.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Опитвал съм с преобразувател на ръжда и припой-получи се задоволителна спойка след старателно почистване.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            С обикновена ортофосфорна киселина става идеално. Пробавно. И неръждавейка се запоява с това. И е евтина, нетоксична и т.н.
            Тя не отстранява ли цинка.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan55 Преглед на мнение
              Тя не отстранява ли цинка.
              Ако се внимава - не. Виждал съм да ползват и от зеления ръждопреобразувател едно време. Просто не знаех какво е. Реално, в случая със запояването, и двете вършат еднаква работа. Ако чиста киселина, има навика да се желира след нагряване и изстиване и проникването и е по-малко, което може да е плюс.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря колега.
                Още един въпрос.Имам стари поцинковани улуци.По традиционния начин със солна киселина много трудно се запояват.Та въпроса ми е:- Има ли някакъв други по-ефикасен начин разбирай по-лесен за запояване на такива повърхности?
                Свиде ми да ги изхвърля едно,че са от по-дебела ламарина и другото е,че не са ползвани и са запазени само дето са се окислили с времето.

Коментар

НАМЕРИХ СХЕМА КАК СЕ ЗАВАРЯТ УЛИЦИ СЪС ТОЧКОВ АПАРАТ АМА КАК СЕ СЪБИРА ТАЯ СХЕМА ОТ ПЛАТКИ Натиснете снимката за да я уголемите

Име:St115_57SN34.jpg
Прегледи:1
Размер:46.6 КБ
ID:5441160

Коментар

Мой колега от Варна идва до Димитровгрд за да пробва новият ми МИГ МАГ как ще работи със въпросмият Мед/Силиций на поцинкована ламарина със гас Аргон, получи се перфектно. Човека си купи същата машинка и е доволен. Ползва я за реставрация на на автомобили и сякакви авто тенекеджийски работи.
                    Пробите правихме на ламарина с дебелина 0,35мм
                    Цо-то е инверторно китайче 180 А.

Поздрави.
                    Въчо Иванов Tel. 0899 837 607

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X