Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запояване на поцинкована ламарина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Запояване на поцинкована ламарина

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Неръждавейка на ВИГ съм опитвал с мед и месинг. Става идеално. С алуминий не съм. На променлив ток ли?
    Да, на променлив.
    АИГ-Заваряване ООД
    Заваръчни апарати "DEL"
    http://www.aigwelding.com
    0889 522 036

Коментар

Ще пробвам при първа възможност. Предполагам и поцинкованата с променлив?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Ще пробвам при първа възможност. Предполагам и поцинкованата с променлив?
        Поцинкованата със Self control-a на миг с аргон.
        АИГ-Заваряване ООД
        Заваръчни апарати "DEL"
        0889 522 036

Коментар

Подцинкована ламарина се запоява като се използва за флюс негасена солна киселина! Нанася се с четчица в тънък слой на мястото на спояване и се гаси от цинковото покритие.
          Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

Първоначално публикуван от old111 Преглед на мнение
            Подцинкована ламарина се запоява като се използва за флюс негасена солна киселина! Нанася се с четчица в тънък слой на мястото на спояване и се гаси от цинковото покритие.
            Да, бе да!!!

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
            Поцинкованата със Self control-a на миг с аргон.
            А бе, не беше ли питането за запояване. Щото, ако трябва да си купя аргон за 5 бона за да си заваря улука, ще ми излезе по-евтино да се разкарам до гетото, където всеки втори братчет върти поялника като самурайски меч
            Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
            0894328706

Коментар

Запояването не ми е проблем. Проглема ми беше с почистване на мястото където трябва да запоя, по точно не исках да сваля слоя от цинк.
              Всичко се реши. Комшията го питах дали няма солна киселина и се оказа че има цяла туба с тази така дефицитна течност. Угасих малко и ламарината е запоена идеално. Не съм правил улуци, а кошери, но малко нестандартна изработка и покрива им го правих с ламарина, но размера му е 1,20х1,10м. С подгъване не ми беше красиво. А и покрива им е равен.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
                Запояването не ми е проблем. Проглема ми беше с почистване на мястото където трябва да запоя, по точно не исках да сваля слоя от цинк.
                Всичко се реши. Комшията го питах дали няма солна киселина и се оказа че има цяла туба с тази така дефицитна течност. Угасих малко и ламарината е запоена идеално. Не съм правил улуци, а кошери, но малко нестандартна изработка и покрива им го правих с ламарина, но размера му е 1,20х1,10м. С подгъване не ми беше красиво. А и покрива им е равен.
                Я бегом във пчеларските теми да разказваш какво си намислил

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Йорданов Преглед на мнение
                  е, не беше ли питането за запояване. Щото, ако трябва да си купя аргон за 5 бона за да си заваря улука, ще ми излезе по-евтино да се разкарам до гетото, където всеки втори братчет върти поялника като самурайски меч
                  Ами няма да си купуваш аргон (ТИГ) за 5 бона!!!!
                  Трябва ти телоподаващо с газ аргон! Прави разлика!
                  Моля модераторите да направят тема "НЕТИПИЧНИ И НЕСТАНДАРТНИ ПОЗИ В ЗАВАРЯВАНЕТО (заварките)" може би ще бъде полезно за всички.
                  АИГ-Заваряване ООД
                  Заваръчни апарати "DEL"
                  0889 522 036

Коментар

Ами няма да си купуваш аргон (ТИГ) за 5 бона!!!!
                    Трябва ти телоподаващо с газ аргон! Прави разлика!
                    Нали не искаш да кажеш че обикновено телоподаващо ще може да прави MIG brzing ! Такива който могат да вършат това са доста скъпи ,най често със специални режими и програми за заваряване ,подобни машини в никакъв случай не влизат в клас "Хоби " да не говорим пък за цената на телта.....!
                    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                      Нали не искаш да кажеш че обикновено телоподаващо ще може да прави MIG brzing ! Такива който могат да вършат това са доста скъпи ,най често със специални режими и програми за заваряване ,подобни машини в никакъв случай не влизат в клас "Хоби " да не говорим пък за цената на телта.....!
                      За да може да стане МИГ-спояването (Brazing) - ти трябва много ток при нисък волтаж.
                      Всяка една машина която може да го направи това става за този процес.

Наистина, марковите машини на които са обявени тези възможности струват едни дебели пари, но там плащаш "данък марка". Селф контрола на Данчо струва драстично по-малко.
                      Тела за брейзинг - Cu Si 3 - струва едни пари (около 70 лева за кг) които не са много приятни, Но ако трябва да поправяш купе на БМВ - нямаш много избор!

Алтернативно МИГ-спояване специално (и само) за поцинковани ламарини е с Al Mg 5 (5356). Якостта няма да е като при CuSi3, но и цената е 19-20 лева за кг. Цинка не изгаря, а добавъчния тел се залепва здраво за повърхността.
                      Данчо незнаеше, че неможе, пробва и О! УжаЗ! Взе че стана!!!
                      Подобно нещо се случи с мене и наваряването на алуминий (5356) върху неръждавейка. Само че на мене ми беше казано, че тъбите са алуминиеви и без всякакво съмнение тръгнахме да оправяме спуканото. Разливането стана чудесно, а после и бая зор видяхме докато отстраниме алуминия от неръждавейката.
                      АИГ-Заваряване ООД
                      Заваръчни апарати "DEL"
                      0889 522 036

Коментар

За да може да стане МИГ-спояването (Brazing) - ти трябва много ток при нисък волтаж.Всяка една машина която може да го направи това става за този процес.Наистина, марковите машини на които са обявени тези възможности струват едни дебели пари, но там плащаш "данък марка". Селф контрола на Данчо струва драстично по-малко.Тела за брейзинг - Cu Si 3 - струва едни пари (около 70 лева за кг) които не са много приятни, Но ако трябва да поправяш купе на БМВ - нямаш много избор!Алтернативно МИГ-спояване специално (и само) за поцинковани ламарини е с Al Mg 5 (5356). Якостта няма да е като при CuSi3, но и цената е 19-20 лева за кг. Цинка не изгаря, а добавъчния тел се залепва здраво за повърхността.Данчо незнаеше, че неможе, пробва и О! УжаЗ! Взе че стана!!!Подобно нещо се случи с мене и наваряването на алуминий (5356) върху неръждавейка. Само че на мене ми беше казано, че тъбите са алуминиеви и без всякакво съмнение тръгнахме да оправяме спуканото. Разливането стана чудесно, а после и бая зор видяхме докато отстраниме алуминия от неръждавейката.
                        Да това ми напомня евтина реклама а в случая безплатна !НО на по просветените им е известно че заваряването на алуминий с обикновено телоподаващо е чист компромис ,а МИГ-спояване с обикновено телоподовощо няма да се получи ! А случая с Al Mg 5 е много интересен… а още по интересно ми стана че си написал че цинка не изгаря .... !Цинка се топи на много ниска температура а се изпарява на около 1000 ,затова се използва специални телове за заваряване като споменатата CuSi който се топят на около 1000гр. ,та част от цинковото покритие така или иначе се топи но разтопения цинк образува с добавъчния материал съединение сходно на месинг което пък образува защитно покритие срещу корозия …и т.н. не знам дали съм го обяснил добре но това е горе долу по спомени …а пък едва ли съм аз човека който трябва да го обяснява –_ прост заварчик съм нито инженер нито производител…. А пък бъркането на неръждавейка с алуминий не е никак професионално а още повече пък и хвалене на нещо което едва ли някой ще практикува някога.. освен ако пак не се обърка неръжадаемо с алуминий !

Коментар

Да това ми напомня евтина реклама а в случая безплатна !НО на по просветените им е известно че заваряването на алуминий с обикновено телоподаващо е чист компромис ,а МИГ-спояване с обикновено телоподовощо няма да се получи ! А случая с Al Mg 5 е много интересен… а още по интересно ми стана че си написал че цинка не изгаря .... !Цинка се топи на много ниска температура а се изпарява на около 1000 ,затова се използва специални телове за заваряване като споменатата CuSi който се топят на около 1000гр. ,та част от цинковото покритие така или иначе се топи но разтопения цинк образува с добавъчния материал съединение сходно на месинг което пък образува защитно покритие срещу корозия …и т.н. не знам дали съм го обяснил добре но това е горе долу по спомени …а пък едва ли съм аз човека който трябва да го обяснява –_ прост заварчик съм нито инженер нито производител…. А пък бъркането на неръждавейка с алуминий не е никак професионално а още повече пък и хвалене на нещо което едва ли някой ще практикува някога.. освен ако пак не се обърка неръжадаемо с алуминий !
                          Вместо да се правиш на "по-просветен" просто иди и виж на място, да те "допросветят". Безплатно е. Другото е говорене наизуст в стил "ЕЖК".

На същото място съм виждал заварени 10мм алуминиеви плочи с 200А телоподаващо там. На много пасове, разибра се. Мога да ти каза че ако не знаеш че е с телоподаващо, няма и да разбереш.

И за информация алуминия се топи на около 660 градуса. Далеч по-ниско от медно-силициевата тел. Проблема с него е да го накараш да се залепи за нещото, което заваряваш. А за да го накараш, заваръчния процес трябва да чисти окисите около алуминия, и най-вече телоподаващото да може да се настрои на по-нисък волтаж, отколкото е по силите на повечето телоподаващи на пазара. По-ниския волтаж е точно защото алуминия се топи на такава ниска температура, а големия волтаж значи по-висока температура. Болшинството маркови телоподаващи вършат това в пулсов режим, или по друг такъв подобен начин.

ПП: А между алуминий и цинк, става нещо подобно на ЦАМ, но в умален вариант.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

.... А случая с Al Mg 5 е много интересен… а още по интересно ми стана че си написал че цинка не изгаря .... !Цинка се топи на много ниска температура а се изпарява на около 1000 ,затова се използва специални телове за заваряване като споменатата CuSi който се топят на около 1000гр. ,та част от цинковото покритие така или иначе се топи но разтопения цинк образува с добавъчния материал съединение сходно на месинг което пък образува защитно покритие срещу корозия …и т.н. не знам дали съм го обяснил добре но това е горе долу по спомени …а пък едва ли съм аз човека който трябва да го обяснява –_ прост заварчик съм нито инженер нито производител…. А пък бъркането на неръждавейка с алуминий не е никак професионално а още повече пък и хвалене на нещо което едва ли някой ще практикува някога.. освен ако пак не се обърка неръжадаемо с алуминий !
                            Обикновено изгаря цинка от обратната страна на изделието (ламарината). От страната от която заваряваш няма как да не се сплави по някакъв начин. (НО ПАК НЕ Е ИЗГОРЯЛ) Въпроса е от обратната страна да не нарушиш покритието. ЦИНКА с Алуминия се сплавява доста добре и е въпрос на доброто прилепване (покритие) на цинка към желязото.
                            Не е необходимо да си ПРОСТ заварчик или професионалист за да направиш нещо което не е редно. Винаги и всеки може да стане за резил... Когато ти кажат собствениците на изделието че тръбите са от алуминий - ти ще ги проверяваш ли?! В момента в който запалихме дъгата и започнахме да подаваме материал се разбра за несъответствието. После всичко си дойде по местата. Но вече го имам и този опит. И го споделям. А вече и ще проверявам метала какъв е.
                            Последно редактирано от aig; 24-01-12, 05:35.
                            АИГ-Заваряване ООД
                            Заваръчни апарати "DEL"
                            0889 522 036

Коментар

... Когато ти кажат собствениците на изделието че тръбите са от алуминий - ти ще ги проверяваш ли?!
                              ....
                              А вече и ще проверявам метала какъв е.
                              Да ,проверявам винаги къкъв е метала! Има хора който не разпознават не само металите а и много други неща.. ..аз съм се изумявал от много "интересни въпроси" дори от собственици на фирми който са в сферата на металообработването ....

Коментар

Да ,проверявам винаги къкъв е метала! Има хора който не разпознават не само металите а и много други неща.. ..аз съм се изумявал от много "интересни въпроси" дори от собственици на фирми който са в сферата на металообработването ....
                                Явно и ти поне веднъж си правил "неправилни работи"!
                                АИГ-Заваряване ООД
                                Заваръчни апарати "DEL"
                                0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X