Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Запояване на поцинкована ламарина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Запояване на подцинкована ламарина

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Ръждопреобразувателя е фосфорна киселина + изопропилов алкохол.....
    Не казвам, че е мана небесна а само че може да се ползва като заместител и го има навсякъде. На питащия му бяха дадени достатъчни алтернативи но му се стори твърде трудоемко и ангажиращо. Явно иска да си купи нужната хубост от близката бакалия
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Аз съм заварявал с най-обикновено за черно. Държи си.
      СЯ цинка изгаря де и боли главата
      То идеята е да не падне цинка. Иначе - много ясно че се заварява с черно. Цинка не пречи в общия случай. Просто изгаря.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря ви за съветите.
        Всичко което го казвате го знам и съм го вийдал как се ползва. Докато дядо ми беше жив тои се занимаваше със запояването, а със заваряването се занимаваше вуйчо ми, но и двамата починаха преди 2 години. Всичко остана на мене. Справям се но има някой тинкости.
        Солна киселина никой не продава в Русе. Казвам ви че имам познат който се занимава с изделия от ламарина чрез запояване и тои също ми каза че не се намира нищо качествено за почистването.
        Ще помоля да заклучите темата.

Коментар

Има специален флюс на ротенбергер за запояване на цинк и неръждавейка. Като паста е.
          Звънкаш им в магазина и ще ти пратят.
          Ако в Руси няма солна кисилина се обади на Жълтия магазин (гугъл ги знае) и пак ще ти пратят.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

А поцинкована ламарина се и заварява с телоподаващо с алуминий. Лично не съм опитвал, обаче.

Изби рибата,тва да го видя на живо,пак няма да повярвам.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
              Изби рибата,тва да го видя на живо,пак няма да повярвам.
              Нарича се "MIG Brazing",или иначе казано - МИГ Спояване.

Моя грешка - не е с алуминий а със CuSi (мед-силиций) тел. Можеш да се поровиш из чичо google.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моя грешка - не е с алуминий а със CuSi (мед-силиций) тел. Можеш да се поровиш из чичо google.
                Така съм съгласен,правил съм нещо подобно с газо-пламъчно+боракс и меден припой,е не е идеалната заварка но е по-добре от това да се надишаш на цинк и да заваряваш с тел.
                Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

От: Запояване на поцинкована ламарина

В железария някоя провери ли? Не знаех, че е такъв дефицит. Последно бяхме купували точно за улуци преди 2-3 години.
                  Железарията е на "олимп-а" до "киното" нещо 7-8 лева литъра беше в стъклено шише барабар с гумената тапичка Утре ще проверя дали продават още.

Коментар

НЕ! НЕ Е ТВОЯ ГРЕШКА!
                    Просто и с Алуминиев тел става Алуминий-магнезий 5 (Al Mg 5 - 5356). Най-вероятно не е толкова здраво колкото Мед-Силиции (Cu Si 3).
                    Обаче цената на теловете е драстично различна.
                    АИГ-Заваряване ООД
                    Заваръчни апарати "DEL"
                    http://www.aigwelding.com
                    0889 522 036

Коментар

"Гасенето" на солната киселина за запояване на поцинкована ламарина е тънка работа и е нещо много различно от разреждането и. Ако се угаси прекалено - не запоява, ако остане прекалено активна - цинкът си отива, а с него и всички надежди улукът да изкара дълго, преди да го пробие ръждата. Това е и job security средството на улукаджиите.

За малки поцинковани неща колофонът е най-доброто средство, но за големи е потискащо скъп.

Коментар

Поцинкована ламарина се запоява и без киселина. Ако поялника е достатъчно мощен. Но тук проблема идва от самата ламарина, кято вероятно е с друго покритие наподобяващо цинк.

Коментар

Първоначално публикуван от raico Преглед на мнение
                          Поцинкована ламарина се запоява и без киселина. Ако поялника е достатъчно мощен. Но тук проблема идва от самата ламарина, кято вероятно е с друго покритие наподобяващо цинк.
                          Другото покритие е алуминий, ама надали.

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                            НЕ! НЕ Е ТВОЯ ГРЕШКА!
                            Просто и с Алуминиев тел става Алуминий-магнезий 5 (Al Mg 5 - 5356). Най-вероятно не е толкова здраво колкото Мед-Силиции (Cu Si 3).
                            НЕ се ли бъркаш !? Или може би си пробвал с такава алуминиева тел?
                            На мен ще мие много интересно да го видя как ще стане!
                            Има вариант да се използва CuAl но за алуминиева тел сефте чувам !!
                            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                              НЕ се ли бъркаш !? Или може би си пробвал с такава алуминиева тел?
                              На мен ще мие много интересно да го видя как ще стане!
                              Има вариант да се използва CuAl но за алуминиева тел сефте чувам !!
                              Пробвахме и за наше най-голямо учудване взе че стана.
                              Просто колегата незнаеше че не става.....

Между другото, съвсем случайно (по погрешка) подкарахме на ВИГ - неръждавейка с Al Mg 5 като добавка. Разля се страхотно и мисля, че се спои идеално. После бая шмиргелене падна докато махнахме алуминия.....Резултата беше съвсем неочакван, ама кой ти мисли за такива комбинаций!?

Може би трябва да се отвори тема - нещо от рода на "Странно, невероятно или може би смешно - но дали работи?!" за споделяне на опит на всякакви издевателства в заваряването от практиката.
                              Последно редактирано от aig; 14-01-12, 03:21.
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              http://www.aigwelding.com
                              0889 522 036

Коментар

Неръждавейка на ВИГ съм опитвал с мед и месинг. Става идеално. С алуминий не съм. На променлив ток ли?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X