Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли да се преправи аргонов апарат от контактно палене в безконтактно ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: може ли да се преправи аргонов апарат от контактно палене в безконтактно

Много е неудобно с контактно палене защото като драснеш волфрама и тои лепне и дъгата после не гори както трябва.Ако имах пари с наи голямо удоволствие щях да си взема ЕСАБ или ФРОНИУС,но при 500лв.заплата няма как.Имах си кракра която ми вършеше хубава работа но крадците минаха през нас и вече го няма.

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
      В СВОБОДЕН ПРЕВОД: "Уголь" на руски не беше ли "въглища", а "поджига" - "запалване"? Значи в превод: "ДА ЗАПАЛИМ ВЪГЛИЩАРКАТА"!!!
      .
      В случая обаче не е "УголЬ" а е "Угол" и точния превод е ЪГЪЛ на ЗАПАЛВАНЕ!Но общо взето разбрах за какво става дума - благодаря за което!
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        А контактното палене има ли някакви предимства пред безконтактното че аз нещо не се сещам . Мойта машина е с безконтактно и поне аз не намирам нито едно предимство на контактното запалване на дъгата .

Удължава живота на волфрамовия електрод . Освен това , от технологична гледна точка , съществуват случаи при заваряване на неръждясващи стомани , при които контактното палене е забранено .

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

....Дори машината да е правотокова и се посади външен AC мост, пак ще е зъл компромис и ще издава странни звуци.

.......
        Никакви странни звуци не издава. Няма и никкъв проблем за прикачване на осцилатор на трансформаторен токоизправител . Два подобни , все още се подмятат при мен някъде из складовете . Вършеха си чудесна работа , при все че с а правени в час по "Трудово" .

......

Ама има и друг момент - доста хора, работещи с дърти трансформаторни машини едно че като имат повече от 2 копчета на панела вече не са в състояние да запомнят кое за какво е, и второ че на такъв като му дадеш машина с високочестотно палене, обикновено ако може да се изключи, го изключва. Може да правят перфектни заварки, въпреки това.

......
        На фона на "съвременните заварчици " , дето процесора помни вместо тях позициите на 5 копчета и ако някои зевзек мине и им ги разбута , в следващия момент настъпва паника , а пък като чуят за заваряване с обмазани електроди почва да им се повръща , онези старите с двете копчета завариха ( в буквалния смисъл) АЕЦ - Козлодуй , Марица -Изток , Нефтохим ... и изобщо д е що имаше отговорно желязо в тази държава - и то при ситуация на следващите ги по петите дефектоскописти . ... на тези сегашните , като им кажа , че ще има допускни проби , ръцете им се разтреперват .

Естествено и в двата случая има изключения , та нека никой да не се засяга , ама да се говорят глупости за старите заварчици е нелепо .

ПС. Никъде не видях колегата , пуснал темата , да говори за конкретен токоизточник . Не разбрах за трансформатор ли пита , или за инвертор .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          А контактното палене има ли някакви предимства пред безконтактното че аз нещо не се сещам . Мойта машина е с безконтактно и поне аз не намирам нито едно предимство на контактното запалване на дъгата .
          В една друга тема бях писал за видовете запалвания !А предимство на контактното запалване е че е по просото и евтино и може да се ползва на места където има апаратура чувствителна към високите честоти на безконтактното !А иначе контактното палене не е чак толкова сложно за използване особено Lift паленето при което запалването не е трудно а пък и износването на електрода не е чак толкова голямо!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            На фона на "съвременните заварчици " , дето процесора помни вместо тях позициите на 5 копчета и ако някои зевзек мине и им ги разбута , в следващия момент настъпва паника , а пък като чуят за заваряване с обмазани електроди почва да им се повръща , онези старите с двете копчета завариха ( в буквалния смисъл) АЕЦ - Козлодуй , Марица -Изток , Нефтохим ... и изобщо д е що имаше отговорно желязо в тази държава - и то при ситуация на следващите ги по петите дефектоскописти . ... на тези сегашните , като им кажа , че ще има допускни проби , ръцете им се разтреперват .
            Никъде не съм плюл старите заварчици, точно затова и уточних:
            Може да правят перфектни заварки, въпреки това.
            Факт - преобладаващата част не обичат много копчета, поне тия, с които съм си имал работа. Далеч съм от мисълта че съм си имал работа с повече заварчици от теб. Доволно голяма част, видно и от твоя пост, дори не си дават зор да разберат кое от 5-те копчета какво върши. Реално то не винаги е и тяхна работа де. Просто натъртих на факта че не бива да се надценява пазара за такива приставки.

Относно "разбутването на копчета" - има си решение. Машината може да се програмира и заключи, като само с едно копче си избираш "програмата". "ключа" може да е и обикновена флашка в джоба на заварчика, на който му е писнало от номера. Идва, слага в машината, свършва си работата, взима си флашката и кой от къде е. Пък някой ако има мерак - да бъзика.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

....

Факт - преобладаващата част не обичат много копчета, поне тия, с които съм си имал работа. ...... Доволно голяма част, видно и от твоя пост, дори не си дават зор да разберат кое от 5-те копчета какво върши. .....
              Излизаме от контекста на темата , но пък е полезно да се уточни :

Аз съм виждал хора със смарт телефони за 800 лв. , с един куп функции , а ги ползват с единствената цел да казват "Ало!" .... "Саджем" за 25 лв. всъщност им е напълно достатъчен
              Също съм виждал хора с огледално-рефлексен фотоапарат за 2,5 бона , безгрижно да си снимат в режим "Auto" .
              По същата логика , като работодател няма начин да купя заваръчна машина за 7 бона и да я дам на човек , който ще я използва да изработва метални врати и решетки за шир-потреба .
              В такава ситуация или си обучаваш човек , или я даваш на готов заварчик . Такава техника просто не е за джелати

.....

Относно "разбутването на копчета" - има си решение. Машината може да се програмира и заключи, като само с едно копче си избираш "програмата". "ключа" може да е и обикновена флашка в джоба на заварчика, на който му е писнало от номера. .....
              По този повод , когато се занимавах с обучение на заварчици , винаги съм наблягал на две неща :

1. Заварчикът трябва да може да настройва сам съответните заваръчни режими на машината си . Независимо от сложността и . По-важно е обаче да се научи да следи заваръчната вана , капкопренасянето и формирането на шева . Като крайна цел трябва да се научи да използва дебита на защитния газ и при повреден часовник на редуцира , както и да настройва параметрите при изтрити цифри над копчетата , или потъмнял дисплей

2. Дори да е виртуоз , завърчикът преди започване на работа трябва да провери дали машината му е в правилен режим . То е все едно да се качиш в автомобил и да подкараш 20 т. товар , без да знаеш дали са ти изправни спирачките

... а безконтактното палене си е полезно отвсякъде .
              Последно редактирано от Vlado_Ts; 03-01-12, 13:08.
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                Излизаме от контекста на темата , но пък е полезно да се уточни :

Аз съм виждал хора със смарт телефони за 800 лв. , с един куп функции , а ги ползват с единствената цел да казват "Ало!" .... "Саджем" за 25 лв. всъщност им е напълно достатъчен
                Също съм виждал хора с огледално-рефлексен фотоапарат за 2,5 бона , безгрижно да си снимат в режим "Auto" .
                По същата логика , като работодател няма начин да купя заваръчна машина за 7 бона и да я дам на човек , който ще я използва да изработва метални врати и решетки за шир-потреба .
                В такава ситуация или си обучаваш човек , или я даваш на готов заварчик . Такава техника просто не е за джелати

По този повод , когато се занимавах с обучение на заварчици , винаги съм наблягал на две неща :

1. Заварчикът трябва да може да настройва сам съответните заваръчни режими на машината си . Независимо от сложността и . По-важно е обаче да се научи да следи заваръчната вана , капкопренасянето и формирането на шева . Като крайна цел трябва да се научи да използва дебита на защитния газ и при повреден часовник на редуцира , както и да настройва параметрите при изтрити цифри над копчетата , или потъмнял дисплей

2. Дори да е виртуоз , завърчикът преди започване на работа трябва да провери дали машината му е в правилен режим . То е все едно да се качиш в автомобил и да подкараш 20 т. товар , без да знаеш дали са ти изправни спирачките

... а безконтактното палене си е полезно отвсякъде .
                Извиняваите ,апарата се води WSM200 PROFESIONAL INWERTER жълт -още пише ESAB,НО СПОРЕД мен не е есаб,няма никакви настроики освен едно копче превкл.аргон-електрожен,но има затихване .400лв от битака

Коментар

От: Може ли да се преправи аргонов апарат от контактно палене в безконтактно ?

Чист китаец. Няма нищо общо с ESAB. Единствената ми чуденка е като как така няма безконтактно палене, защото аз такова чудо не съм виждал до сега. Ако го отвориш и качиш няколко снимки, ще ти кажа каква е хавата вътре.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от stela stoqnova2 Преглед на мнение
                    .400лв от битака
                    Търговеца от който си го купил се казва Дурсун и е от Хасково
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

А бе най добре ,stela stoqnova2 да качи снимки на апаратчето да го видим!Сега има толкова богат избор на китайска техника че изобщо не се знае на какво ще попадне човек!
                      sek.1,Може и да ти е смешно но тези апарати от споменатия от теб търговец се оказват много читави макар и струващи 400лв.А те са със безконтактно палене и обурудвани с комплект кабели и бренер за ВИГ...!

Коментар

По повод на осцилатора за които правихме писания по горе в темата -помествам точното описание на руски език -може пък на някой да му стане интересно : "Угол поджига". Они служат для установки электрических углов задержки формирования высоковольтного импульса. То есть они определяют с какой задержкой осциллятор будет подавать высоковольтный импульс после перехода полуволны переменного тока через "0". Это позволяет, оптимально настроить ОССД на сварочный аппарат с которым его используют.
                        По-поводу использования ОССД-400 с инвертором инструкция говорит, что это можно делать с помощью дополнительного фильтра, чтобы не повредить инвертор. Но если Ваш инвертор выдаёт постоянный ток (DC), то ОССД не сделает его переменным (АС). ОССД в этом случае обеспечит две вещи (режим TIG DC): бесконтактный поджиг дуги и её восстановление в случае обрыва или уменьшения тока менее 5А. Потом он отключится.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                          По повод на осцилатора за които правихме писания по горе в темата -помествам точното описание на руски език -може пък на някой да му стане интересно : "Угол поджига". Они служат для установки электрических углов задержки формирования высоковольтного импульса. То есть они определяют с какой задержкой осциллятор будет подавать высоковольтный импульс после перехода полуволны переменного тока через "0". Это позволяет, оптимально настроить ОССД на сварочный аппарат с которым его используют.
                          По-поводу использования ОССД-400 с инвертором инструкция говорит, что это можно делать с помощью дополнительного фильтра, чтобы не повредить инвертор. Но если Ваш инвертор выдаёт постоянный ток (DC), то ОССД не сделает его переменным (АС). ОССД в этом случае обеспечит две вещи (режим TIG DC): бесконтактный поджиг дуги и её восстановление в случае обрыва или уменьшения тока менее 5А. Потом он отключится.
                          Купих го от (Жоро) така се представи ,защото този ДУРСУН не мисе видя много надежден

Коментар

Първоначално публикуван от stela stoqnova2 Преглед на мнение
                            Купих го от (Жоро) така се представи ,защото този ДУРСУН не мисе видя много надежден
                            Дурсун ги внася от Турция и на едро (и на мен) ги дава на 350 лева . Всички около него купуват от него и ги въртят през 50 - 100 лева така че пак от него си го купил ама още някой (в случая Жоро) е лапнал 50 лева . Аз от него съм купувал доста инструмент през годините та се познаваме добре и вече отдавна сме минали етапа с пазарлъците сега направо ми казва най ниската цена на която може да ми продаде дадено нещо . Изключително коректен търговец е .
                            Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                            sek.1,Може и да ти е смешно но тези апарати от споменатия от теб търговец се оказват много читави макар и струващи 400лв.А те са със безконтактно палене и обурудвани с комплект кабели и бренер за ВИГ...!
                            Нищо лошо не съм казал нито за търговеца нито за апарата . Даже бях му пуснал снимка в някоя от темите още преди една година като ги внесе за първи път . В началото пробваше и повече пари да им иска ама стигна и той до оптималната цена . Дори и само 200 ампера РЕДЗ да ползваш за тия пари е без пари . Е това е машината . Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM6417.jpg
Прегледи:3
Размер:196.5 КБ
ID:5333437
                            Последно редактирано от sek.1; 05-01-12, 07:39.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Добре де, ама тая машина би трябвало да е с безконтактно палене.

Коментар

Добре де, ама тая машина би трябвало да е с безконтактно палене.
                                Да така трябва да е !Има ключе за превключване на TIG -MMA и потенциометър за тока нищо повече но паленето е безконтктно а пускането и спирането на газта през клапана е автоматично т.е.обдухването е фиксирано за определено време!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X