Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От къде мога да купя този припой?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: От къде мога да купя този припой?

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Вероятно на 99%.
    Ама е фирмен.
    За телове за запояване могат да се ползват и тези за ВИГ заваръчен апарат. Килограма им е около 20 до 30 лева в зависимост от диаметъра, но трябва да се знае какъв точно алуминий се заварява. Изгарям от желание да се пробвам, но в момента няма какво .

Коментар

Е чак пък неразглобяеми. Няма такива. Всяка спойка се разпояява. Всеки нит се разпробива. И за другите си има начини. Не само гедорето е инструмент.
      ..Лаф да става
      точно е за лаф да става..

Това, според инженерните науки, се водят неразглобяеми съединения!!!

Коментар

Първоначално публикуван от bob66 Преглед на мнение
        Да споделя и аз. От магазин за резервни части за климатици, хладилници и печки в Плевен си купих няколко алуминиеви електрода(зелена картонена кутия). Струваха най-много по лев. Продавачката ми отсипа от едно бурканче флюс(бял, на прах) и каза да се съхранява добре затворен, че бил много хигроскопичен. Скептично настроен реших да пробвам-резултата беше впечатляващ. Споих две алуминиеви тръбички и стана перфектна заварка. Работи се също както с медните или сребърните електроди с газовата горелка.
        За пръв път чувам за електроди да се използва флюс и газова горелка !
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Е чак пък неразглобяеми. Няма такива. Всяка спойка се разпояява. Всеки нит се разпробива. И за другите си има начини. Не само гедорето е инструмент.
          ..Лаф да става
          И заварката се реже с ъглошлайф ама не е там работата .
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от bob66 Преглед на мнение
            ....... Споих две алуминиеви тръбички и стана перфектна заварка. .........

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
            .......За телове за запояване могат да се ползват и тези за ВИГ заваръчен апарат. Килограма им е около 20 до 30 лева в зависимост от диаметъра, но трябва да се знае какъв точно алуминий се заварява.

Пичове , ако продължавате да не правите разлика между запояване и заваряване , ше ви пратя при Стефан в библиотиката !
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аз колега си закупих такъв припои от e bay 22 броя по 22 сантиметра , със доставката излязоха 30 долара . На фирмата HTS-2000 са със него запоих една скоростна кутия, на фолцваген там кадето лагерува стартера стана без проблем .Доста време търсих телена четка от неръждаема стомана но накраиа намерих във един от големите магазини за строителни материали но няма да му споменавам името за да не влизаме във разрез със правилата.
              Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от k2804 Преглед на мнение
                Аз колега си закупих такъв припои от e bay 22 броя по 22 сантиметра , със доставката излязоха 30 долара . На фирмата HTS-2000 са със него запоих една скоростна кутия, на фолцваген там кадето лагерува стартера стана без проблем .Доста време търсих телена четка от неръждаема стомана но накраиа намерих във един от големите магазини за строителни материали но няма да му споменавам името за да не влизаме във разрез със правилата.
                Поздрави!
                Колега,гледах едни рекламни клип4ета с този припой(HTS-2000 ).Много ми е интересно дали в деиствителност нещата се полу4ават като в клип4етата.А скоростните кутии на пове4ето фолцвагени са от силуминиева сплав.Преди 3-4 дни заварявах една на голфи и видях голям зор защото не бяха я мили а алуминият не е ли по4истен добре не става.

Коментар

Много си прав колега не е ли измита и добре почистена повърхността за заваряване или запояване във случая и дума неможе да става .И аз видях голям зор докато я почистя защото там лагерува стартера .Аз просто запълних отвора, със материал и го разпробих и хонинговах на ново при мен се получи мнопго добре. Експерименти несъм си правил много тъй ,като не е много евтин припоя ,но запоих две парчета алуминиева ламарина хванах единия край на менгемето и започнах да усуквам другия докато се скаса спойката не поддаде въобще . Мога да кажа от личен опит макар и малко че споиката става много добре другото което много ми харесва е че нети триабва скъпа техника а само горелка и четка от неръждаема стомана.Поздрави!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X