Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От къде мога да купя този припой?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От къде мога да купя този припой?

Търся припоя Durafix, искам да си купя, ни нкъде не го намирам. Някой има ли го, купувал ли го е от някъде. Казвали са ми, че много добре запоява алуминий. Та въпроса ми е от къде мога да си го купя и каква е процедурата?

От: От къде мога да купя този припой?

Първоначално публикуван от Rumen75 Преглед на мнение
    Търся припоя Durafix, искам да си купя, ни нкъде не го намирам. Някой има ли го, купувал ли го е от някъде. Казвали са ми, че много добре запоява алуминий. Та въпроса ми е от къде мога да си го купя и каква е процедурата?

Мисля в Ротенбергер съм го виждал.

Коментар

Скоро правихме една кооперативна доставка , че иначе идват по много и скъпо. И аз за сефте го видях това чудо. Изпробвах го даже като начало. Не е лошо. Наистина лепи за алуминий но не става май за отговорни места. Аз се пробвах върху счупена ръчка от съединител на мотор. Спойката не издържа. Може и аз да съм оклепал нещо де. Ама то в описнието пише че е елементарно. Е не е чак пък толкова лесно като запояване с калай например. Важно било също да си вземеш от специалните четки от неръждавейка .... аз я имам. Но пак казвам - отговорна заварка - на аргон.
      0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Че то спойката по принцип не е конструктивно съединение. Само проводящо или уплътняващо.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Че то спойката по принцип не е конструктивно съединение. Само проводящо или уплътняващо.
          Ученото си е учено. Аз само като видях някои от учебниците по съпромат на брат ми едно време се отказах завинаги да следвам инженерни науки. Сега си страдам и научавам нещата бавно по метода проба грешка. И понеже сега ще кажеш "Идвай и чети ...." като го украсиш с нещо дето не е за пред хора - да ти кажа аз. Така по-добре запомням. Стар съм вече.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Айде сега пребийте ме, понеже съм съвсем кьопав.
            Търсих, не намерих каквото. От каквото намерих, се вижда че съм специалист по, но звучи гнусно за питомните бозайници.

Коментар

Айде сега пребийте ме, понеже съм съвсем кьопав.
              Търсих, не намерих каквото. От каквото намерих, се вижда че съм специалист по, но звучи гнусно за питомните бозайници.
              Дано не си ме разбрал грешно. Прекланям се пред хората способни да проумеят и запомнят онези учебници. Просто мойта глава не работи по тоя начин. Ама разводнихме темата.
              0888932647

Коментар

Едно време велосипедните рами са ги запоявали. Но не използват челни шевове /защото са много слаби/, а тръбите са ги свързвали с едни 'колена', 'тройници' и т.н. които са запоявани. Загледайте се в стар голям балкан. За повече информация относно запояването може да потърсите в гугъл 'AWS brazing book', има я качена безплатна. И аз я имам, ама май има някакви авторски права, затова не я качвам. 500 страници е, гарантирам, че ще си отговориш на въпросите.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                  .......Но не използват челни шевове /защото са много слаби/, а .....
                  Не е май точно така.Челните шевове са най-здравите.Попрегледай учебниците.
                  П.С.Други са причините за запояването и използването на колена,тройници и т.н.
                  Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                    Не е май точно така.Челните шевове са най-здравите.Попрегледай учебниците.
                    П.С.Други са причините за запояването и използването на колена,тройници и т.н.
                    Давай де, кажи наготово . Това дето го четох пишеше, че трябва да се застъпят листите 3-4 пъти сечението, за да се получи със същата здравина.

Коментар

Първо : "Спойка" , както и "заварка" са преиначени руски термини , които си имат аналог в българската техническа литература : "Запояване " и респективно "заваряване" . Едно време моя преподавател по Технология на заваряването - проф. Калев , пишеше директно двойка на студент , използващ изкривените русизми .

Второ : Запояването , както нитоването , лепенето и заваряването , са все методи за създаване на неразглобяеми конструктивни съединения . Естествено , имат различна якост , но пък затова си имат своето специфично приложение в металните конструкции .

Е , поне това съм запомнил от старите учебници ... Ако в днешно време чичко Гугъл е създал нова терминология - може .

Що се отнася до въпросния припой : ако не ме лъже паметта , това беше марка на Кастолин , или поне последните имат аналог . В понеделник ще проверя , но нищо чудно в Ротенбергер да го има .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

Второ : Запояването , както нитоването , лепенето и заваряването , са все методи за създаване на неразглобяеми конструктивни съединения . Естествено , имат различна якост , но пък затова си имат своето специфично приложение в металните конструкции .

.
                        Е чак пък неразглобяеми. Няма такива. Всяка спойка се разпояява. Всеки нит се разпробива. И за другите си има начини. Не само гедорето е инструмент.
                        ..Лаф да става

Коментар

Да споделя и аз. От магазин за резервни части за климатици, хладилници и печки в Плевен си купих няколко алуминиеви електрода(зелена картонена кутия). Струваха най-много по лев. Продавачката ми отсипа от едно бурканче флюс(бял, на прах) и каза да се съхранява добре затворен, че бил много хигроскопичен. Скептично настроен реших да пробвам-резултата беше впечатляващ. Споих две алуминиеви тръбички и стана перфектна заварка. Работи се също както с медните или сребърните електроди с газовата горелка.
                          Mitsubishi Pajero 2, 2,5 tdi, ss, glx, 95, къса база
                          0895445845

Коментар

Първоначално публикуван от bob66 Преглед на мнение
                            Да споделя и аз. От магазин за резервни части за климатици, хладилници и печки в Плевен си купих няколко алуминиеви електрода(зелена картонена кутия). Струваха най-много по лев. Продавачката ми отсипа от едно бурканче флюс(бял, на прах) и каза да се съхранява добре затворен, че бил много хигроскопичен. Скептично настроен реших да пробвам-резултата беше впечатляващ. Споих две алуминиеви тръбички и стана перфектна заварка. Работи се също както с медните или сребърните електроди с газовата горелка.
                            Флюса боракс ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                              Флюса боракс ли е?

Вероятно на 99%.
                              Ама е фирмен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X