Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз искам евтин инвертор..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И аз искам евтин инвертор..

Първоначално публикуван от bohlio Преглед на мнение
    Да започна с това, че съм много зле като заварчик. Направил съм няколко малки конструкции от винкел и 2-3 дребни поправки. Всичкото това много наплюто и с яко пилене после. Немалка част от проблема, обаче, се дължи на ужасния безроден китаец(трансфотматорен, уж 120А). Доста трудно пали електродите(Вежен, рутилови), лепне яко, а след това тока ми се струва силен и пращи доста. Успявам да спретна и някоя дупка.
    Тъй като ръцете не са ми отзад, а и обичам да си правя сам какво ли не, имам желание да се сдобия с нормално работеща машинка, та да изпитам и аз най-сетне удоволствие от заваряването..
    Изчетох целия раздел, плюс още малко тук-там и доколкото разбрах положението е следното:

1.Всеки инвертор за РЕДЗ става и за ВИГ, но контактното палене изхабява доста по-бързо електрода.
    Това, ако си купиш горелка с кранче.

2.Значи ли това, че ключето за режимите (където го има) просто включва ВЧ запалването или има и други разлики, които не съм схванал.

3.130А машина е достатъчна за 3.25мм електроди при любителско ползване.

Прежалил съм около 400лв. В този ценови клас виждам няколко варианта:

1.Вики Хоби 130Т. Разликата със 130А е 20 кинта и е несъществена.

2.Изчаквам Драгозов да получи новата доставка(на по-ниска цена) на продукта на немско/турско/китайската дружба ARC 140 и забърсвам един брой.

3.Ей това чудо на китайската техника[ATTACH=CONFIG]371092[/ATTACH]160А- около 370-80лв., 200А 420-30лв. Хора, отваряли го, твърдят, че е добре направен. Има си и две години гаранция. Лошото е, че тежи 8кг, другите са 3.5-4кг.

ВИГ функцията ме интересува заради няколкото иноксови парапета, които ще слагам догодина. Знам, че не е лесна работа, но ако му хвана цаката ще имам още едно полезно умение.
    Всякакви коментари и съвети ще са ми от полза. Благодаря предварително.
    Здравейте!
    Моля за някакви координати- телефон напр. на 3-тото предложение

Коментар

Първоначално публикуван от pastora Преглед на мнение
      Колега dragozow , бих искал да си закупя ето този модел от вашия магазин в София:

http://www.argo-market.com/Products/Details/1282

б
      ихте ли ми дали някакви координати, телефон, адрес на магазина.... може на ЛС.

Благодаря предварително
      Колега , какви са отзивите за елктрожена? Питам , защото и аз съм се спрял на него.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
        Е, те рутиловите са лесни- "лесно палят и бързо горят"... с базични трябва да се пробва
        Аз имам 5,5 киловатов ESAB , с вградена 180 амперова машина . Понеже има отделен извод на 380V , често се е случвало да захранвам 160 амперов инвертор , предимно с 2,5 мм. базични електроди . Проблем - никакъв . С 3,2 мм също , но сме г о ползвали малко . При 3,2 предпочитам вградената машина .

Иначе , както се спомена по-горе , със 130-140А се заварява с диаметър 3,2 базични електроди , но това е гранична стойност и машинката ще работи на мах. ... което не е препоръчително. Все пак е добре да има запас на мощност .
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Тя тая е ограничена до малко над максимума. Последствието е че ако наистина ти трябват 200А, малко по-трудно пали - Hot start-а да вдигне най-много към 220, и толкоз. Иначе няма зор да работи постоянно на 200, ако мрежовото напрежение стои поне на 190-200 волта. От там надолу започва да изключва по входящ ток - като падне мрежовото напрежение се опитва да смуче повече ток, та да осигури 200-те ампера на изхода, и ако мине определен лимит за определено време, включва защитата за примерно секунда-две. Но до към 190 волта мрежово при товар, обикновено си работи на максимума безгрижно.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X