Да започна с това, че съм много зле като заварчик. Направил съм няколко малки конструкции от винкел и 2-3 дребни поправки. Всичкото това много наплюто и с яко пилене после. Немалка част от проблема, обаче, се дължи на ужасния безроден китаец(трансфотматорен, уж 120А). Доста трудно пали електродите(Вежен, рутилови), лепне яко, а след това тока ми се струва силен и пращи доста. Успявам да спретна и някоя дупка.
Тъй като ръцете не са ми отзад, а и обичам да си правя сам какво ли не, имам желание да се сдобия с нормално работеща машинка, та да изпитам и аз най-сетне удоволствие от заваряването..
Изчетох целия раздел, плюс още малко тук-там и доколкото разбрах положението е следното:
1.Всеки инвертор за РЕДЗ става и за ВИГ, но контактното палене изхабява доста по-бързо електрода.
Това, ако си купиш горелка с кранче.
2.Значи ли това, че ключето за режимите (където го има) просто включва ВЧ запалването или има и други разлики, които не съм схванал.
3.130А машина е достатъчна за 3.25мм електроди при любителско ползване.
Прежалил съм около 400лв. В този ценови клас виждам няколко варианта:
1.Вики Хоби 130Т. Разликата със 130А е 20 кинта и е несъществена.
2.Изчаквам Драгозов да получи новата доставка(на по-ниска цена) на продукта на немско/турско/китайската дружба ARC 140 и забърсвам един брой.
3.Ей това чудо на китайската техника
160А- около 370-80лв., 200А 420-30лв. Хора, отваряли го, твърдят, че е добре направен. Има си и две години гаранция. Лошото е, че тежи 8кг, другите са 3.5-4кг.
ВИГ функцията ме интересува заради няколкото иноксови парапета, които ще слагам догодина. Знам, че не е лесна работа, но ако му хвана цаката ще имам още едно полезно умение.
Всякакви коментари и съвети ще са ми от полза. Благодаря предварително.
Тъй като ръцете не са ми отзад, а и обичам да си правя сам какво ли не, имам желание да се сдобия с нормално работеща машинка, та да изпитам и аз най-сетне удоволствие от заваряването..
Изчетох целия раздел, плюс още малко тук-там и доколкото разбрах положението е следното:
1.Всеки инвертор за РЕДЗ става и за ВИГ, но контактното палене изхабява доста по-бързо електрода.
Това, ако си купиш горелка с кранче.
2.Значи ли това, че ключето за режимите (където го има) просто включва ВЧ запалването или има и други разлики, които не съм схванал.
3.130А машина е достатъчна за 3.25мм електроди при любителско ползване.
Прежалил съм около 400лв. В този ценови клас виждам няколко варианта:
1.Вики Хоби 130Т. Разликата със 130А е 20 кинта и е несъществена.
2.Изчаквам Драгозов да получи новата доставка(на по-ниска цена) на продукта на немско/турско/китайската дружба ARC 140 и забърсвам един брой.
3.Ей това чудо на китайската техника
ВИГ функцията ме интересува заради няколкото иноксови парапета, които ще слагам догодина. Знам, че не е лесна работа, но ако му хвана цаката ще имам още едно полезно умение.
Всякакви коментари и съвети ще са ми от полза. Благодаря предварително.

Коментар