Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз искам евтин инвертор..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз искам евтин инвертор..

Да започна с това, че съм много зле като заварчик. Направил съм няколко малки конструкции от винкел и 2-3 дребни поправки. Всичкото това много наплюто и с яко пилене после. Немалка част от проблема, обаче, се дължи на ужасния безроден китаец(трансфотматорен, уж 120А). Доста трудно пали електродите(Вежен, рутилови), лепне яко, а след това тока ми се струва силен и пращи доста. Успявам да спретна и някоя дупка.
    Тъй като ръцете не са ми отзад, а и обичам да си правя сам какво ли не, имам желание да се сдобия с нормално работеща машинка, та да изпитам и аз най-сетне удоволствие от заваряването..
    Изчетох целия раздел, плюс още малко тук-там и доколкото разбрах положението е следното:

1.Всеки инвертор за РЕДЗ става и за ВИГ, но контактното палене изхабява доста по-бързо електрода.
    Това, ако си купиш горелка с кранче.

2.Значи ли това, че ключето за режимите (където го има) просто включва ВЧ запалването или има и други разлики, които не съм схванал.

3.130А машина е достатъчна за 3.25мм електроди при любителско ползване.

Прежалил съм около 400лв. В този ценови клас виждам няколко варианта:

1.Вики Хоби 130Т. Разликата със 130А е 20 кинта и е несъществена.

2.Изчаквам Драгозов да получи новата доставка(на по-ниска цена) на продукта на немско/турско/китайската дружба ARC 140 и забърсвам един брой.

3.Ей това чудо на китайската техникаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:0503RTM516b.jpg
Прегледи:1
Размер:22.9 КБ
ID:5943366160А- около 370-80лв., 200А 420-30лв. Хора, отваряли го, твърдят, че е добре направен. Има си и две години гаранция. Лошото е, че тежи 8кг, другите са 3.5-4кг.

ВИГ функцията ме интересува заради няколкото иноксови парапета, които ще слагам догодина. Знам, че не е лесна работа, но ако му хвана цаката ще имам още едно полезно умение.
    Всякакви коментари и съвети ще са ми от полза. Благодаря предварително.

От: И аз искам евтин инвертор..

При Драгозов заварявях с Вики-130 А и "китаеца"-140 А определено викито отстъпваше значително като мощност при заваряване с електрод 3.2 на "Бен-рояла".Не знам дали отговаря и на 130А, сигурно с 2.5 електрод ще заварява по добре, но не съм пробвал.

Коментар

Всички машини които продава немеца си отговарят на написаното като ампери и ПВ . Виж Данчо от Дел къкво ще ти предложи неговите машини са класове напред и получаваш истински сервиз ако се наложи някога .
      Последно редактирано от sek.1; 14-10-11, 04:50.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Да, може би ще звънна и на Данчо, лошото е, че не мога да мърдам много-много в работно време. Аз съм в Лозенец и той ми е доста далече. Вероятно ще купувам машинката в началото на ноември, та имам две седмици за проучване и размисъл. Е, и да дойде новата стока на едно-две места.
        Благодаря за мненията ви. Ако може да ми кажете и дали изводите ми за инверторите са правилни, че да не живея с грешни представи за нещата и после да ме е яд за избора ми.

Коментар

Първоначално публикуван от bohlio Преглед на мнение
          Да, може би ще звънна и на Данчо, лошото е, че не мога да мърдам много-много в работно време. Аз съм в Лозенец и той ми е доста далече. Вероятно ще купувам машинката в началото на ноември, та имам две седмици за проучване и размисъл. Е, и да дойде новата стока на едно-две места.
          Благодаря за мненията ви. Ако може да ми кажете и дали изводите ми за инверторите са правилни, че да не живея с грешни представи за нещата и после да ме е яд за избора ми.
          Бе ти му звънни, пък току виж мръднеш след работа.

По последни данни контрол център са имали някакви неприятности, щото турчинонемеца май сменил производителя. Тоест, взел ги не от съседния гараж, а от тоя от другата страна на улицата, дето още не се се научили да ги правят.

Вземи си 200А.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от bohlio Преглед на мнение
            За радост на нас клиентите Данчо работи до късно и в повечето съботи и недели така че му звънкай смело .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Е да, това определено ще ме облекчи, но преди да го занимавам със своята особа искам да видя едни нещица, които трябва да се появят скоро. Не обичам да разигравам хората. Самият аз продавам разни нещица и знам колко е приятно..

Коментар

Имам едно вики 145А , което от както съм купил съм използвал 5-6 пъти , понеже предимно заварявам с телоподаващото, имам и шланг за виг към него. С 3.25 мм си заварява безгрижно , ако те интересува може да се разберем . Аз съм решил да си взема нещо с безконтактно палене, че когато ми се налага съм го ползвал предимно за виг.
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Изкушен от комплектацията и приемливата за мен цена взех машинката на колегата travelling. Днес успях да направя няколко проби. Сътворих ето това:
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:29102011035.jpg
Прегледи:1
Размер:152.6 КБ
ID:5315024
                  Резултатът е на светлинни години от постиженията ми с трансформаторното извращение на китайската инженерна мисъл.
                  Тъй като действах в 3 часа следобед, нямаше как да почистя винкелите и прасках върху ръждата.
                  Да се оправдая отсега, че това на топчетата беше експеримент с 2ка на 30А. Не ме бийте много, аз си казах, че съм пишман заварчик.
                  Имам и две въпросчета. Нормално ли е вентилаторчето да бачка непрекъснато. И вторият- Като позалепне електрода машинката направо спира и след мъничко продължава пак. Така действа анти-стик системата или просто имам кофти инсталация в гаража и напрежението пада под допустимото за работа на инвертора. Ако е второто ми е ясно защо заварките с трансф. гад приличаха на тая с 30А.

Коментар

На тази машина вентилаторите работят постоянно.
                    Да всички инвертори имат такава функция , като залепне електрода си изключва , иначе щеше да има пушеци .
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Наще се замислят за нещо евтино и най-евтино да вземат да е удобно за мъкнене и прикапване, та се поразрових и най-евтини са на Редко 130А за 380лв. е някъде... за прикапки и лозници, вратници и тнт се е отрепало а не да мъкна моя 200А-вия AC/DC постоянно за всяка прикапка
                      Моите снимки...
                      https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                      https://500px.com/ivankoo

Коментар

По първа точка ясно. Малко е досадно, но все пак е по-нисък клас.
                        По втора.. То ясно, че ще има пушеци, ама това гаси и вентилаторчето.
                        Това ме наведе на мисълта, че може инсталацията да кляка, но щом казваш, че му е нормалното поведение.
                        Важното е да бачка безотказно, на другото ще му свикна.
                        С него спокойно ще мога да правя и малко по-отговорни конструкцийки.

П.П. Къде е иконката с бирите? Поне една виртуална да черпя..

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
                          Наще се замислят за нещо евтино и най-евтино да вземат да е удобно за мъкнене и прикапване, та се поразрових и най-евтини са на Редко 130А за 380лв. е някъде... за прикапки и лозници, вратници и тнт се е отрепало а не да мъкна моя 200А-вия AC/DC постоянно за всяка прикапка
                          Колега първо погледни характеристиките на апарата, после цената. Ако смеяташ 2 мин да работиш и 20 да почиваш го вземи. Ако искаш нещо което наистина ще ти върши работа разгледай моделите на фирма "Дел" http://aigwelding.com/mma-redz.html ако ти хареса нещо звънкай на Асен- 0889522036 и кажи че си от форума ще ти направи добра цена. Другия ти вариант е Вики Б http://viki-b.my.contact.bg/prices2.html .И двете фирми са български и предлагат гаранционнен и след гаранционен сервиз.

Коментар

Да, знам ги, даже вече съм скептично настроен към едната фирма, която хвалих до преди няколко месеца от мнение на хора от форума ... Иначе аз си имам апарат който да ми върши идеална работа за всичко... за това търсим най-евтиния, както казах за "лозници" а не за мъкна 20кг-вото AC/DC на всякъде или стария трансформаторенкойто е 30 и кусур кила ... та съм намерил евтин такъв и споделих тук кой е най евтиния на пазара ако някой се интересува, понеже темата е такава
                            Моите снимки...
                            https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                            https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                              ...иначе щеше да има пушеци .
                              Не, нямаше да има пушеци.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X