Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой купувал ли е от тези , дайте отзиви ?!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някой купувал ли е от тези , дайте отзиви ?!!!

Първоначално публикуван от stivemaster Преглед на мнение
    ....А нямам нишо против колега това със студения душ не го разбрах но ...
    Въпреки че се обяснявам (правя го от възпитание) не мисля да спорим ,в смисъл да си ги мерим на тази тема и все още не разбирам какво казваш в този пост ,колега Vlado_Ts ....Ако пък имаш някаква идея относно това което ме интересува ,не пести толкова мястото на сървъра ,ами си кажи ,може и на друг да помогнеш ,че нямам още лични и няма как да стане иначе.....
    Първо , студения душ ти препоръчах , след като бегло прочетох постовете ти от началото на темата . Доста се горещиш ( възможно е да е и от топлото време ) , та студения душ не излишен Това полу на шега , разбира се

Сега по-сериозно : Мисля , че меренето е в манталитета на тийнейджърите , а тук сме уж делови хора . Мога да ти дам идея , но не си избистрил какво точно те интересува . Защото от началото на темата ти и в последствие ,не можах да разбера професионален съвет ли искаш , или просто изказваш мнение за рентабилността на българското машиностроително производство - в частност : към производството на заваръчни машини .
    Още повече , че с доста от мненията ти не съм съгласен , но това е друг въпрос .

И за да не си бъбрем излишно : конкретно ми стана ясно единствено , че ви предстои монтажа на 80-тонан конструкция . Не ми стана ясно на каква позиция си във фирмата - управител , част от мениджърския екип , технолог , квалифициран заварчик , или началник на търговски отдел . Не го казвам случайно , а за да знам от една страна , на какво ниво да си говорим , щото на мен часовата ставка за лекции в последно време ми се вдигна драстично ... А от друга страна тези приказки , дето ги говориш за 300 и 400 - амперови машини ми говорят , че определено не си на ти със заваръчната технология . Затова ти пуснах и жокери , но ти не разбра за какво иде реч .
    Та последно , опитай пак : Съвет за заваръчна машина ли искаш ( за конкретната ви дейност ) , или мнение за това кои тип машини са за предпочитане при РЕДЗ и МИГ/МАГ ? Ако е последното , то тук има изписано наистина огромен масив данни Само иска повече четене . Ако е първото , то три страници писане си бяха излишни .

ПС. Уточнявам , че говорим за професионално заваряване , а не за асмалъци и кърпене на тенекии през уикенда .
    Последно редактирано от Vlado_Ts; 18-09-11, 19:23.
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Съвсем добронамерено колега ,след като не се наемаш да дадеш отговор на така зададения въпрос, очевидно нямаш престава от машините които визирам .Как това те доведе до изводи за заваръчната технология си е твоя грижа .
      Относно менторските ти напъни ,ако не намираш кой да ти плаща лекторските ..... тогава ....... сори.
      Всичко което ме интересуваше и очевидно няма как да науча, е какво представляват отвътре машините които визирах ,като изпълнение и елементи , в сравнение с българските им конкуренти от Вики и Дел да речем.Така като гледам в темите които прочетох няма да ти разглеждам постовете сега ,има някои хора които вдяват от това което питам,друг е въпроса че сигурно нямат информация ,в тези някои очевидно не си ти .
      Ако не се надуваше така щеше да предположиш ,че за да питам това (ако не си разбрал можеше да уточним,макар че с практиката на този сайт това ще отнеме цял ден) може да имам нещо предвид .Примерно може да съм изял дървото с няколко машини и да мие ясно че електрожена от линка за 1090лв струва само със 150лв повече от захранвашия блок на СО2 Линкълн което в петък го гасиш в понеделник не тръгва и "ти черпиш в Евромаркет" електроженчето им 200А е 30лв. по скъпо пак от захранвашия блок ,но на Есаб 150А .На другото инверторче IMG изби ток по корпуса от накаква утечка - цифрата ще е около 240лв, да не говорим че е от 2 седмици в сервиза.Така че не така високомерно ако обичаш.
      Надявам се колегите Спарки ,Асен и Пансим се светнаха че питам ,ако случайно се скапе такава машина дали ремонта и излиза примерно до 150 -170 лв и е напълно ремонтопригодна или е примерно като на Селко инверторното телоподаващо което спира и тъй като трябва да се сменя не елемент а целия блок то машината трябва да се прати в софия и ....... та хората нищо че рядко им трябват две телоподаващи са взели три по 5700лв/бр. .Това трябва да признаеш е едно и съвсем друго нещо нали.
      Във фирмата в която работя съм техник и се занимавам с производството на вертикална ,хоризонтална сигнализация ,маркировка и метални конструкции свързани със сигнализацията най общо казано.Така че обурудването им е 250А СО2 Струна монофазно и трифазно ,плазма, електрожени инверторни и трансформаторни но......... малки.Е в това е проблема .
      Тъй като съм правил няколко склада и сгради с метални конструкции ,фирмата си позволява да вземе в тази криза обектче с което да заеме бригадката ,но ..... нямат силна техника за тази цел.Така сега с бюджетче от 7-8000 лв. (малко като с трици маймуни...) трябва да успея да взема електрожен около 300А ,защото твърдоглавия проектант е дал за този склад електроди Е46 и не бил склонен да му се месят в избора (странно) ,СО2 пак около 300А защото все пак е длъжен да се навие на тел ,плазма 100А ,щото наличната 50А не става и така . На фона на такава мисия невъзможна ти да ми пускаш жокери в които нищо не казваш ........
      Аиде ако искаш някакъв респект, кажи я тая идея която предлагаш и не се заяждай.
      Поздрави.
      Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

С тоя бюджет и тия изисквания само при Данчо от ДЕЛ ти е спасението .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Интересно и аз така се ориентирах колега СЕК1 и вече имам оферта от Асен . Само че чак снощи ми се изясни дилемата заради която съм пуснал тази тема и то от твоите снимки в друг един форум.Та като видях как изглежда вътре твоята машина предполагам че така ще изглежда и 300А и 400А -вите така че интереса ми приключи.Дано работи дълго и безпроблемно но не изглежда добре поне според моите скромни познания .
          Ако споделите добри впечатления за бюджетно решение за 75-100А плазма която има ПВ поне 65% ще съм благодарен иначе смятам да взема пак разградска че е интересно стабилна и здрава, макар и ултрагрозна и скъпа като ... Вече на второ място работя с такава и въпреки вида на самоделка в час по трудово оцеляват някак си.
          Благодаря на отзовалите се с мнение.

Коментар

........
            Аиде ако искаш някакъв респект, кажи я тая идея която предлагаш и не се заяждай.
            Поздрави.........
            Респект , или репутация ? Не ми трябва ни едното , ни другото , в този сайт влизам за разтоварване . Затова , ако тонът ми ти е прозвучал като "менторски напън " , или пък си се засегнал от "надуването" ми , то моля за извинение ! Въпросът е че тук сме , за да си помагаме , та този който иска помощ , трябва да е дал конкретни параметри за това , иначе е безсмислено . Ето защо трябваше да почнеш с последния ти пост .
            Та сега едно по едно :

1. Дали проектантът е твърдоглав не е твоя работа , а принцип в бизнеса е че трябва да вършиш това , което ти е зададено . Има други хора , които да оценят колко е умен горния . За мен - Е .
            2. Заваряваш с 4мм базични електроди . За чии ти е 400 -амперова машина ?! Консумацията на ток в случая е 150-160 ампера . В тази ситуация дори 250 А трансформатора машина ти е напълно достатъчна , какво остава пък за инвертор ! И е 2 пъти по-евтина от горната . Нещо повече : катет 5-12 мм. няма как да го докараш на един слой посмъртно . Обикновено в твоя случай ( аз също съм правил халета ) това е предвидено на 3 и повече слоя . Но дори и нелегално да мъчиш на 2 слоя , 300А и нагоре губят основното си предимство при работа на скеле : производителността !
            3. В тази връзка : Наистина нямам информация ( а не ми и трябва ) , както и болшинството от колегите тук , за китаеца , който си цитирал в първия пост . Но както вече ти се спомена многократно ( пък и ти си го знаеш ) - при избор на една машина е важна не само цената и параметрите и , но и подръжката и сервиза .

Така че послушай нееднократните съвети на колегите и ако става въпрос за инвертор за РЕДЗ - в Дел , или във Вики .

ПС. Ще си позволя един наистина критичен коментар обаче :
            ......

Във фирмата имаме Струна 250 телеподаващо трифазно вижте в сайта им праметрите му ,срамота мисля аз.
            .......
            Кое е срамота ?!

Аз имам около 15 машини МИГ/МАГ на Струна ,между 200 и 500А , от 15 години насам и изобщо не се срамувам . Все ги чакам да окапат , за да мина на съвременна техника , ама тия пустите си бачкат яко ! В повечето от случаите - по 8 часа на ден , почти без спиране . Сервиза ми е в рамките на 1 работен ден . Имам и действащо Кемпи , разбира се , както и Линкълн и 1-2 италианки ( 250 - амперови ) , на които не им знам имената . Пу,пу , бачкат безотказно . И говоря за изключително трансформаторни машини с тиристорно управление .

.....А, и още нещо че забравих ,оставяйки настрана замалко електрожените ,да попитам ами кой се сеща да прави плазмени резаци бе колеги и там ли не може да се докара цена, я вижте цени на морално остарялата и забравена технология на Максимал примерно и по мислете тези хора също сигурно не продават много ама пък се изживяват за Кемпи сигурно не знам......
            Това болднатото е пълна глупост . Не мога да не реагирам , не защото познавам лично Красимир , а защото не е колегиално от твоя страна .
            Не знам да съм чул за стар и нов морал в заваряването . Знам , че в тази област важи един единствен принцип : Постигане на качествен шев ! Аз затова те питах за контрола . На мен "стари морални машини" , с 25% гама- контрол , плюс металографски анализ и якостни изпитвания , ми изкарват хляба

Специално пък за плазмите : От Максимал имам три 50А и една 150 А . Месечно разкрояват над 10 т. ламарини и това от 6-7 години насам . Избили са си всяка вложена стотинка в тях , многократно . Сервиза също ми е сигурен .
            И за твое сведение : н е всякога има необходимост от установки за координатно рязане . Това последното е в зависимост от спецификата на производството и е въпрос на икономически сметки . Аз например работя със шаблони и за мен е достатъчно .
            Айде стига толкова , че стана ферман

ПС2 . А! Сетих се още нещо : Аз понеже "имам връзки" и в ДЕЛ и във Вики , мога да кажа следното : Качествето на инверторите за ММА и в двете фирми е съизмеримо . Също и в двете фирми има осигурен и коректен сервиз . ДЕЛ обаче има едно предимство : по-ниски цени , особено пък за членове на Форума . Изв. се ако звучи като някаква реклама , просто констатация .
            Последно редактирано от Vlado_Ts; 19-09-11, 10:48.
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

...но не изглежда добре поне според моите скромни познания .
              Какво не е добре, според теб?

А иначе има и перфектно изглеждащи, но ставащи само за изложба.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В предния си пост ясно казах че научих това което ме интересува ,колега Vlado_Ts ,ти през цялото време не разбра от каква помощ имах нужда и пак тръгна със същото отношение и преувеличенията.Но пък аз разбрах какво може да почувства човек в дискусия с теб ,от друга страна разбираемо ти си го казваш ,нямаш нужда нито от респект нито от уважение .Ще гледам да не те забелязвам повече , не ми отговаряй , няма нужда.
                Към другите колеги съжалявам че става такава дискусия но нямам лични и затова.

Коментар

Интересно и аз така се ориентирах колега СЕК1 и вече имам оферта от Асен . Само че чак снощи ми се изясни дилемата заради която съм пуснал тази тема и то от твоите снимки в друг един форум.Та като видях как изглежда вътре твоята машина предполагам че така ще изглежда и 300А и 400А -вите така че интереса ми приключи.Дано работи дълго и безпроблемно но не изглежда добре поне според моите скромни познания .
                  Ако споделите добри впечатления за бюджетно решение за 75-100А плазма която има ПВ поне 65% ще съм благодарен иначе смятам да взема пак разградска че е интересно стабилна и здрава, макар и ултрагрозна и скъпа като ... Вече на второ място работя с такава и въпреки вида на самоделка в час по трудово оцеляват някак си.
                  Благодаря на отзовалите се с мнение.
                  Аз също не разбирам и за това се допитах до хора които разбират . Щом те казват че машината е добра значи е така . Външния/вътрешния вид не ме интересува аз заварявам с тази машина не се снимам с нея нито ми седи на витрината в хола .
                  Последно редактирано от sek.1; 21-09-11, 07:16.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Значи и аз си вземах от колективната поръчка от "китайчетата" 200 амперов инвертор с AC/DC проблема му е само, че е 20кг. та е труден за пренасяне и като цяло са му скапани кабелите още от нови (ръкофватката, шланга за аргона и масата... загряват като цяло и са им кофти самите щипки- на ръкохватката и на масата).... иначе като работа машината си работи перфе... скоро ремонтирах на един приятел една машина та там бачках с 4-ки норд на понс 20 години... ами за 2-3 часа работа на под 200 волта (последна къща в село и 75 метра кабел но не искаше да запали даже и 3.25 електрод... след което скъсен на 50 метра и тръгна перфе 4-ката) нямаше и помен от загряване... само като недостатък е, че като цяло работи по-"твърдо" електрожена... т.е. като цяло по-къса дъга трябва да се поддържа...
                    За DEL от наблуденията ми до сега... вземахме в работата една плазма 60А от тях- та само за нея мога да коментирам... тя си е китайче с подобение от тях... иначе като цяло евтините машини имат недостатъци... Например на тази плазма- фабричния шланг напънеш ли го над 45А пука дюзи на поразия и не реже добре на по-дебели метали след 1-2 паления на дюзата, понеже явно няма хубаво завихране на дюзата... няма пилотно палене и пресостат за да не пали при либса на налягане... което по-скъпите машини нямат тези проблеми (визирам плазмите на Редко които не са инверторни а с трафове, но са двойно по-скъпи и по-тежки) Като цяло самата плазма си реже добре като се има в предвид и в каква гняс сме резали се справя добре...
                    Тъй че при тези машини е така... едно за сметна на другото... машините като технология работят добре, но "аксесоарите" към тях не струват, трябва си марково там
                    Моите снимки...
                    https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                    https://500px.com/ivankoo

Коментар

Пилотна плазма може да се направи. Взима се съответната ръкохватка, правят се разни подробности по машината, и ето ти пилотна плазма.

Относно пресостата - пак никакъв проблем е да се сложи.

Въпрос на.... кинти, както винаги.

Горелките са обикновено с между 15 и 60% ПВ на максималния си ток. Ако се товари над това, редно е да се вземе по-голяма.

И не на последно място - щом я ползвате в гняс, редно е от време на време да отваряте и да пообдухате с въздух от компресора, но внимателно, от поне 10-ина сантиметра.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да знам че не са проблем тези модификации... ама като им казал началника за тези неща че иска дас е направят се намръщили , но просто без тях машината си е чисто хоби от кадето и да го погледнеш независимо че е на 60% ПВ на 60А...
                        Иначе за гняс имам в предвид мазнотии... машините от вътре не се мърсят... от вън стават на... трудни за описване... но макар и като се реже и такава мръзна и мазна ламарина пак си реже добре... но си е слаб шланга... например на Редко на 60А-вата им плазма са сложили шланг 75А... и там с една дюза карам двойно повече от тези на 60А-вия шланг на плазмата на ДЕЛ сложена на 40А... бяхме я оставили за въпростните модификации, ама покрай панаира нямали време та поне сега са ни дали вече друг марков шланг (75А Бензел)... ще го видя утре как ще е, същия е като този на Редко-то тъй че трябва да е добър...
                        НО фабричния шналг нищо не струва над 45А просто... на 60А след 3-тото палене и дюзата вече бие на една страна с разширена дупка... а с всяко палене режех дупка ф25мм. на 12мм. изчистена ламарина А не е като да съм попаднал на дефектна дюза да кажеш "случва се", изхабих поне 30-40 такива
                        Последно редактирано от Ivanko; 21-09-11, 21:38.
                        Моите снимки...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
                          Да знам че не са проблем тези модификации... ама като им казал началника за тези неща че иска дас е направят се намръщили , но просто без тях машината си е чисто хоби от кадето и да го погледнеш независимо че е на 60% ПВ на 60А...
                          Иначе за гняс имам в предвид мазнотии... машините от вътре не се мърсят... от вън стават на... трудни за описване... но макар и като се реже и такава мръзна и мазна ламарина пак си реже добре... но си е слаб шланга... например на Редко на 60А-вата им плазма са сложили шланг 75А... и там с една дюза карам двойно повече от тези на 60А-вия шланг на плазмата на ДЕЛ сложена на 40А... бяхме я оставили за въпростните модификации, ама покрай панаира нямали време та поне сега са ни дали вече друг марков шланг (75А Бензел)... ще го видя утре как ще е, същия е като този на Редко-то тъй че трябва да е добър...
                          НО фабричния шналг нищо не струва над 45А просто... на 60А след 3-тото палене и дюзата вече бие на една страна с разширена дупка... а с всяко палене режех дупка ф25мм. на 12мм. изчистена ламарина А не е като да съм попаднал на дефектна дюза да кажеш "случва се", изхабих поне 30-40 такива
                          Здравейте,
                          Само едно малко уточнение и извинение:
                          Панаира струва едни пари дето не ти е работа....... НЕМИЛОСТИВО.....
                          И както зимата ни изненадва всяка година - това се случва и с нас и панаира..... Знаем го че ще дойде, идва, ама пак ни изненада....
                          Резака с който идва плазмата е фабричния - щом не е добър - ще го сменяваме. Просто нямахме никакъв опит с точно този модел резак. Може би наистина му е нужен добър завихрител...... Цената на бинцелския шланг е 250 лева към нас. Сложи 15% печалба (мисля че не прекалявям с печалбата) и ще получиш новата цена на плазмата!
                          Всичко за което сме говорили относно плазмата ще бъде изпълнено, само да мине панаира. Ще има и пресостат и пилотна дъга. Просто сега нямаме никакво време. А за да стане нещо хубаво - си трябва ден - два - три. Никой не знае точно колко.
                          Редовно източвайте водата (конденза) от компресора и от филтърната група, защото и от влагата идват доста неприятности!

И още нещо - не сме се мръщили - просто нямаме време в момента! Надявам се да проявите разбиране и да приемете нашите извинения.
                          АИГ-Заваряване ООД
                          Заваръчни апарати "DEL"
                          http://www.aigwelding.com
                          0889 522 036

Коментар

Асене никъде не виждам плазми какви правите бе ,покажи нещо и ако може с цена на мейла пък може и тука, имам предвид 100А, трябва да реже 15мм чисто на 100%.

Коментар

Да, сега с новия шланг е друго... определено реже по-добре макар и да го тествахме само на профили двойно Т30 Просто самата машина си е добра и реже добре, но й трябват още 2-3 доизкусурвания за които споменах по-горе и ще е както си трябва. Просто щом на нас ни пречат в работата тези буквално дреболии, явно и на други бъдещи купувачи може да им пречи.

П.П. Това за мръщенето, просто цитирах думите на началника с какво впечатление е останал
                              Моите снимки...

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
                                Да, сега с новия шланг е друго... определено реже по-добре макар и да го тествахме само на профили двойно Т30 Просто самата машина си е добра и реже добре, но й трябват още 2-3 доизкусурвания за които споменах по-горе и ще е както си трябва. Просто щом на нас ни пречат в работата тези буквално дреболии, явно и на други бъдещи купувачи може да им пречи.
                                Много важно нещо за нас е обратната връзка!
                                Само да мине панаира и ще я нагласиме!
                                За този шланг има само добри отзиви! Не е ефтин обаче. Но не сме чак толкова богати, че да купуваме ефтини неща .
                                АИГ-Заваряване ООД
                                Заваръчни апарати "DEL"
                                http://www.aigwelding.com
                                0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X