Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой купувал ли е от тези , дайте отзиви ?!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някой купувал ли е от тези , дайте отзиви ?!!!

Аз малко се запалих но , ... все пак с най добри чувства да обясня че не говоря за "суровините" или как да ги нарека материалите или платките които се използват .Аз говоря за крайното изделие това което формира най голяма принадена стойност , аз говоря за машините като изделия аз говоря за технологията .Защо, защото ако нямаш технология колеги ,ако нямаш или не произвеждаш машини а от там и изделия от теб не зависи нищо и ти ставаш никой .Ето ви и пример - за 20 години през които хората произвеждат инвертори ние сме с глава в пясъка ,от повече от 15 години Поли ЕООД - Шумен произвежда единични бройки в мазата и не са мръднали и на косъм технологично .Да си говорим сериозно нали осакатяването е вътре в нас за да не се интересуваме от развитието на бранша и да не инвестира никой в едно от най евтините производства между другото (това не е да строиш кораби или язовири) тук говорим за инвестиция в производствена единица в размер на един сериозен джип или едно Бентли.
    Затова се паля ,дано не засягам никого не съм имал това за цел.
    Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

Първоначално публикуван от stivemaster Преглед на мнение
      Аз малко се запалих но , ... все пак с най добри чувства да обясня че не говоря за "суровините" или как да ги нарека материалите или платките които се използват .Аз говоря за крайното изделие това което формира най голяма принадена стойност , аз говоря за машините като изделия аз говоря за технологията .Защо, защото ако нямаш технология колеги ,ако нямаш или не произвеждаш машини а от там и изделия от теб не зависи нищо и ти ставаш никой .Ето ви и пример - за 20 години през които хората произвеждат инвертори ние сме с глава в пясъка ,от повече от 15 години Поли ЕООД - Шумен произвежда единични бройки в мазата и не са мръднали и на косъм технологично .Да си говорим сериозно нали осакатяването е вътре в нас за да не се интересуваме от развитието на бранша и да не инвестира никой в едно от най евтините производства между другото (това не е да строиш кораби или язовири) тук говорим за инвестиция в производствена единица в размер на един сериозен джип или едно Бентли.
      Затова се паля ,дано не засягам никого не съм имал това за цел.
      Здравей колега!
      Много добре разбирам какво казваш, но като човек поне малко занимаваш се с тези неща, мога да ти кажа, че "ефтиното" производство на заваръчни инвертори в България, ще надхвърли с доста китайското като цена! При сравними качества. Затова никой не го прави. Аз например, мога да ти направя инвертор с ПВ 100% на ток 200А. Не ми е проблем! Даже ще бъде ремонтопригоден, за разлика от твоя, дето е по сервизите. ОБАЧЕ... не мога да докарам цена. Това е! Пробвал съм, правил съм /поне 15 бройки/ и ти казвам, че сметката не излиза. Затова и ДЕЛ и ВИКИ-Б и РЕДКО и кой ли още не, са просто търговци.
      А за ПОЛИ ЕООД - виждал съм веднъж техен инвертор монофазен. Работи! Но и техните цени са доста по-високи от "Българските" китайци, при сходни характеристики. Запитай се ЗАЩО?
      Това е тъжната картинка. Поне според мен.
      Поздрави и успех!
      Панайот Бърдарски
      0887 60 77 22

Коментар

Няма нищо тъжно в картинката. Просто пазар. Китайците в момента правят това, дето ние правихме по соц време с компютрите, например.

Тук е малък пазар. Сметката просто не излиза. За да докараш цена трябват хиляди бройки, което значи износ. Е, коя българска фирма може да направи машина с нещо уникална, и да я произведе в достатъчно големи количества, че да докара цена, дето ще я продава навън като топъл хляб?

Та, китайците с нищо не са ни виновни. От друга страна, в белите държави фирмите, чиито машини минават за маркови и които са си изградили име, продължават да продават въпреки високите си цени, защото купуващия знае че особено за индустриалния клас машини, може да разчита на коректност, сервиз, и че при проблем, той ще бъде решен в максимално кратки срокове. А къде са тия благинки тук? Май никакви ги няма. Тогава за какво ми е марково? Какво получавам срещу високата цена тук, освен платения "данък марка".

Някой например са е виждал на живо заватъчна техника на Panasonic? Ми няма и да видите. Няма кой да я купи тук.

ПП: Относно китайските стругове - що за машина е си проличава след поне 5 години работа на норма, всеки ден. Къде тук днес работят така, че нещо не се сещам?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте първо да отговоря , малко с въпрос но нищо.Защо не казваш цена бе колега pansim няма от какво да се срамуваш това най точно ще отговори на интереса и ще спести сто думи .Второ уверявам те че истински направено изделие тук в България с осигурен сервиз и оборотна машина ще изхвърли от пазара бозите като Фрониус ,Селко ,моделите на Струна,на Редко ,на Харко , "евтините" модели на Есаб ,Линкълн и т.н.Нали всички знаем "ако някой не знае" къде се правят някой от тях мога да покажа , той колегата Спарки е дал линк към този търговец в Китай .После гърми миндила при нас който е прехвалена "табела" Есаб Кади и хората ни обясняват Е ТИ КАКВО ИСКАШ ТОВА Е НАЙ ЕВТИНИЯ МОДЕЛ ВЗЕМИ СИ НЕЩО ПО ПРОФЕСИОНАЛНО АКО ИСКАШ ДА РАБОТИ ПО ДЪЛГО за справка 1800лв струва.Разбира се че можеш да докараш цена колега и тя няма нужда да е 495лв повярвай ми.
          Относно Поли най много ме дразни знаеш ли кое , това че тази схема е свита преди много години най вероятно от държавна сигурност и е била достъпна в института по заваряване "само забележи Харко я нямат или ако я имат не ги интересува" от където е изнесена .Тя не е променяна съществено доколкото знам през годините ,а има отличия от панаири и изложения и работи перфектно уверявам те ако не си виждал.Проблема при тях е никаквата база, гаражния характер на производството мижавите обеми които не позволяват сериозни доставки ,само ще ти кажа че хората зареждат транзистори от САЩ пъти по дебело само защото могат да поръчат 50 примерно броя а в Тайван им искат да поръчат над 1000.И накрая но не на последно място въпреки това цената на полито не е по различна да не е и по ниска от на повечето от избрените по горе маркови и не толкова маркови китайци.Ако можеха да докарат надежност и поне малко по добър търговски вид .....

Коментар

А, и още нещо че забравих ,оставяйки настрана замалко електрожените ,да попитам ами кой се сеща да прави плазмени резаци бе колеги и там ли не може да се докара цена, я вижте цени на морално остарялата и забравена технология на Максимал примерно и по мислете тези хора също сигурно не продават много ама пък се изживяват за Кемпи сигурно не знам.Или някой ще ме убеди че няма файда да направиш координатно режеща машина с водноохлаждаема плазма 120А и и възможност за монтаж на ацетиленов или газов резак на цени от 45000Е до към 70000Е разбира се че си струва и може да се прави и тук.Ама без да искам никого да засегна много трудно се навиваме на нас ни дай да обясняваме как няма да стане а не как може да стане.
            Изключително съм учуден от мнението ти колега Спарки след като ти си един от светлите примери и открит жокер смятам всички ще се съгласят.Не се предавай така бе човек имам приятел на който сина му ме е впечатлявал така като се впечатлих от статията ти за тунинга на електрожена .Момчето е програмист и демонстрира в своята си област напредналост като твоята в електрониката и хората го грабнаха в Швейцария на стартово 100Е/ч. Пожелавам ти да те оценят поне като него някой ден .Ентусиазма ти е заразителен и съм сигурен че заниманиятати които си споделил с нас са мотивирали и други колеги и биха повлияли положително на всички които сме задрямали и скоро ще поръчваме и хляба да ни го правят в Китай.
            Ако логиката е такава че тук не може да се постига добра цена ,а аз съм убеден в обратното (днес фирмата за която работя представя ценова оферта конкурентна отвсякъде) защо пък китайците изнасят производства у нас ,Гриша Ганчев е пърия но не последен пример затова.

Коментар

А, и още нещо че забравих ,оставяйки настрана замалко електрожените ,да попитам ами кой се сеща да прави плазмени резаци бе колеги и там ли не може да се докара цена, я вижте цени на морално остарялата и забравена технология на Максимал примерно и по мислете тези хора също сигурно не продават много ама пък се изживяват за Кемпи сигурно не знам.Или някой ще ме убеди че няма файда да направиш координатно режеща машина с водноохлаждаема плазма 120А и и възможност за монтаж на ацетиленов или газов резак на цени от 45000Е до към 70000Е разбира се че си струва и може да се прави и тук.Ама без да искам никого да засегна много трудно се навиваме на нас ни дай да обясняваме как няма да стане а не как може да стане.
              Изключително съм учуден от мнението ти колега Спарки след като ти си един от светлите примери и открит жокер смятам всички ще се съгласят.Не се предавай така бе човек имам приятел на който сина му ме е впечатлявал така като се впечатлих от статията ти за тунинга на електрожена .Момчето е програмист и демонстрира в своята си област напредналост като твоята в електрониката и хората го грабнаха в Швейцария на стартово 100Е/ч. Пожелавам ти да те оценят поне като него някой ден .Ентусиазма ти е заразителен и съм сигурен че заниманиятати които си споделил с нас са мотивирали и други колеги и биха повлияли положително на всички които сме задрямали и скоро ще поръчваме и хляба да ни го правят в Китай.
              Ако логиката е такава че тук не може да се постига добра цена ,а аз съм убеден в обратното (днес фирмата за която работя представя ценова оферта конкурентна отвсякъде) защо пък китайците изнасят производства у нас ,Гриша Ганчев е пърия но не последен пример затова.
              Тъй....

1. Силовата част на инверторен резак е същата като на инверторен електрожен. Тока е /4 а напрежението х4. Въпрос на свързване на трафове или преизчисляване на такива.
              2. Не съм електрончик а прогамист. Или поне от 12 години си изкарвам хляба с това. Електрониката ми е просто хоби. Ма то и програмирането беше някога. За щастие поне до някъде съм си извоювал възможността да правя някои неща за кеф, с прилежащото загубено време и пари. И в момента правя точно това - заваръчна машина, но такава, дето китайците не предлагат. А то е и електроника, и програмиране, и експерименти. Въобще - всичко, дето обичам да върша. Силовата част е китайска. Просто няма смисъл да се борим като прасе с тикви - достатъчно надеждна, евтина и добре направена е. От там нагоре е въпрос на управление, където е и разковничето дали една машина ще работи добре.

...а между другото машини ESAB съвсем официално се сервизират и в DEL. И не само ESAB. Стига да е възможно да се сервизират, щото някои маркови образци са правени с идеята на презерватива - ползваш-хвърляш.

ПП: Китайците изнасят производства у нас, защото целят европейски пазар, а тук евентуално ще им излезе по-евтино. В електрониката обаче няма начин да ги бием. Там дори и суровините са в пъти по-евтини. И като казвам "в пъти", точно това имам в предвид. Иначе, тук имаме и фиррми за правене на платки, например. Обаче - изненада - китайска фирма прави същото, но по-качествено, което след 100-ната бройка става по-евтино от тукашното. Е, как да стане?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Второ уверявам те че истински направено изделие тук в България с осигурен сервиз и оборотна машина ще изхвърли от пазара бозите като Фрониус ,Селко ,моделите на Струна,на Редко ,на Харко , "евтините" модели на Есаб ,Линкълн и т.н. Проблема при тях е никаквата база, гаражния характер на производството мижавите обеми които не позволяват сериозни доставки ,само ще ти кажа че хората зареждат транзистори от САЩ пъти по дебело само защото могат да поръчат 50 примерно броя а в Тайван им искат да поръчат над 1000.И накрая но не на последно място въпреки това цената на полито не е по различна да не е и по ниска от на повечето от избрените по горе маркови и не толкова маркови китайци.Ако можеха да докарат надежност и поне малко по добър търговски вид .....
                Ако някой в нашата родина, успее да направи "истински направено изделие с осигурен сервиз и оборотни машини" то аз ще му се поклоня до земята. Аз не мога - не ми стигат нито знанията, нито финансите за подобно начинание. Това не се прави от един човек, а от екип специалисти всеки в своята област. Е специалисти да кажем има - но ти сам каза за 100евро на час, е каква цена тогава ще има тогава крайното изделие, и какви обеми производство ще са необходими за да се подържа ниска цена?
                Направо ми се струва невъзможно - ама дано да греше и някой да го направи. Ще се радвам наистина!
                Панайот Бърдарски
                0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                  Е специалисти да кажем има...
                  Тсъ! Няма! То затова и читави сервизи няма (е, почти). И пак почти всички опити неща да се прави тук, са били просто копиране на нещо чуждо.

Коментар

Още нещо, не знам колко от вас колеги са виждали скъп марков инвертор разглобен. Уверявам ви че конструкцията няма нищо общо с машините които някои от вас закупиха от немеца /турчина/. Говоря за един модел на ЕСАБ. Съжалявам че не направих снимки като беше при мен. Щеше да е много поучително при сравнение със ефтинка "китайка".
                    Лесно и ефтино не може да се направи сериозно изделие, даже и в Китай!
                    Аз останах учуден от запаса на елементите които са поставени във въпросния модел на ЕСАБ. При макс, ток 150А /машинката е и за аргон с много функций/ диодите на изхода бяха 300А!!!! И въпреки това беше пробил единия /е може и по напрежение щото има и осцилатор./ Но като цяло сериозно направена техника с процесор и много функций. Това изисква добър екип инжинери със съответното заплащане.
                    Панайот Бърдарски
                    0887 60 77 22

Коментар

Още нещо, не знам колко от вас колеги са виждали скъп марков инвертор разглобен. Уверявам ви че конструкцията няма нищо общо с машините които някои от вас закупиха от немеца /турчина/. Говоря за един модел на ЕСАБ. Съжалявам че не направих снимки като беше при мен. Щеше да е много поучително при сравнение със ефтинка "китайка".
                      Лесно и ефтино не може да се направи сериозно изделие, даже и в Китай!
                      Аз останах учуден от запаса на елементите които са поставени във въпросния модел на ЕСАБ. При макс, ток 150А /машинката е и за аргон с много функций/ диодите на изхода бяха 300А!!!! И въпреки това беше пробил единия /е може и по напрежение щото има и осцилатор./ Но като цяло сериозно направена техника с процесор и много функций. Това изисква добър екип инжинери със съответното заплащане.
                      Виждам всеки път по някоя "маркова" като ида при Данчо в DEL. Единствения "плюс" на повечето е че използват специализирани части, например MOSFET модули за силовата част и AC моста.

...ама изглежда ти не си виждал читава китайска, или поне не си разглеждал в подробности. Щото поне при MOSFET пълен мост вариантите презапасяването обикновено е доста по-голямо от на марковите. Например ако съдим по даташита на транзисторите в моята AC/DC машина, AC моста ще издържa нa 440A студена и 310А напечена до 100 градуса. При това частите ги има в кварталната електронна бакалия (IRFP264N MOSFET-и). И при диодите хавата беше подобна - по 8 двойни диода в рамо, всеки издържащ на 60А, при това работещи в най-лошия случай с 50% запълване. Това за 200А машина.

За 350А електрожен вътре са набутани 2 блока с по 5 високоволтови MOSFETa в рамо (общо по 10 на рамо за двата блока, или 40 общо) и по 10 диода след това (пак общо 40 диода). Тоест диодите издържат на 2400А при постоянна работа и 100% запълване, а то рядко стига и теоретичния максимум от 50%. И това за 350А машина.

Та кво викаш да им гледам на марковите? Скъпите части?

ПП: Въпросния есаб, дето си гледал, е правоходов двутранзисторен полумост. Единствени предимства - лесно конструиране (трафа при правилно оразмеряване е почти невъзможно да се насити), и ниска цена. Всичко останало е в минус.
                      Последно редактирано от sparkybg; 16-09-11, 13:15.

Коментар

Ние никого не можем пък и не трябва да бием, според мен важното ,не е и кой ти прави платките ,важното е кой прави машината кой прави и дизайна на платките ,защото платките сами по себе си не са машина цената се вдига когато съвкупността от платки направи машина, мисля аз.
                        Какти правилно си обърнал внимание ако на аналоговата машина се постави просто един цифров блок можеш да я накараш да прави каквото си искаш .
                        Не случайно казвам в последните 20 години правенето на съставните части на множество машини на западните "маркови" производители започна да им излиза скъпо и те супернедалновидно започнаха да ги поръчват в Китай .Към момента нямам никаква идея каква част от тях са маркови и каква "жълти" .
                        Да са живи и здрави китайците тогава да продължават да правят Епъл ,Айфон ,Сони и какви ли не оше табели . Пък дано да влезем в шенген че тогава ще вземат да дойдат да произвеждат тук че транспорта да им е по евтин.
                        Така и не дадохте никаква информация по въпроса от темата ? Верно че имали сервиз тези момчета от Дел ама имали в София пък аз съм от Варна и при цена повече от два пъти по голяма да взема да си купя два за резерва и ще ми останат за почерка.
                        Спарки виждал ли си отворен подобен електрожен ? При обявен ПВ 100% - 232А дали ще изпуши на 160А при постоянна работа ?

Коментар

Спарки, не е полумост а еднотактен провоходов инвертор, но това не е важно. Там е интересна конструкцията, платките са извън въздушния поток, само радиаторите и силовия траф са в охлаждане. Трудно е да се опише с думи, трябва да се види. Даже е без потенциометър а с валкодер.
                          Ама карай... и няма МОСФЕТИ а ЕДИН модул ИГБТ
                          Последно редактирано от pansim; 16-09-11, 13:27.
                          Панайот Бърдарски
                          0887 60 77 22

Коментар

Спарки, не е полумост а еднотактен провоходов инвертор, но това не е важно. Там е интересна конструкцията, платките са извън въздушния поток, само радиаторите и силовия траф са в охлаждане. Трудно е да се опише с думи, трябва да се види. Ама карай...
                            Моя грешка - еднотактен двутранзисторен правоходов, да. И е важно.

И да, виждал съм го това. ТОЧНО това. Има си и то кусурите. В смисъл, не е пълното щастие. Не е никакъв проблема да преустроиш китайката по същия начин. Само дето ще струва едни пари, дето не е много сигурно дали си струва да се дадат. Мислил съм го тоя вариант отдавна.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Моя грешка - еднотактен двутранзисторен правоходов, да. И е важно.

И да, виждал съм го това. ТОЧНО това. Има си и то кусурите. В смисъл, не е пълното щастие. Не е никакъв проблема да преустроиш китайката по същия начин. Само дето ще струва едни пари, дето не е много сигурно дали си струва да се дадат. Мислил съм го тоя вариант отдавна.
                              И кое му е важното на избраната топология? Все тая. Няма идеална топология, всяка си има кусури и плюсове.
                              И да - прав си - пълно щастие няма.
                              Панайот Бърдарски
                              0887 60 77 22

Коментар

И кое му е важното на избраната топология?
                                Неефективно използване на трансформатора, транзисторите, изходящата индуктивност. По-нискочестотни, но по-големи по амплитуда смущения в мрежата. От там, за сравнима работа със същия по възможности пълен мост - по-голям трансформатор, по-голяма индуктивност на изхода и по-големи кондензатори на входа.

Това е една от причините доста хора да се чудят защо аргоновата дъга на пълномостовия китаец не се чува въобще, а само свети и си върши работата.

Недостатъка на пълния мост е повече електроника, и ако не е в токов режим - взимане на мерки за борба със стъпаловидно насищане на трафа (което при двутранзисторен правоходов еднотактник е невъзможно още по дефиниция). За сметка на това по-малки входящи кондензатори, по-малък траф и по-малка индуктивност на изхода, пак казвам, за сравнима работа на сравними машини. Пълния мост практически представлява 2 изместени на 180 градуса правоходови еднотактника, работещи върху един и същ траф и изходна индуктивност, и при еднакви части, имащи възможност в идеалния случай заедно да дадат двойна мощност.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X