Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой купувал ли е от тези , дайте отзиви ?!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Някой купувал ли е от тези , дайте отзиви ?!!!

Спарки, въпроса бе риторичен. Мислиш ли, че това което си написал не го знам?
    Панайот Бърдарски
    0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
      Спарки, въпроса бе риторичен. Мислиш ли, че това което си написал не го знам?
      Ми като знаеш, що питаш бре?
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Ми като знаеш, що питаш бре?
        Щото за това което бях писал нямаше значение. Не обсъждахме предимства и недостатъци на различни топологии, в силовата електроника
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Щото за това което бях писал нямаше значение. Не обсъждахме предимства и недостатъци на различни топологии, в силовата електроника
          Ааа, всичко обсъждаме. И конструкция, и изпълнение, и топология. Конкретно на ESAB, почти всичките машини са еднотактници. И почти всичките са си еднакви от 100 години насам. Това не са мои думи, а на човек, дето ги сервизира. Единствената новост напоследък е добавянето на PFC на входа, на някои модели. Всъщност ESAB-ските са едни от надеждните машини на пазара.

А иначе то и двутактови дизелови двигатели има. Ама друго се е наложило с годините, макар и по-сложно.

По-горе в темата някой каза кога еднотактниците са били на мода - когато един читав транзистор е струвал колкото малък автомобил втора употреба. Ама тия времена отдавна ги няма вече.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако някой в нашата родина, успее да направи "истински направено изделие с осигурен сервиз и оборотни машини" то аз ще му се поклоня до земята. Аз не мога - не ми стигат нито знанията, нито финансите за подобно начинание. Това не се прави от един човек, а от екип специалисти всеки в своята област. Е специалисти да кажем има - но ти сам каза за 100евро на час, е каква цена тогава ще има тогава крайното изделие, и какви обеми производство ще са необходими за да се подържа ниска цена?
            Направо ми се струва невъзможно - ама дано да греше и някой да го направи. Ще се радвам наистина!
            Данчо е кандидат за първия ти поклон.
            Мога да ти покажа множество машини направени от А до Я от него, НО просто цената не се връзва от никъде!
            При себестойност от 860 лева - за колко да ги продаваш че да имаш и мегдан за някакво развитие!?
            Оборотна машина винаги има, а ако на някой му потрябва има и под наем.....
            Цената на нашия екип е далеч под 100 евро на ден, а не на час...... но това е друга тема....

Плазмен резак е за около 900 лева в зависимост от ампеража.
            АИГ-Заваряване ООД
            Заваръчни апарати "DEL"
            http://www.aigwelding.com
            0889 522 036

Коментар

Интересно, какво толкоз са намерили в тази топология, че им е любима?
              Както на ФРОНИУС пък са пълни мостове резонансници.
              Панайот Бърдарски
              0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                Данчо е кандидат за първия ти поклон.
                Мога да ти покажа множество машини направени от А до Я от него, НО просто цената не се връзва от никъде!
                При себестойност от 860 лева - за колко да ги продаваш че да имаш и мегдан за някакво развитие!?
                Оборотна машина винаги има, а ако на някой му потрябва има и под наем.....
                Цената на нашия екип е далеч под 100 евро на ден, а не на час...... но това е друга тема..
                Тогава, ПОКЛОН! Съжалявам, че не го познавам лично.
                Ама и вашия екип е видял накъде отиват нещата, нали?
                Цена, цена и пак цена.
                Панайот Бърдарски
                0887 60 77 22

Коментар

Интересно, какво толкоз са намерили в тази топология, че им е любима?
                  Ми, купили едни части на едро, примерно. Или ги направили достатъчно надеждни, за да им се дават пари за нови части и нови разработки. На запад това е най-скъпо струващото нещо - новите разработки. A от ESAB каквото и да продават, то все ще се купува, независимо дали тежи 20 кила при 15 на това на конкуренцията. Лукса на големите - да можеш да си позволиш и по малко мързел чат-пат. А освен това силата на ESAB е повече при консумативите, и особено електродите за РЕДЗ. Точно обратното е примерно при Kemppi, Fronius, Miller и прочие.

Panasonic пък такива неща въобще не ги интересуват особено. Правят индустриално оборудване със все роботите и прочие. Инверторните им машини тежат почти колкото трансформаторни, например. Ама като за целия си живот се мести най-много на периметър 100-ина метра из халето, на кой ли му пука.

Коментар

Първоначално публикуван от stivemaster Преглед на мнение
                    Ние никого не можем пък и не трябва да бием, според мен важното ,не е и кой ти прави платките ,важното е кой прави машината кой прави и дизайна на платките ,защото платките сами по себе си не са машина цената се вдига когато съвкупността от платки направи машина, мисля аз.
                    Какти правилно си обърнал внимание ако на аналоговата машина се постави просто един цифров блок можеш да я накараш да прави каквото си искаш .
                    Не случайно казвам в последните 20 години правенето на съставните части на множество машини на западните "маркови" производители започна да им излиза скъпо и те супернедалновидно започнаха да ги поръчват в Китай .Към момента нямам никаква идея каква част от тях са маркови и каква "жълти" .
                    Да са живи и здрави китайците тогава да продължават да правят Епъл ,Айфон ,Сони и какви ли не оше табели . Пък дано да влезем в шенген че тогава ще вземат да дойдат да произвеждат тук че транспорта да им е по евтин.
                    Така и не дадохте никаква информация по въпроса от темата ? Верно че имали сервиз тези момчета от Дел ама имали в София пък аз съм от Варна и при цена повече от два пъти по голяма да взема да си купя два за резерва и ще ми останат за почерка.
                    Спарки виждал ли си отворен подобен електрожен ? При обявен ПВ 100% - 232А дали ще изпуши на 160А при постоянна работа ?
                    На базата на такъв в момента ровичкам върху пулсово телоподаващо с цифров контрол. Общо взето вариантите са 2 - или 2 отделни силови модула (моя случай), или един, но по-голям, с повече транзистори. И при двата варианта нямаш пснование за притеснения. 400А машина 160-та ампера няма да ги усети. НИКОГА няма да прегрее и да изключи, и ще работи дори и при сериозни падове по кабелите и мрежата, без заварчика въобще да разбере за това. Бих ти препоръчал да взимаш без колебание.

А DEL като нямат сервиз във варна, куриери отдавна има колкото щеш. Въпрос на един ден чакане - да изпратиш дефектиралата и да получиш оборотна. Високоамперните машини ба Вики не знам какво представляват. Контрол център е същото, но до колкото знам нямат сервиз, а сменят, ако имат на склад от същото, или ако нямат - предлагат алтернативни варианти. Коя от трите фирми ще избереш - ти си знаеш.

ПП: "Простото" поставяне на цифров блок съвсем не е толкоз просто. Щото, първо имаш да свалиш едни схеми, да ги анализираш и изсимулираш евентуално, да прецениш що-годе какво ти трябва, да проучиш пазара какво има към момента, отново експериментирайки и симулирайки да изградиш схемно решение, което да превърнеш в реално изработена и сглобена платка, която после отново с експерименти да програмираш и подкараш. И покрай цялото това имаш да изчетеш едни хиляди страници datasheet-ове, да научиш някой си език за програмиране, че и да го използваш на практика. Ужасно бавна и тегава работа, особено ако не си изкарваш с това хляба. В резултат - вече мога да заспя навсякъде и по всяко време, и да спя произволно количесто време. Обаче пък кефа да се човъркам с неща, дето цял живот съм обичал да правя, е безценен.

Коментар

Колега Спарки а как можем да ползваме отстъпка от Вики евентуално имаш ли представа?
                      Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

Колега Спарки а как можем да ползваме отстъпка от Вики евентуално имаш ли представа?
                        "Имам връзки" само в DEL. Нямам идея за Вики. Вероятно някой от колегите ще каже.

Коментар

Колега stivemaster , без лоши чувства и нищо лично , ама що не вземеш първо един студен душ и после да седнем да поговорим професионално , а ?

Само два жокера : Първо , "заварките " по халета са само капка в морето на заваръчните технологии. И второ , колко процента от заварените ти съединения минават през гама- контрол ? Или ултразвук ? Или магнитно-прахова дефектоскопия ?

ПС. Ако пък напишеш и откъде си , може да седнем и на по питие и току-виж сме спестили доста излишен обем данни в сървъра .
                          Последно редактирано от Vlado_Ts; 17-09-11, 17:55.
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

А нямам нишо против колега това със студения душ не го разбрах но ... със питието е добро хрумване стига да не бях от Варна беделичко ще ми излезе питието.
                            Относно контрола само един път са ми подлагали на проверка детайли и то с ултразвук ,но не виждам какво и с кого си меря като ти се обяснявам.
                            Относно фермена или ригелна конструкция за хале особено ригелна със горещо валцовани а не съставни профили аз поне не съм виждал да подлагат на контрол на заварките.Обикновено контрола се заключава в авторски контрол на случайна извадка от заготовката в процеса на производството.
                            Въпреки че се обяснявам (правя го от възпитание) не мисля да спорим ,в смисъл да си ги мерим на тази тема и все още не разбирам какво казваш в този пост ,колега Vlado_Ts а иначе ако имаш вече на какво наздраве , аз седнах вече на една биричка.Ако пък имаш някаква идея относно това което ме интересува ,не пести толкова мястото на сървъра ,ами си кажи ,може и на друг да помогнеш ,че нямам още лични и няма как да стане иначе.
                            Посетете сайта ми : http://mashini-plazmeno-riazane.com

Коментар

Тогава, ПОКЛОН! Съжалявам, че не го познавам лично.
                              Ама и вашия екип е видял накъде отиват нещата, нали?
                              Цена, цена и пак цена.
                              Ама нали като влезнеш в магазина за хляб и сирене не те питат нищо друго!!!
                              Кеш и кери това е!
                              Дали си готин или не - няма никакво значение!
                              АИГ-Заваряване ООД
                              Заваръчни апарати "DEL"
                              http://www.aigwelding.com
                              0889 522 036

Коментар

Просто звънни на телефоните на сайта и попитай за коментар на цената, те ще ти обяснят кое,как и колко?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X