Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся някой, който може качествено да завари чугун

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся някой, който може качествено да завари чугун

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
    Снимането няма да ти помогне-взема се проба (стружки) и се прави анализ,качествен контрол(поне така правим в Раднево ,в най-голямото ремонтно предприятие на Балканския полуостров-Ремотекс) и пак ти казвам, не ми се вярва да е от чугун(доколкото съм учил технология на металите и металорежещи машини в техникума преди много години -випуск 84-88 г.)
    Има колкото искаш верижни зъбни колела от чугун . В стария ми завод имаше километри верижни трансмисий и 90% от колелата бяха чугун. Ангренажа на ладите също е с чугунени колела .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
      ....Най-прост начин да провериш какъв е материала е като му подадеш магнит. Обикновено (обаче не 100%) чугуна е немагнитен. Или много слабо магнитен.
      ....
      Пишеш смешки .

До останалите теоретици : Чугунени зъбни колела - дал Господ В повечето случаи от чугун с химсъстав , който позволява заваряване дори на "студено" .

Но както каза Джо : не е само до заваряването , а и до спазване на геометрията и до оценка на това дали ремонтираното ще кара повече от здравото . С други думи : Око да види , рЪка да пипне !

Дано стане номера !
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Има колкото искаш верижни зъбни колела от чугун . В стария ми завод имаше километри верижни трансмисий и 90% от колелата бяха чугун. Ангренажа на ладите също е с чугунени колела .
        От чугун другия път.Дай определение за чугун и ще ти повярвам...особено за ладиното търкало на ангренажа.Не бъркайте понятията моля.Направете качествен анализ и тогава.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Чугуна е желязо въглеродна сплав със съдържание на въглерод С от 2,14% до 6.67%. Има три основни вида чугун бял където желязото е свързано с въглерода под формата на железен карбид . Само той на теория се води незаваряем . Сив чугун по голямата част от въглерода е резтворен във формата на графит и от там характерния му сив цвят. Ковък (темперован) чугун в него въглерода се намира под формата на паяжина получава се от бял чугун посредством специална технология на отгряване . Сивия чугун пък от своя страна се подразделя на два под вида обикновен сив чугун където графита има пластинчата форма и високоякостен сив чугун там графита е под формата на сфери нарича се още сферографитен чугун получава се чрез добавяне на модификатори в стопилката. Толкова за чугуните не мисля че тук е мястото да изнасям лекция по теория на металознанието . Пет години бях главен механик на въпросния завод и много добре знам от къкво правехме зъбните колела за верижните трансмисий от обикновен сив чугун и рядко от сферографитен когато къкъв додойдеше . Даже на по малките колела и шуплите не наварявахме.

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Чугуна е желязо въглеродна сплав със съдържание на въглерод С от 2,14% до 6.67%. Има три основни вида чугун бял където желязото е свързано с въглерода под формата на железен карбид . Само той на теория се води незаваряем . Сив чугун по голямата част от въглерода е резтворен във формата на графит и от там характерния му сив цвят. Ковък (темперован) чугун в него въглерода се намира под формата на паяжина получава се от бял чугун посредством специална технология на отгряване . Сивия чугун пък от своя страна се подразделя на два под вида обикновен сив чугун където графита има пластинчата форма и високоякостен сив чугун там графита е под формата на сфери нарича се още сферографитен чугун получава се чрез добавяне на модификатори в стопилката. Толкова за чугуните не мисля че тук е мястото да изнасям лекция по теория на металознанието . Пет години бях главен механик на въпросния завод и много добре знам от къкво правехме зъбните колела за верижните трансмисий от обикновен сив чугун и рядко от сферографитен когато къкъв додойдеше . Даже на по малките колела и шуплите не наварявахме.
            Кратко, ясно и точно. Единственият спорен момент е долната граница на въглеродното съдържание(не го казвам като повод за спор). Зависи кои книги е чел човек и коя година. По едно време беше паднало до 1,7 %, срещал съм го и като 2 %, че даже и като 2,7 %. Но колкото повече, толкова по-лошо за заварка и по-добре като износоустойчивост. А зъбни колела(и верижни) от чугун се правят отдавна - той е един от най-добрите леярски материали и се обработва добре на металорежеща машина. Е, малко е мърляво, ама...

Вярно ли сега един анализ е толкова скъп? Шашкате ме направо.
            Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
            имат право да гласуват на избори.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение

Вярно ли сега един анализ е толкова скъп? Шашкате ме направо.
              20 лева без сертификат и около 100 със официален сертификат от института по металознание. Аз лично винаги правя анализ когато детайла трябва освен да се изработи и да се термообработи защото в последните 10 - 15 години търговците на метали масово продават от един прът поне десетина вида стомана.

Коментар

Имаше едно време преди10-15 години един завод ЗРЧ преди кланницата вдесно.
                Там правеха корони и пиньони значи сигурно беха добри.
                Давал съм контрабанда да ми направят некои неща на частно тогава ставаше.
                И бяха много добри изработка закаляване и какво беше това като се насища повръхноста с въглеродметалообработката ми е тера инкогнитасъжалявам

Та ако още работи тези спецове ше го направят
                К мирной жизни не пригоден.
                Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Преди около 2 години го съсипаха окончателно.
                  АИГ-Заваряване ООД
                  Заваръчни апарати "DEL"
                  http://www.aigwelding.com
                  0889 522 036

Коментар

Колелото ти е готово.
                    Обади ми се!
                    АИГ-Заваряване ООД
                    Заваръчни апарати "DEL"
                    0889 522 036

Коментар

Преди около 2 години го съсипаха окончателно.
                      Как го съсипаха бе колетаГоспод да ги убиеТова беше голям завод машини чудеса такива неща са ми правили.......
                      К мирной жизни не пригоден.
                      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Ами първо го разпродадоха като оборудване, а после......
                        АИГ-Заваряване ООД
                        Заваръчни апарати "DEL"
                        0889 522 036

Коментар

колелото ти е готово
                          обади ми се
                          АИГ-Заваряване ООД
                          Заваръчни апарати "DEL"
                          0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                            Как го съсипаха бе колетаГоспод да ги убиеТова беше голям завод машини чудеса такива неща са ми правили.......
                            Бедна ти е фантазията колко неща съсипаха .

Коментар

колелото ти е готово
                              обади ми се
                              А снимките къде са да те оплюем качествено !
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                                А снимките къде са да те оплюем качествено !
                                Дъждец ли ме поръси?
                                АИГ-Заваряване ООД
                                Заваръчни апарати "DEL"
                                0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X