Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос към заварчиците на ММА и TIG

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос към заварчиците на ММА и TIG

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
    Нищо не изисквам, така си плямпам. Тая работа заваряването не е като да си кърпиш колата на СО
    Че то и при заваряването с СО си е тънкост, колкото и лесно да изглежда. Поне от опита ми до момента виждам разликата на при заварките ми преди 4 години и тези сега които правя. Вчера прикапвах една конструкция с електрожена и ми се налага да работя с лявата ръка. За прикапване ми върши идеална работа, макар и да не е толкова сръчна като дясната ми.

Коментар

Тренирай си я лявата ръка, няма да сгрешиш. Все някога ще ти се наложи в ежедневието. Примерно при работа на стълба, вместо да слизаш непрекъснато и да търсиш удобната позиция, ще се улесниш доста. И аз имах проблеми навремето с левачката и трудно я свикнах (за ВИГ), сега ми е лесно.
      За ММА самото свикване на ръката не трябва да се сведе само до стабилност и ловкост, а да се свикне с пространствената ориентация т.е да държиш електрода под правилният ъгъл спрямо детайла както го правиш и с по-силната ръка. При някои хора е трудно това свикване, при някои става веднага. Тук са намешани сетивата, рефлекса и мозъка.

Коментар

Аз за момента избягвам работа с ВИГ, поради простата причина че съм още доста млад (25години) и нямам още деца, а съм чел че работата с ВИГ създава доста проблеми. Иначе до сега да съм си вземал и машина и да съм се научил.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
          а съм чел че работата с ВИГ създава доста проблеми.
          Дъгата на ВИГ метода е най-слабата от трите най-разпостранени вида заваряване-РЕДЗ, МИГ-МАГ и ВИГ.
          Ако има такова влияние-по другите методи досега да си останал без мъдя.

Уж учиш виШо, пък вярваш на бабини дивотии...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

......
            За ММА самото свикване на ръката не трябва да се сведе само до стабилност и ловкост, а да се свикне с пространствената ориентация т.е да държиш електрода под правилният ъгъл спрямо детайла както го правиш и с по-силната ръка. ......
            Той Димича първо трябва да ошлайфа силната ръка за това , за което го съветваш , пък после да се прави на виртуоз... че като го чета какви ги пише от време на време .....

.....Аз за момента избягвам работа с ВИГ, поради простата причина че съм още доста млад (25години) и нямам още деца, а съм чел че работата с ВИГ създава доста проблеми.......
            Сакън ! ВИГ да не си пипнал !
            Създава проблеми не , ами ...... това дето си чел за безплодието е нищо . Понякога ВИГ действа и обратно : един колега ми е разказвал , че откак на младини започнал с ВИГ , пишона му пораснал двойно и после жените по махалата като разбрали за какво иде реч , вече пищят и бегат от него като Гявол от тамян . "Изпоплашил" ги наред .И остави това , ами половинките на невестите са се заканили и го дебнат да му претъркат м.....те . Заради един ВИГ ше си замине мърцина човека
            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

...При някои хора е трудно това свикване, при някои става веднага...
              Ето затова е хубаво човек да е с две леви ръце.Като навикнеш едната,другата изобщо не ти се налага да я навикваш...

Коментар

Аз за момента избягвам работа с ВИГ, поради простата причина че съм още доста млад (25години) и нямам още деца, а съм чел че работата с ВИГ създава доста проблеми. Иначе до сега да съм си вземал и машина и да съм се научил.
                Давай смело с ВИГ-а .То важно булката да е наред,за децата чалъм има.....
                "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
                Mark Twain
                СтоЕнчA

Коментар

Проблема не е във ВИГ-а, а в невземането на предпазни средства.... И от веднъж след прекаран трипер можеш да останеш без поколение... Но както казват всички, булката да е читава, помощници дал господ....
                  Проблема е когато заваряваш неръждавейка, хрома който се отделя в пушека директно уврежда ДНК-то на дишашщия го. Метода на заваряване е без значение!!! При ВИГ-а има слаба радиоактивност от торирания волфрам. Вече има достатъчно добри електроди и без тази радиоактивност.
                  Пък и еволюцията на видовете се основава на мутациите...
                  АИГ-Заваряване ООД
                  Заваръчни апарати "DEL"
                  http://www.aigwelding.com
                  0889 522 036

Коментар

аз сам левичар и заварявам с лявата не ми е проблем

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X