Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос към заварчиците на ММА и TIG

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос към заварчиците на ММА и TIG

Пробвай да го разнесеш с аргона, но все пак не влагай голями надежди за външен вид, поради причините които изброих по-горе
    Моите снимки...
    https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
    https://500px.com/ivankoo

Коментар

Здравейте,
      гола вода - нищо не става. Яко шупли и балончета... Явно или трябва да си започна от самото начало с ВИГ-а, или да си карам само с телоподаващото, или да го точкувам с телоподаващото и след това да го мина с аргона (това не съм го пробвал). Толкова много излишен метал има по този колектор, че лошо ми става, ама е почти готов Следващият ще е по-успешен:)
      Ако има нещо ще пиша пак.
      Явор

Коментар

Първоначално публикуван от i_froloshki Преглед на мнение
        Здравейте,
        гола вода - нищо не става. Яко шупли и балончета... Явно или трябва да си започна от самото начало с ВИГ-а, или да си карам само с телоподаващото, или да го точкувам с телоподаващото и след това да го мина с аргона (това не съм го пробвал). Толкова много излишен метал има по този колектор, че лошо ми става, ама е почти готов Следващият ще е по-успешен:)
        Ако има нещо ще пиша пак.
        Явор
        Вариант,издухай с електрожена бабуните(осирането),"изчукай"шлаката(може и някоя над 16г.) и отново повтори шева с СО-то.За какво е този колектор!?Виг- а не става за тази ситуация(според мен,иска си чистота),другият вариянт е да пробваш с оксижен,но детаилът трябва да е "хванат",иначе ще се нагъне като плисирана пола...,то и с Вига е така,много грее,и изкривява.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

http://www.ebay.de/itm/MULTI-MIG-WIG...item2eb8f3194b
          заслужава ли си този апарат

Коментар

Първоначално публикуван от pimpssss Преглед на мнение
            http://www.ebay.de/itm/MULTI-MIG-WIG...item2eb8f3194b
            заслужава ли си този апарат
            Слабичък е, и до колкото знам леко труден за сервизиране. И настройките му се меко казано недоразумение. Прочети му книжката и ще разбереш за какво иде реч. Синергичен е мноооого силно казано.

Редко продават подобни, ако не и същите. Можеш да идеш да разгледаш. Ако пък ти хареса - действай.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте и от мен,едва сега видях темата за заваряване с лявата и дясната рька,що се отнася за мен заварявам с лявата и дясната рька,намотавам си кабела на рьката по този начин се измества центьра на тежеста на кабела(олеква).Друго нещо ,което ми е направило впечатление от практиката ,че жените са по- добри заварчици от мьжете,сьщо и ромите.Този занаят сьм го практикувал преди години сега по рядко с телоподаващото -по-продуктивно,аргона по-чиста и красива заварка а електродите ...в определени случай са най-добрия избор.

Коментар

Първоначално публикуван от vasisava Преглед на мнение
                Здравейте и от мен,едва сега видях темата за заваряване с лявата и дясната рька,що се отнася за мен заварявам с лявата и дясната рька,намотавам си кабела на рьката по този начин се измества центьра на тежеста на кабела(олеква).Друго нещо ,което ми е направило впечатление от практиката ,че жените са по- добри заварчици от мьжете,сьщо и ромите.Този занаят сьм го практикувал преди години сега по рядко с телоподаващото -по-продуктивно,аргона по-чиста и красива заварка а електродите ...в определени случай са най-добрия избор.
                Здрасти, щом са толкова добри заварчици жените, защо са толкова малко? аз лично не познавам нито една.
                А относно темата аз работя и по 3те метода само с дясна ръка(ВИГ бренера в дясната), но преди няколко месеца се наложи да позаварявам тръбопроводи(метод РЕДЗ) и открих че и с лявата ръка също се справам, тъй като някой монтажни положения го изискваха, удобно е също като ги смяняш, така едната почива и можеш да си максимално ефективен, проблем е единствено преграването на ръкохватката )

Коментар

Първоначално публикуван от Sunlivko Преглед на мнение
                  ......Здрасти, щом са толкова добри заварчици жените, защо са толкова малко? аз лично не познавам нито една.
                  .....
                  Ами то в днешно време качествени мъже - заварчици рядко има , ти пък жени .
                  Иначе това , че не познаваш не значи , че няма . Аз познавам няколко , които са минали през ръцете ми . В смисъл : през курсове за заваряване , както и като гама - контрол на шевове , правени от жени . .... за съжаление - всички на пенсионна възраст вече .
                  И още нещо : доколкото горния факт е верен , той се отнася главно за ВИГ - метод . И то предимно при заваряване на неръждясващи стомани .Има си обяснение. По мои впечатления , а и не само .
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Специално за ВИГ, жените са по-добри заварчици от мъжете. Разбира се това е много общо казано. Жени аргончици са рядкост, но където ги има са на ниво . Преди време ми обясниха защо жените са по-сръчни с ръкохватката. До колкото си спомням беше изтъкнато естетиката, спокойствието, лекотата и размера на ръката. Ако има някаква логика, то тя е в начина на държене на ръкохватката (според мен). Виждал съм само веднъж жена аргончик в корабостроителницата във Варна и се убедих нагледно. Оказа се, че е заварчик САМО от 2 години. Направо лееше шевовете. Държеше ръкохватката само с 3 пръста (понякога и аз държа така) и водеше ваната с лекота. Има мъже, които и 10 години да заваряват няма да я стигнат по сръчност

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                      Специално за ВИГ, жените са по-добри заварчици от мъжете. Разбира се това е много общо казано. Жени аргончици са рядкост, но където ги има са на ниво . Преди време ми обясниха защо жените са по-сръчни с ръкохватката. До колкото си спомням беше изтъкнато естетиката, спокойствието, лекотата и размера на ръката. Ако има някаква логика, то тя е в начина на държене на ръкохватката (според мен). Виждал съм само веднъж жена аргончик в корабостроителницата във Варна и се убедих нагледно. Оказа се, че е заварчик САМО от 2 години. Направо лееше шевовете. Държеше ръкохватката само с 3 пръста (понякога и аз държа така) и водеше ваната с лекота. Има мъже, които и 10 години да заваряват няма да я стигнат по сръчност
                      А мъже аргончици с лява резба виждал ли си,те как държат ръкохватката !?Предполагам че би трябвало и те да леят шевовете като жените аргончици!
                      И аз жена аргончик съм виждал но разликата беше в пиенето -пиеше повече от мъжете !
                      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Да можеш с лявата си е предимство, даже скоро ми се налага на една мачта, понеже трябваше да се държа с дясната, не става добре ще трябва да потренирам . А най-големия филм ми беше на една тръба за парно от долната страна с огледало, понеже имаше 15см до земята и в ъгъла .
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Един добър аргончик трябва да може еднакво добре да заварява с двете ръце, както и на огледало. Иначе за монтажни заварки може само да си мечтае

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                            Да можеш с лявата си е предимство, даже скоро ми се налага на една мачта, понеже трябваше да се държа с дясната, не става добре ще трябва да потренирам . А най-големия филм ми беше на една тръба за парно от долната страна с огледало, понеже имаше 15см до земята и в ъгъла .

Постига се с тренировка .От личен опит. Едно време , когато се учех да заварявам , си викам : Мааму стара , щом вдигам чашата и с двете ръце , ще трява и да заварявам с двете . В резултат , смея да твърдя , че правя почти еднакво добри шевове и с двете ръце и по ВИГ - метод и РЕДЗ.

... а действително да можеш и с двете ръце е полезно . ...Само дето Уелдъра по-горе говореше не за ръце , а за "резби".
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                              Един добър аргончик трябва да може еднакво добре да заварява с двете ръце, както и на огледало. Иначе за монтажни заварки може само да си мечтае

... а действително да можеш и с двете ръце е полезно но чак пък задължително ... мисля че са ти доста високи изискванията колега !
                              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

но чак пък задължително ... мисля че са ти доста високи изискванията колега !
                                Нищо не изисквам, така си плямпам. Тая работа заваряването не е като да си кърпиш колата на СО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X