Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заварка на алуминиев детайл

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заварка на алуминиев детайл

Купих една раздатка от лада нива,която впоследствие се оказа увредена,спукан корпус.И доста истъркания номер на продавача ,ама това го незнаех и т.н как да е разбрахме се без бой да ми върне част от парите,като прецених че раздатката е читава и не си заслужава да я връщам.Сега стои въпроса как да закърпя прообойната.Това трябва да се пада долната част на раздатака,дупката и отчупеното парче не са носещи и т.н а само трябва да задържат маслото вътре.
    Единия вариант е да го залепя.
    Другия е ясен и е ясно ,кой предпочитам,но тука въпроса с качествено заваряване на алуминии е сериозен,никой не располага с техника.На DC аз още незнам да става читава заварка.Остава с алуминиеви електроди,но дали ще стане изобщо нещо,като гледам корпуса е бая оребрен ,но е тънък,да не е да стани по лошо.Материал за липсващото парче имам.
    Чакам идеите от Вас.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:004.jpg
Прегледи:1
Размер:190.2 КБ
ID:5910574

Име:001.jpg
Размер:156.7 КБ
ID:5910575

Име:005.jpg
Размер:201.0 КБ
ID:5910576

От: Заварка на алуминиев детайл

Е най добре ще е заварка с АС трябва само да са намери подходящ материал с които да се запуши дупката нищо че има ребра ще може да се завари и около тях ,но най важното е доброто почистване на мястото около заварката . Колко е тънка тази стена че от снимката не мога да преценя? И Вариант за заварка с DC има (виж подписа ми ) но все пак трябва да се прецени според сплавта и според дебелината на материала дали е изпълнимо по този начин!
    Последно редактирано от welderargon; 18-12-10, 00:37.
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Май само ние с тебе стоим и си пишеме.
      Ами ще я премеря стената ,но не мисля че е повече от 2-3мм. без ребрата.За почистването със сигурност,направо цялата ще я отварям за профилактика.Външния вид понякога лъже механически през разните дупки и отвори е здрава,не тропа и не лупа.
      Другата седмица ми идва горелката за голямия апарат.
      Дай малко инфо-електрод,добавъчен материал и т.н ,някъкви тънкости?
      А за електроди? вече има всякъкви.

Коментар

Виж още и този клип !http://www.youtube.com/watch?v=aAMZg..._order&list=UL Дава по добра представа кое как става написал съм и всички настройки,електрод и добавъчен материал и .т.н.Най добре е алуминиевия електрод да е 2,5 ,но стената ако е по тънка от 3мм.по добре не е опитвай с DC намери някой майстор с машина АС и да ти го завари !
        Тънкости естествено че има -алуминия се заваря когато е затоплен добре ,подобно на работа с електроди след като завършиш текущия шев изчуквай добре шлаката ,принципа на работа по този начин е подобен на този които се използва при заварка на чугун на студено -кратки шевове и след всеки шев чукне по завареното място ,но алуминия е мек и по добре за изчукване да се използва обикновено малко чукче а не шлаково !

П.П. По този начин с DC съм заварявал и джанти http://welderargon.snimka.bg/hobby/w...9.21577305.big ,картери и др.така че ако е се изпълни добре заварката ще държи дори и на налягане.
        Последно редактирано от welderargon; 18-12-10, 00:22.
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Това отчупено парче е отнесло и част от уплътняващата повърхност. Това как може да се възстанови?

Коментар

С повече силикон според мене си е напълно въстановима,около него няма лагерни легла и т.н,които да искат шлайф и други трудни операции.

Коментар

Аз кърпих картера на фиата на кака ми и на моята кола в картера слагах една преграда и на един приятел също и то все с алуминиеви електроди с првотоков електрожен... става номера както каза колегата с подгряване (със пистолета за горещ въздух го мъчих аз) и след това по силен ток и става номера... не е препоръчително но като няма друг вриант става. Просто ще трябва на пресекулки да го правиш... заварих 2-3см. отидеш отсреща и пак завариш 2-3см. изчукаш шлаката и продължаваш напред, но ня цял шев ще го продъниш и ще стане яка дупка. Ако ще го правиш ти, вземи си 1-2 електрода и пробвай на сухо как става номера и след това на кутията, за тов ще ти идат едно 4-5 електрода 2.5 според мен... иначе както каза колегата, трябва да е идеално почистено.
              Моите снимки...
              https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
              https://500px.com/ivankoo

Коментар

Просто изрежи една кръпка от ал.ламарина, а отгоре където е гарнитурата го напласти повече.После с шлайфчето и си ок.Доста по големи "дупки"съм оправял.
                Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Чакай да видя при един приятел наввремето помля междуосевия диф и смени цялата раздатка . Аз я разглобих но ремонта като части беше повече пари от една втора употреба която намерихме в Монтана за 100 лева и така си остана разглобена. Ако не я е върнал на вторични капаците още трябва да са някъде из гаража му . Сигурен ли си че вътре е добре счупването с такива фаски е характерно за удар отвътре навън .
                  Последно редактирано от sek.1; 18-12-10, 17:27.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                    ...Другата седмица ми идва горелката за голямия апарат.
                    Днес не дойде ли бре, сънливец?
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Па не??! Даже не са ми звъняли.
                      Иначе междувременно раздатката се откри още една пробойна.Над м/у осовия. Много станаха,колегата нещо зе да се дърви,да вика как е сменена, и май ще отида до Ботевград с раздатката и ще му я обия у главата.Най интересното ,е че случайно не си е носел л.к . и имената в фактурата не съответстват на истината. И ме съмнява да не се покрие нещо.Не че няма да го намериме.
                      Единственото което ми идва на акъл,е да се е откъснала от нивата дето е била на нея.

Коментар

Прегледах няколко снимки на нивови раздатки и истината лъсна.Раздатката поначало/преди да я купя/ беше нова,свалена от работещ джип и т.н ,снимана по такъв начин ,че пробойните да не се виждат и т.н. после колегата не си носел л.к. в офиса и служителката си написала нейното име и адреса на офиса и най -накрая колегата ме искарва мене виновен,че съм бил подменил с дефектен корпус хаха.но как да е раздатката ще си бъде скоро вечно негова,предполагам няма да има смелоста ,да не отиде да си я вземе от офиса в Ботевград,защото тогава ще стане наистина лошо за него
                        Иначе "новата" раздатка е работила,работила ,че не е издъражала и се е искубала от тампоните.Двете пробойни съответстват на тампоните ,които я държат.
                        През дупките вътре изглежда що годе читава,но докато не се отвори неможе да се установи,но щом отвънка е така,отвътре е на дреб.
                        Ще напиша и връзката ,която имам с него,предполагам някой може да се досети ,кой е.Или вече горял от неговите далавери.
                        скайпа му-triple_xxx3,телефона засега няма да го давам, а обявата мисля,че беше в mobile.bg продава 1уазкова ,1нивова.едната вече разбрахме в къкво състояние е.
                        Пиша това ,за да няма някой случайно изгорял,като говорих с колегата днеска ,ми се стори като във 2клас.

Коментар

Връщай му я на тоя и си взимай парите ще намериме читава раздатка. Това със заваряването дори и вътре да е добре е много работа трябва да я разглобиш и тогава да се подготви и завари като сложиш парите покрай заваряването направо не си заслужава една чисто нова при моите хора от Кюстендил е 500 лева преди две години от Монтана дойде перфектна раздатка втора употреба за 100 лева. Сега колкото и да са се уяли ако я имат не вярвам да и искат повече от 200. За твоя проект не е ли по удачна раздатка от ГАЗ 69.
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Става и от газ69 ,но тя е много по скъпа и по кът.Защото е по здрава,и ги слагат по яките проекти.Тука при мене почти няма да има никъкво натоварване,даже обимслям и друг вариант-скорости от нещо с предно,да ги кача на мотора и с 2кардана напред и назад.Но пък дифа в кутията остава отворен, и няма как да го блокирам,а блокирам ли го постоянно/заварка/ ще пръсне и без това слабите алуминиеви мостове.

Коментар

Ама какво ще правиш бре, този път какво си намислил
                              Моите снимки...
                              https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                              https://500px.com/ivankoo

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X