Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Decamig314

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с Decamig314

Ехеее... това е със селенов грец, от доста време не се ползват такива, значи наистина е бая е старичко като изработка. Там по спомен мисля двата крайни се връзват с мост и това е единия изход (+ или -) а средния е другия изход (пак +или -) а двата входа от двете страни на средния извод за 2-та входа от променилия ток. Иначе можеш ли някъде да го закараш на осцилоскоп да видят точно кривата на изходното напрежение как е да се види наистина дали са читави... а за дросела, това че си му премерил 0.2ома не значи че работи, трябва да се премери колко милиХенри е (mH)-мисля така се водеше единицата за индуктивност, защото както каза клегата по-горе може да има пробив някъде вътре в дросела, което значи че е дал на късо и не действа... Но според мен и без него трябва да може да бачка... ако искаш пробвай без него как ще заработи машината, сложи един як кабел на късо на двата му изхода и пробвай да видиш как ще е. Щом диодите са здрави, остава някъде да има кофти връзка/пробив по системата/трафовете. Както и може да "опресниш" всички силови връзки, че може да има някъде клеясало и да не дава добър контакт
    Моите снимки...
    https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
    https://500px.com/ivankoo

Коментар

В крайна сметка,разбрах ,че Редко имат сервиз и го закарах там,сега чакам да ми се обадят с присъдата.Като разбера какво е положението ще пиша.Благодаря на всички за съветите.

Коментар

Да, като знаеш какво му е пиши, че ми стана интересно каква е причината
        Моите снимки...
        https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
        https://500px.com/ivankoo

Коментар

Доста почаках докато ми се обадят от сервиза.Техника ми обясни,че според него всичко е наред,просто щепсела е бил кофти.Каза ,че е сменил щепсела и го е тествал и всичко си е ОК.Другото което разбрах е да не очаквам някакви чудеса от мощ,ставала за авто ремонти и др.подобни до към 3мм.черно.Честно казано мислех ,че като е 140А,ще мога да заварявам и по дебелки железца,ама нейсе.За третото копче за което се чудех каква фукция изпълнява ми каза,че било за времето на точката,от което на мен изобщо не ми стана по ясно.Това е в общи линии,отново искам да благодаря на всички отзовали се с идеи и съвети.Весели празници,здраве и любов в семействата ви.

Коментар

Първоначално публикуван от vreden Преглед на мнение
            .....За третото копче за което се чудех каква фукция изпълнява ми каза,че било за времето на точката,от което на мен изобщо не ми стана по ясно.Това е в общи линии,отново искам да благодаря на всички отзовали се с идеи и съвети.Весели празници,здраве и любов в семействата ви.
            Като започнеш за работиш опитай дали няма да работи така както предполагам
            Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
            Но си мисля че машината е с прекъсващ режим на работа и точно двете десни копчета са за тази функция средното би трябвало да е за времето на горене на дъгата а най дясното за времето на прекъсване и си мисля че тези двете копчета трябва да могат да се изключват и да мине в нормален режим на работа и да работи само с 5 степенния ключ и първия потенциометър за скоростта на телта .
            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

...просто щепсела е бил кофти...
              Това е готин номер, но ако е до щепсел, би трябвало доста да е понамирисвало, докато си го пробвал?
              Всичко добро и на теб!
              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

На пълна мощност имаш не повече от 20 - 25 % ПВ 100 % ПВ имаш някъде около средата на ампеража за кратки интервали вероятно ще успява да заварява и по дебели неща особено с по тънка тел примерно 0.6 . На времето един колега имаше едно малко италянско 140 амперово телоподаващо на което друг колега му беше направил една екстра с едно ЦК ключе като го включиш за кратко можеше да ползваш по голям ампераж .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Доста почаках докато ми се обадят от сервиза.Техника ми обясни,че според него всичко е наред,просто щепсела е бил кофти.Каза ,че е сменил щепсела и го е тествал и всичко си е ОК.Другото което разбрах е да не очаквам някакви чудеса от мощ,ставала за авто ремонти и др.подобни до към 3мм.черно.Честно казано мислех ,че като е 140А,ще мога да заварявам и по дебелки железца,ама нейсе.За третото копче за което се чудех каква фукция изпълнява ми каза,че било за времето на точката,от което на мен изобщо не ми стана по ясно.Това е в общи линии,отново искам да благодаря на всички отзовали се с идеи и съвети.Весели празници,здраве и любов в семействата ви.
                  Юнак , мене слушай :

С това телоподаващо ( 140 А) спокойно можеш да заваряваш детайли , дебели и 40 мм.! И то с тел ф0,6. Казвал съм го и в други теми . Това с ПВ в проценти го зарежи.
                  Чисто и просто трябва да попрочетеш що е многослойно завяряване . Както и "последователност на нанасяне на заваръчните шевове" и в частност "обратностепенно заваряване" . Съществува едно единствено условие : Да не бързаш за никъде

Второ : Това че е старо - хич да не ти пука ! Щом са ти проверили машинката и е изправна . А и е ремонтопригодна. Историята със щепсела е логична.

... и трето : За третото копче : То е за режим на електронитоване . Има писано и за него . Ако не намериш обаче , ще ти обясня и за него . Може и други колеги да се включат , естествено Недей да слушаш съвети за шунтирането му. Полезна функция е , стига да имаш съответната газова дюза.
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Обади ми се на GSM 0889 522 036
                    и както се казва в рекламата проблемът с гърлото ще е игладен

Много е вероятно да имаш пробил диод
                    АИГ-Заваряване ООД
                    Заваръчни апарати "DEL"
                    http://www.aigwelding.com
                    0889 522 036

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X