Здравейте,с голям мерак се сдобих с едно старо телоподаващо.Отдавна ми е мерак да си имам МИГ и като ми предложиха това на добра цена не му мислих много.Купих му нов шланг оправих бутилката и започнах тестване.Първо да отбележа,че досега не съм имал вземане даване с МИГ ,но имам малък опит с електрожен.При пробата апарата произведе искра,но не прави постоянна дъга а някак си на бързи пулсове и хвърля много искри на всеки пулс.От време на време успявам да задържа дъга но тя е много слаба и едвам топи метала.Пробвах на различни степени и различни дебелини метали но резултата е един и същ - само пръски и леко топене основно на телта.Модела е Декамиг314 140А.Има и един потенциометър който не знам за какво служи,този десния.Единия е за скороста на телта,средния за тайминга ,третия обаче е с неясна за мен цел , установих,че щтраква като се завърти близо до нулата.Моля даите съвет или ако някой от спецовете тук се съгласи да го поправи,естествено срещу заплащане плюс бутилка гроздов еликсир лична емисия
. Ето и малко снимки.

Коментар