Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрожен при много слабо напрежение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електрожен при много слабо напрежение

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
    Както е тръгнало ще стигнем до най комплексното решение за дома и семейството, както каза Владо:
    ,така че май ще трябва да помислиш за едно генераторче за което по горе в темата споменах и беше подминато като идея най вероятно поради това че е доста скъпо удоволствие и като инвестиция и като цена на тока но пък честно да ти кажа аз много трудно бих живял при подобни условия – с почти без ток!
    Не бе не драматизирайте толкова.Наистина има неудобства но се преодоляват.Все пак е 2010 и техниката е развита (за разликата от техниката на НЕК и Еон).Интернет,домашен телефон,булстаком,локално парно,каптажна вода за поливане безплатна + питейна вода на водомер,наоколо гора с гледка море,море на 5 км.,въздух ,тишина,лозе, овошки ,асми,градина за зеленчуци лятото,райграс да си играе детето(скоро двете).Ако ти се занимава-басейн,барбекю(няма да е скоро че трябва да си залепя още една стая заради края на последното изречение).За генератор мисля, но колкото да спасява положението (ако вече наистина спре зимно време тока).Че се случва да минат няколко часа да си оправят жиците.
    Последно редактирано от //Радо//; 22-11-10, 23:58.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Генератора е решение, но освен цената си и мъкненето на туби, има един недостатък, пред който предните два са направо нищожни - шумен е. При това, колкото с по-сериозни параметри, толкова по-шумен. Значи трябва да се мисли и къде да се завре и как да се обезшуми максимално.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от radolino1 Преглед на мнение
        Ок!Само да се поосвободя че ги въртя едни дневни ,нощни ,денонощни смени.Днес забелязах че и компресора при тоя волтаж не знае накъде да поеме.А малкото компресорче на 12 Волта се оказа че е от най лигавите китайци (за 2 ри път за 1 година).Накрая си купих крачна помпа (китайска).Ебати държавата -таки ли няма кой да направи читаво компресорче българско на 12В да издържи 2 години! Всяка 5та кола си има по едно такова.
        Имаше и български компресорчета на 12 волта производство на силистренския завод истински изцяло от дурал но и това производство замина в небитието като много други. Мойто е някъде из гаража с него навремето съм помпал задната гума на трактор Болгар . Сами сме си виновни че позволихме на една група номенклатурчици да унищожи българската промишленост китайците само запълват сега празното място .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Ровейки из нета попаднах на това видео дано ти е от полза.

When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Укарински инвертори. Цената доколкото разбрах е около 500лв. Мерси за линка!
            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Каквито в България няма да намериш!
              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Джисмито ми работи безгрижно на руски АБ 4 а агрегатчето дава безгрижно над 5 киловата при заявени от завода производител 4 . Военна машина носи на всякъкви простотии. Също джисмито работи на около 180 волта от мрежата които постоянно варират.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Докато бяхме на летището ми се появи този проблем, понеже бяхме на покрива и бяхме последна точка на захранване при нас тока беше най-слаб... заварявам си аз с 3.2 на 140А тръболяци на въртене, да ама нещо почва да ми трупа повече и да няма такава мощност на дъгата, все едно съм на 110-120А да кажем... меря напрежението в мрежата, то беше нещо около 190волта ако не ме лъже паметта... Та явно поне при кемпито има значение за напрежението във максималните токове когато е под 200волта, защото на 200-205 волта няма грижи
                  Моите снимки...
                  https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                  https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
                    Докато бяхме на летището ми се появи този проблем, понеже бяхме на покрива и бяхме последна точка на захранване при нас тока беше най-слаб... заварявам си аз с 3.2 на 140А тръболяци на въртене, да ама нещо почва да ми трупа повече и да няма такава мощност на дъгата, все едно съм на 110-120А да кажем... меря напрежението в мрежата, то беше нещо около 190волта ако не ме лъже паметта... Та явно поне при кемпито има значение за напрежението във максималните токове когато е под 200волта, защото на 200-205 волта няма грижи
                    БИ трябвало да го пише в спецификациите му. Другото е.... колко е преоразмерено. Телоподаващото ми честно си дава 200-те ампера дори и при 170 волта мрежово, без въобще да го усети. Вероятно ограничението е някъде нагоре. При нормално напрежение с тел 1-ца си дава безгрижно 230. Явно има резерв.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X