Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрожен при много слабо напрежение

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Електрожен при много слабо напрежение

Инверторите поемат известен спад на тока но едва ли ще има инвертор който ще работи на 150В ! Работил съм на обект при подобни условия с много дълъг кабел и пад на тока около 200волта но на по малко инвертора не може да работи и това е за маркова техника ЕСАБ !Има инвертори предназначени за работа с генератор но и те поемат колебания в ел.мрежа около (+/- 15-20 %)
    Може би решението на проблема е генератор !
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Предполагам, че някъде по света съществуват и малки преносими заваръчни апарати с обхват 90-240 волта, както другите импулсни токопреобразуватели. Но те струват едни пари, а авторът е поставил друго условие.

Коментар

От: Елктрожен при много слабо напрежение

Първоначално публикуван от radolino1 Преглед на мнение
        Е ти ми е-а м-та!!!Дай малко кураж поне да го отворя!
        Хммм... ако аз бях на твое място, вече щях да съм го разчарковал елжена.
        Пробвай, ако стане супер, ако не, поне ще натрупаш опит с пренавиване на силови трансформатори.

Сериозно - пробвай!!!
        Панайот Бърдарски
        0887 60 77 22

Коментар

Ами като е решил да се пробва, поне да опита да го направи както трябва.
          Няма как, магнитопровода ще си остане.
          Може да се изчисли да работи на 2 напрежения. Но нека навие първичната за по-ниското с подходящ проводник, че иначе голямо греене ще падне. Я изкарва 2 електрода я не. Ще има пушеци.
          Донавиването за по-високото напрежени ще може да стане и с оригиналния по-тънък проводник.
          Относно алуминиевата шина няма проблем да си се ползва, освен ако при новите изчисления не се получи голяма разлика в съотношението навивки/волт и тя се окаже недостатъчна като дължина.

Коментар

Хм, получава се малко "параграф 22". За да получи по-високо вторично напрежение под товар, трябва да вдигне първичния ток. Вдигне ли го него, пада пък напрежението по линията.
            В резултат - най-много да изхаби електрожена нацяло, който си е куц по рождение, клетият...

Коментар

Навивките/волт ще си останат същите. Да се навива с по-дебелия проводник е проблем, защото няма да остане място за всичко. Крива работа.

Коментар

Да си направи понижаващо-повишаващ траф с различни напрежения, да си сложи волтметър, да си гледа напреженията и да си свирка.
                Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                  Хммм... ако аз бях на твое място, вече щях да съм го разчарковал елжена.
                  Пробвай, ако стане супер, ако не, поне ще натрупаш опит с пренавиване на силови трансформатори.

Сериозно - пробвай!!!
                  Ще! Просто пиша от работа и събирам информация докато дойде време за действие.

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                  Ами като е решил да се пробва, поне да опита да го направи както трябва.
                  Няма как, магнитопровода ще си остане.
                  Може да се изчисли да работи на 2 напрежения. Но нека навие първичната за по-ниското с подходящ проводник, че иначе голямо греене ще падне. Я изкарва 2 електрода я не. Ще има пушеци.
                  2 електрода си е направо успех в случая.
                  В момента като падне напрежението е на практика невъзможно заварянето.Интересното е че с 3,25 мм. е малко по-добре (ако изобщо може да се каже "добре" в случая).С 2мм се получава постоянно залепяне на електрода и шанс за някаква дъга -0.
                  Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                    Да си направи понижаващо-повишаващ траф с различни напрежения, да си сложи волтметър, да си гледа напреженията и да си свирка.
                    Мислих го варианта но този (външен траф) няма ли допънитено да "сгъне" напрежението.Пък траф за такива мощности ще е сумичка май даже и на доставни цени.

Вчера вечерта като се прибрах се загледах в характеристиките му.Изходното му напрежение е м/у 20,?? волта при ниския ампераж до 23,?? в при 130 А(на празен ход пише 48 Волта) .Така в случая аз най-вероятно се мъча да заварям с 15-16 Волта при нагласени 130А.
                    Последно редактирано от //Радо//; 18-11-10, 09:43.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                      Хм, получава се малко "параграф 22". За да получи по-високо вторично напрежение под товар, трябва да вдигне първичния ток. Вдигне ли го него, пада пък напрежението по линията.
                      В резултат - най-много да изхаби електрожена нацяло, който си е куц по рождение, клетият...
                      Преди време като го вземах порових доста и съм наясно за какво съм го взел.Доволен съм от него и както се изразяват във форума -"за асмата става".В случая Еон е гредата.Варианти за по-качествено заваряне имам.Донякъде след постовете мога да се радвам че не съм взел инвертор или по-мощен защото и те не стават пък и преди година и малко бяха с по 100 ина лева отгоре.Марката му е Райдър,Ейнхел,Ферм,Бюджет около 130-140лв са в момента - има ги във всеки магазин за техника.Ако ги поогледате ще видите че само цветовете по кутиите са им различни и в такъв случай взех най-евтиния с вентилатор.

Коментар

Външен трансформатор за тази мощност ще струва точно колкото електрожена. Евентуално може да се мисли за автотрансформатори, но при тази разлика в напрежението, те няма да са много различни по обем и мощност.

Коментар

Нищо не става с тия подобрения като го правихме тоя електрожен го навивахме по някъква специална схема с две първични и две вторични по отделно за да можел да работи и с по слаб ток и за по добро охлаждане в крайна сметка стана над 50 кила и го качих на една пенсионерска количка за да не получа дископатия . Тука си работеше перфектно с 4 мм електроди на вилата много трудно с 3.25 и гасех телевизорите на съседите и така докато не ми писна и го продадох. От както взехме служебно Gismi 165 се рахатясах тоя модел гарантирано работи на ниско напрежение и с него за първи път от 20 години насам не ми горят постоянно бушоните и не гася телевизорите на комшиите.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM2607.jpg
Прегледи:3
Размер:124.5 КБ
ID:5229654Натиснете снимката за да я уголемите

Име:HPIM2594.jpg
Прегледи:3
Размер:190.3 КБ
ID:5229655
                          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

sek.1,а на колко ниско напрежение роботи Gismi –то!? Телевизорите на съсъдите не гаснат не защото работи на малко по ниско напрежение а защото консумацията на инвертора сигурно е в пъти по малка от трансформаторния !
                            Но няма заваръчен апарат дори и инвертор който ще работи на 150 В ....ако не е предназначен за такова напрежение !
                            https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                            https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                              sek.1,а на колко ниско напрежение роботи Gismi –то!? Телевизорите на съсъдите не гаснат не защото работи на малко по ниско напрежение а защото консумацията на инвертора сигурно е в пъти по малка от трансформаторния !
                              Но няма заваръчен апарат дори и инвертор който ще работи на 150 В ....ако не е предназначен за такова напрежение !
                              Чак пък в пъти...

А иначе, намери ми 150 волтово напрежение, и ще ти покажа телоподаващо, работещо безгрижно на това напрежение.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Чак пък в пъти...

А иначе, намери ми 150 волтово напрежение, и ще ти покажа телоподаващо, работещо безгрижно на това напрежение.
                                Що пък да го търсим ?! Разходи се до Варна , колегата го има

А понеже говорим не за инверторно телоподаващо , а за трансформаторен електрожен ...Някъде из дебелите книги по заваръчни технологии (сега не ми се рови) имаше формули за пресмятане на необходимата топлина за стопяване на електрод с определена дебелина . А от там пък се изчислява необходимата мощност на заваръчната машина . По груби сметки за електрод ф2.5 с обмазка са необходими около 80А , за да се топи нормално при стръмно падаща ВАХ . Ако трафа е пресмятан на база 220В , сами си вадете извода дали този електрод ще гори при 150В . Каквото и да бъзикаш по трафа .... да не говорим пък , че целта не е просто да се запали дъга , а да се завари асмалък
                                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X