Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електронно запалване за резачка Тайга 245

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електронно запалване за резачка Тайга 245

Здравейте, някой сблесквал ли се е с такова запалване, изгоря бобинката за високото.
    Запалването е с две бобини, понеже руснаците вграждат едни и същи детайли в много неща предполагам използват това запалване и в някоя моторетка но коя?
    Ще кача и снимки, дано някой помогне с нещо за да си я пусна отново в действие, ей така за кеф.

http://www.bsi-instrument.ru/manual/51000003.pdf
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

От: Електронно запалване за резачка Тайга 245

Ето и снимки на въпросното запалване, извинявам се за качеството но имах само телефон.
    Прикачени файлове
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Мисля, че на УРАЛ е същото запалване, а някъде подочух, че на УРАЛ и ДРУЖБА електронното запалване е еднакво, така ли е, да знаете къде се намира в днешно време такава техника?

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение

Мисля, че на УРАЛ е същото запалване, а някъде подочух, че на УРАЛ и ДРУЖБА електронното запалване е еднакво, така ли е, да знаете къде се намира в днешно време такава техника?
        Занеси я в някой сервиз за резачки може да измислат нещо
        К мирной жизни не пригоден.
        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

От Уралка и дружба вземи напълно еднакви са.

Коментар

Колега аз се занимавам с резачки и мога да ти кажа, че от дружба или урал (който наистина са с еднакво запалване) бобината НЕ става на тайга.Моят съвет е да търсиш такава част на битака, незнам на вашия как е но тук при нас има хора които изкарват чаркове за руска техника. Иначе магазин за руски резачки няма да откриеш.
            Успех!

Коментар

Обади се на Стойчо Малинов
              02/947-97-67

Коментар

Привет,колега извинявай че те притеснявам и аз имам същия проблем с тази магнет бобина и немога да намеря нищо в БГ ти успя ли нещо да откриеш,намерих един руски сайт който като доставка подържа и България направих запитване за доставката чакам отговор и ще ти драсна.Пак извинявай ако има нещо

Коментар

Намерих, такова от ТАЙГА, но те съветвам да пробваш и с такова от ДРУЖБА, намират се по-лесно, някой ми каза, че използвал такова, опитай, може и да стане, и пиши как е.
                  Успех.

Коментар

И аз се подреждам на опашката за електронни запалвания - някой вече купи ли си нещо от Русия?
                    Утре ще питам кой модел и марка е моето моторче за ремонт

Коментар

Опитайте в мотомагазина при ''Бабите'' там сигорно има запалване за урал.Какво точно му има на това запалване ел блока ли е изгорял ако е само бобина мисля,че подлежи на ремон (спояване,пренавиване).
                      Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Такива електронни продава една рускиня на Димитровградския пазар в неделя.Мисля и аз да ходя и да си купя едно резерва,че много изгарят.А иначе аз го ползвам на една мотофреза на която присадих двигател от Урал.Тези електронни са капсуловани и не подлежат на ремонт,иначе провери и от Карпати дали не е същото или от някое измислено руско мотопедче.
                        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Електронните запалвания от Дружба (магнето МБ 1) могат да се ремонтират. Аз имам мотокултиватор Крот с такова запалване и съм ремонтирал моето. Слабото място на това запалване е тиристора. Подменя се цялята електроника с изключение на кондензатора. Навремето от един руски сайт си свалих схемата но в момента не мога да я намеря. Довечера ще я потърся и ще я кача. При такива ремонти е възможно да се наложи корекция на ъгъла на изпреварване на запалването.

Коментар

Първоначално публикуван от vas_68 Преглед на мнение
                            Електронните запалвания от Дружба (магнето МБ 1) могат да се ремонтират. Аз имам мотокултиватор Крот с такова запалване и съм ремонтирал моето. Слабото място на това запалване е тиристора. Подменя се цялята електроника с изключение на кондензатора. Навремето от един руски сайт си свалих схемата но в момента не мога да я намеря. Довечера ще я потърся и ще я кача. При такива ремонти е възможно да се наложи корекция на ъгъла на изпреварване на запалването.
                            http://www.moto-market.ru/garden.shtml. Моята фреза също е Крот,ама двигатела взе да прави ''каваци'' и го смених с Уралков.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение204.jpg
Прегледи:1
Размер:231.9 КБ
ID:5265722Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение203.jpg
Размер:217.6 КБ
ID:5265723Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение208.jpg
Размер:127.6 КБ
ID:5265724Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение207.jpg
Размер:181.5 КБ
ID:5265725Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение206.jpg
Размер:251.9 КБ
ID:5265726Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение205.jpg
Размер:137.1 КБ
ID:5265727
                            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Това зад двигателя редуктор ли е? Успя ли да увеличиш оборотите на фрезите?
                              Някой може ли да каже как се прикачат файлове към отговорите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X