Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бобина за размагнитване на кинескоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бобина за размагнитване на кинескоп

За изхвъляне е,http://en.wikipedia.org/wiki/GoldStar

Коментар

Т.е?
      Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
      „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
      LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
        След като го отремонтирах се загледах и ми направи впечатление, че проблема с ,,петната" се е задълбочил. Имам силното съмнение, че няма да мине само с бобина...
        Браво, докторе! Имаш широки интереси.
        Можеш да продължиш, като намериш и изключиш собствената система за размагнитване на телевизора. Някъде около входа на кабела за захранването има елемент с 4 крачета и силни следи от загряване. Близо до него тръгва двоен проводник захранващ бобината около кинескопа. Изключи му куплунга и виж дали ще се оправи. Евентуално ще иска едно външно размагнитване. А след това ще трябва да търсиш и смениш онзи елемент с 4-те крачета. Междувременно тв-то може да си работи.

Коментар

Имам силното съмнение, че предвид липсата на съществен ефект от ,,размагнитването" и продължаващото задълбочаване на проблема се касае за по-генерална десинхронизация на RGB-лъчите. Вероятно се налага механична настройка на пасивните магнитни рингове в основата на кинескопа. Дали някой от вас разполага с цветен сигнал-генератор, достатъчно опит и малко свободно време за да осъществим една настройка в ,,домашни условия" - естествено срещу заплащане.
          В днешно време всеки разполага с "ТВ генератор". Компютър с ТВ-изход и подходяща програма за рисуване на цветна таблица или каквото е необходимо.
          Изключи телевизора за десетина минути от контакта и пак го включи. Така термисторът на размагнитването ще изстине за да може да сработи размагнитващата му бобина. При необходимост, повтори операцията няколко пъти.

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
          Браво, докторе! Имаш широки интереси.
          Можеш да продължиш, като намериш и изключиш собствената система за размагнитване на телевизора. Някъде около входа на кабела за захранването има елемент с 4 крачета и силни следи от загряване. Близо до него тръгва двоен проводник захранващ бобината около кинескопа. Изключи му куплунга и виж дали ще се оправи. Евентуално ще иска едно външно размагнитване. А след това ще трябва да търсиш и смениш онзи елемент с 4-те крачета. Междувременно тв-то може да си работи.
          Вкарваш пациента в заблуда... Чаркът е с три (3) извода.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

А пък ти го караш да го изключи. Да не мислиш, че е запоявал около ТХО-то под напрежение?
            Ако е така, значи вече наистина е пациент.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              А пък ти го караш да го изключи. Да не мислиш, че е запоявал около ТХО-то под напрежение?
              Ако е така, значи вече наистина е пациент.
              Докторите са корави типове, знам ли как е запоявал...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ами, той нервите ги запоява под напрежение, защото изключването е подсъдно. Не вярвам един ТХО да му се опре, само няколко хиляди волта са там - а винаги е по-удобно да работиш според навиците си.

Коментар

Ттттррряяябббваше да ми кажете за напрежението ппппо-рррано ззззащото...

Шегувам се В интерес на истината поназнайвам нещо в областта (национален шампион по радиоелектроника към ТНТМ - 1992 г.; дипломиран техник по специалност радиотехника и телевизия - 1996 г.; близо година практика в сервиз - като студент; ).

Относно пациента: изключването от мрежата не помага - опитано многократно; освен петната прави впечатление и несъвпаденито в проекционните точки на отделните лъчи в краищата на екрана (леко разтрояване на образа)...
                  LZ1EMS

Коментар

Е, за телевизор на тая преклонна възраст това в краищата го приеми за нормално.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Относно пациента: изключването от мрежата не помага - опитано многократно; освен петната прави впечатление и несъвпаденито в проекционните точки на отделните лъчи в краищата на екрана (леко разтрояване на образа)...
                      Нещо много добро зрение имаш.

Аз да ти намекна, че връткането на магнитните пръстени на опашката на кинескопа е рядко неблагодарна работа, която поради естеството си буди подозрение у някои по-масови религии. Софтуерът, с който се настройват кинескопи, се нарича Nokia Monitor Test и го има из интернета. Ако нямаш компютър, който да изкарва видеосигнал за телевизор, ще измислим нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Е, за телевизор на тая преклонна възраст това в краищата го приеми за нормално.
                        Смяташ, че не може да се коригира Т.е., че всичко се дължи на някакъв необратим процес на стареене на кинескопа Като цяло не му липсва яркост и контраст, всичко е прекалено... нееднородно (петнисто).

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Аз да ти намекна, че връткането на магнитните пръстени на опашката на кинескопа е рядко неблагодарна работа, която поради естеството си буди подозрение у някои по-масови религии. Софтуерът, с който се настройват кинескопи, се нарича Nokia Monitor Test и го има из интернета. Ако нямаш компютър, който да изкарва видеосигнал за телевизор, ще измислим нещо.
                        Аз и да имам подходящ сигнал-генератор ще загубя мн. повече време да го направя сам, отколкото ако се доверя на човек с достатъчно и непрекъснат опит в тази сфера...
                        Последно редактирано от emanuilis; 09-05-11, 00:58.
                        LZ1EMS

Коментар

За петната не знам. За разтрояването по ъглите - общо взето това ми е впечатлението. В смисъл, евентуално може да дойде някакво подобрение ако си поиграеш с магнитите, но успеваемостта е много под въпрос. И Ясен по-горе го споменал, а аз няма как да го кажа по-цветущо от него. Опитвал съм, и на телевизор, и на монитор. Едното някак успях да го нагодя, като подобрението беше под съмнение, а другото откровено го окепазих и ми струваше часове безсмислен труд и кьоравене да го докарам до що-годе началното положение.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Предполагам има някаква схема на поведение при такива настройки - просто не ми е известна и нямам опит.
                            LZ1EMS

Коментар

Чувал съм за разни методики за настройка при различните системи, но нищо повече. Пък и опитите ми бяха в ония години, когато интернет беше изключение, та не съм и ровил по въпроса.

Коментар

Ползата от ръчкането по магнитите не е изобщо сигурна. Основният проблем на тия кинескопи (според моята теория по въпроса, не съм проверявал други източници) е деформирането на конструкциите на "електронните пушки" под действието на гравитацията, вътрешните напрежения на материалите и многобройни промени на температурата. В доброто поведение на магнитите също не съм твърдо убеден - подозирам, че стареят и магнитните им полета се променят. После не само образът е малко особен, но и въртенето им не довежда точно до същия резултат, както и преди години. Едно е сигурно - и да е имало някаква методика за конкретната дамаджана, нито ще я намерим, нито ще работи на остарелите части.

Аз съм го правил - включително на мониторите на цветните четци в киноцентъра. Някои станаха, други - не. Един зевзек от фирмата-доставчик ми обясни, че кинескопите, които не минат задоволително компютърната настройка на магнитите, не се влагат в телевизорите и апаратурата, а се продават като резервни, да се забавляват с тях техниците.

emanuilis:
                                Ако апаратът ти е по душа, мога да се пробвам. Но не обещавам чудеса.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X