Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Истински DRL или дневни светлини

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Истински DRL или дневни светлини

Много добре
    колко греят и колко струват ???
    LZ1RED

Коментар

Уж са ~2000 миликандела,но на мен ми се струват повече. Като температура са добре- не се нагряват много. Цената е 1.80 за бр. Малко по-скъпо от обикновените бели диоди,но си струва. Edit: Намерих някакъв конвертор от мКд към лумена,ама той изкрарва,че тези диоди били 25 лумена,а както се вижда от снимката това са много повече. Така като го гледам е поне като 45-60вата крушка.
      Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
      Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
      Volkswagen Bora AKL

Коментар

От къде мога да си купя няколко за експерименти
        LZ1RED

Коментар

Може да разгледате тук (един от многото търговци): http://stores.ebay.com/warden-jp2002

Има доста видове, които са по-лесни за вграждане.
          Георги Гатев

Коментар

Не съм съвсем в час, но я погледнете тия http://www.led.omega-light.com/Leds/leds.htm

Коментар

Готови със цокли за подмяна на някой крушки в колата съм си поръчал вече. Моята идея е да си направя "дневни светлини"... а такива готови точно за моите джипове и мотор няма
              LZ1RED

Коментар

Аз си ги взех от един човек от ФВ форума и голфа на снимката е негов. Прати ми ги с наложен платеж и така. Живее в Бургас и е сигурно,че там ги има тези диоди,но тук в Пловдив не можах да ги намеря. Ако в София не успееш да намериш ми пиши на ЛС.
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Ако някой иска от тези диоди да отиде на ул. Иван Андонов 25. Една голяяяяма черна врата-там им е представителството за Пловдив. Цената е същата,но имат и едни платки,на които има същите диоди,но по три и струват 3.60 или нещо такова. Хем със резистори (до 12в) , хем със платка и проводници и на цената на два „голи“ диода. Сега си търся начин да си направя печатна платка. И ще качвам в СФ-то. Ако някой може да помогне,моля да пише на ЛС.
                  Volkswagen Bora AKL

Коментар

Миналата година ме хванаха лудите покрай светодиодното осветление и из половината къща имам навързани около 200 парчета в различни конфигурации на различно натоварване и режим на работа. Почти всичко в колата без фаровете също е на LED.
                    Изводите до тук: евтиното излиза скъпо. Не съм открил топлата вода, но LED с неизвестен призход, дори и при идеални условия (постоянно светене, стабилизиран ток, стайна температура) се скапва средно след 400 часа.
                    И още нещо - читав бял светодиод със синкав оттенък няма!

При мощните LED (1W и нагоре) боклуци се срещат доста по-рядко отколкото при маломощните, но ако продавача не е съвсем наясно лъде пише температурата и ъгъла на светене - бягайте надалеч!

И между дугото, голия кристал е с ненасочена светлина. Повечето мощни диоди излизат с лупи на 130-145 градуса.
                    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

От: Истински DRL или дневни светлини

Виждам, че темата е доста стара, но понеже и на мен ми дойде до главата ми се ще да разбера дали все пак се намери някакво стабилно решение с LED?
                      Явно моя Гранд няма "оригинални" дневни светлини и съм почти решил да му взема някакво DRL, но ако има начин да се модифицира и нещо с диоди - като ще е гарга да е рошава!
                      Suzuki GSXR
                      VW Touareg
                      Mitsubishi Pajero II

Коментар

Re: От: Истински DRL или дневни светлини

И аз да питам, че ми е хрумнало нещо. Решил съм да се опитам да завра нещо такова в габарита, който е на фара - :

В момента там има диод, който обаче през деня не свети достатъчно силно. С диода от Dealextreme мисля, че ще свети далеч по-добре, съдейки по лъча на фенерчето и "далекобойността" му, че си го поръчах и бях очарован от светлината.
                        Въпросът ми е, дали ще бъде признато за дневни светлини и дали няма да имам проблем с катаджиите ?
                        Galloper II Exceed, 2001, 2.5 TDI, къса база

Коментар

Аз ли само не виждам къде дават колко са му ватовете? Иначе лумените ми се виждат малко за целта.

Коментар

Това би трябвало да са пълните характеристики на R2, ако не съм объркал нещо.
                            Иначе за осветеност - с рефлектора, с който идва, фенерчето прави добре осветено петно на около 100 м.
                            Galloper II Exceed, 2001, 2.5 TDI, къса база

Коментар

тези са моитеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображ.304.jpg
Прегледи:1
Размер:88.4 КБ
ID:5318041дълги на около 30%

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X