Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискусия за импулсни преобразуватели и в частност захранване за eeepc от автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дискусия за импулсни преобразуватели и в частност захранване за eeepc от автомоби

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Ей, големи скръндзи, не щете да навиете едно тороидно трансформаторче. Това ще има и друга полза - галванично ще развърже входа от изхода, което е много, много полезно, особено при свързване на разнообразна друга апаратура.
    Де да ставаше... Тороидите (стандартните) не позволават направата на въздушна междина.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

До: Дискусия за импулсни преобразуватели и в частност захранване за eeepc от автомоби

А въздушна междина - защо? За обсъжданата цел просто трябват две намотки с еднакъв брой навивки, ако си нагъл, може даже заедно да ги навиеш.

Коментар

До: Що е то акумулатор и с какво се яде?

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
        Виждал ли си зарядно за 12в? Ти си виждал, ама мерил ли си? Ще се изненадаш! 16-17-18 волта...
        Мушкай в колата и си свиркай!
        Да, ама не.
        Това, оригиналното е точно 12.05V на празен ход. С 1А ток пак така. Таман го меря.

Вие много се унесохте. Тия сложните работи са добри само при напрежение под 12.7V на акумулатора. Такова напрежение се случва рядко и в такъв момент зареждането на лаптопа ще ми е последна грижа.

Не може ли нещо простичко с едно транзисторче което да дава 12V при 12.7 акумулатор?

А въздушна междина - защо? За обсъжданата цел просто трябват две намотки с еднакъв брой навивки, ако си нагъл, може даже заедно да ги навиеш.
        То тогава да си ползван 220те волта.
        Ама 1000W инвертор за 20-30W лаптопче ми се види неприподосъобразно.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
          Да, ама не.
          Това, оригиналното е точно 12.05V на празен ход. С 1А ток пак така. Таман го меря.

Вие много се унесохте. Тия сложните работи са добри само при напрежение под 12.7V на акумулатора. Такова напрежение се случва рядко и в такъв момент зареждането на лаптопа ще ми е последна грижа.

Не може ли нещо простичко с едно транзисторче което да дава 12V при 12.7 акумулатор?

То тогава да си ползван 220те волта.
          Транзисторче - може. Направо си вземи 78H12 и го завинти някъде по тенекиите. Готово транзисторче с все дреболии около него в един корпус.

А иначе, инверторът не е чак толкова лош вариант - собственото му потребление е 50-100ма.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Де да ставаше... Тороидите (стандартните) не позволават направата на въздушна междина.
            Iron Powder, или бля-бля от сорта. Въздушната междина си е "интегрирана" в материала.

Ясене - траф се изпозва при Push-pull или Full-bridge, а след трафа и изправителната част отново има дросел. Няма сми за мощности до към 100W. Един FlyBack Върши перфектната работа, барабар с галваничното развръзване. А сърцевини с макарички и въздушни междини има в Комет.

Остава едно смятане, читаво навиване, и готово. Само дето това не може да го направи всеки.

...отделно вече продават и готови FlyBack трафчета за чиповете на PowerIntegrations, както и самите чипове, та може и нищо да не се смята и навива. Лошото е че са обикновено за 100-220V входящо.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

....78H12 и го завинти някъде по тенекиите. .....
              Лабаво е това. И пада голям...

ПП Гледах едни 5-6А ама какви бяха...
              Вальо. О888 557Ч7Ч
              Silverado 1.3 i

Коментар

Защо 1000W??? Има и по 100-200.

За "природосъобразност" се замислил... А колко ти харчи джипката бре, хаймана???
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Iron Powder, или бля-бля от сорта. Въздушната междина си е "интегрирана" в материала...
                  Пак заби в екзотиките. То ако трябва да утрепеш няколко дена в подбор на материали, експерименти, поръчка и доставка на материали и т.н. по-добре отскочи до магазина и си купи едно оригинално. Както казва народа - "ако не е китайсако, значи е менте".

За единични бройки при подобни проиекти, това което бих отделил е "каквото падне като отворя шкафа" или каквото има в близкия магазин...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Защо 1000W??? Има и по 100-200.

За "природосъобразност" се замислил... А колко ти харчи джипката бре, хаймана???
                    Такова имам бе.

Колко харчи, колко харчи.....а вие що биете негрите а?
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Пак заби в екзотиките.
                      Що екзотики бре? Има го във всяко компютърно захранване на изхода. Хем и преоразмерено за нашите цели.

Отделно и в Комет имат налични, с известни параметри, няколко размера.

Коментар

Лабаво е това. И пада голям...

ПП Гледах едни 5-6А ама какви бяха...
                        3A ти стигат за тоя конфитюр, падът е приемлив.

Коментар

Вальо, в магазина имам 12 В чарджър...

личния ми съвет е 2 инвертора - един силов, за работа, и един - от 50- 60 кинта, за телефони, компютри и джундурии..

Аз така съм си решил въпросителните...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X