Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискусия за импулсни преобразуватели и в частност захранване за eeepc от автомобил

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дискусия за импулсни преобразуватели и в частност захранване за eeepc от автомобил

Off
    Не е по темата....
    ама 'що да не е...?
    Трябва ми зарядно с изход 12V от автомобилна инсталация за зареждане на нотбук. 220V-то е 12V-4А, ама мисля, че едва ли ползва 4А.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

До: Що е то акумулатор и с какво се яде?

Не знам какъв ще да е тоя компютър, но щом е за 12 волта, вероятно очаква да се включва директно в автомобила.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Не знам какъв ще да е тоя компютър, но щом е за 12 волта, вероятно очаква да се включва директно в автомобила.
      И аз не знам какъв е, ама няма зарядно за кола. Asus Eee PC 901. На него пише 12V, 3A, 36W. В колата стига до 14.4 и малко ме е шубе. Предпочитам да си платя на някой по-отворен да ми спретне едно стабилизаторче с един MOSFET или там както се прави.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Виждал ли си зарядно за 12в? Ти си виждал, ама мерил ли си? Ще се изненадаш! 16-17-18 волта...
        Мушкай в колата и си свиркай!
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
          Виждал ли си зарядно за 12в? Ти си виждал, ама мерил ли си? Ще се изненадаш! 16-17-18 волта...
          Мушкай в колата и си свиркай!
          Зарядно за какво? За телефон? Може и да даде толкова, но при 100ма товар вече е друго.

Вальо, що се правиш на луд бре? Вземи си един инвертор към 220V, който и без това ще ти върши работа и за друго, и в него ръгни обикновеното зарядно за компютъра.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ясно че е на празен ход.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Някъде тук някой продаваше универсални зарядни за лаптоп. Не може да няма 12 волта.

Иначе, той проблемът не е в 14.4, а в подскоците до около 20 (и нагоре, ако клемите на акумулатора са по-дървени).

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Някъде тук някой продаваше универсални зарядни за лаптоп. Не може да няма 12 волта.

Иначе, той проблемът не е в 14.4, а в подскоците до около 20 (и нагоре, ако клемите на акумулатора са по-дървени).
                Ами това си е най-гадно за правене - повишаващо понижаващ трансфертер. Трабва да има изходно напрежение 12V при входно в диапазона 9 - 16V (поне). Масовите за ноутбуци са само повишаващи. За по-предишните модели на ЕЕЕ са понижаващи.

По темата за покупка на адаптер. Тук продават каквото трябва.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Ами това си е най-гадно за правене - повишаващо понижаващ трансфертер. Трабва да има изходно напрежение 12V при входно в диапазона 9 - 16V (поне). Масовите за ноутбуци са само повишаващи. За по-предишните модели на ЕЕЕ са понижаващи.

По темата за покупка на адаптер. Тук продават каквото трябва.
                  Е, какво толкоз му е гадното. Един FlyBack върши перфектна работа за тия мощности. Или Push-Pull с повишаващ траф. С такива правят захранванията на автоусилвателите.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Е, какво толкоз му е гадното. Един FlyBack върши перфектна работа за тия мощности. Или Push-Pull с повишаващ траф. С такива правят захранванията на автоусилвателите.
                    Ами другите два вида са само с дроселче бре. По-мързеливо е.
                    За тая цел - захранване за ноутбук, няма земна сила която да ме накара дори да си помисля за пуш-пул.

И коментаторите...

Коментар

Ами другите два вида са само с дроселче бре. По-мързеливо е.
                      За тая цел - захранване за ноутбук, няма земна сила която да ме накара дори да си помисля за пуш-пул.
                      Значи - Buck-Boost. Само дето изхода ще е 0 и -12V.

За push-pull наистина при тия мощности смисъла е никакъв.

Може - първо повишаващ Boost с вход до 30V или 40V, примерно, а после понижаващ до 12V Buck. Ама, пак 2 дросела стават. Но пък ще разботи на всякакво входно напрежение.

Коментар

....По темата за покупка на адаптер. Тук продават каквото трябва.
                        Имаш биричка.
                        Благодарности.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Значи - Buck-Boost. Само дето изхода ще е 0 и -12V...
                          Пак не е добър вариант. Масата на захранването на ноутбука ще е с потенциал -12V. Демек, която и железария по кормуса на ноутбука да опреш към маса на автомобила и ще има опа...

Има една друга интересна топология за степ ъп/даун която не инвертира напрежението, ама и та не е само с дросел. Като ти казвам, че е гадно що не ми вярваш?

Прикачени файлове
                          Последно редактирано от ittso; 28-03-10, 11:52.

И коментаторите...

Коментар

Пак не е добър вариант. Масата на захранването на ноутбука ще е с потенциал -12V. Демек, която и железария по кормуса на ноутбука да опреш към маса на автомобила и ще има опа...
                            Тъй де. Затова натъртих на -12.

Коментар

До: Дискусия за импулсни преобразуватели и в частност захранване за eeepc от автомоби

Ей, големи скръндзи, не щете да навиете едно тороидно трансформаторче. Това ще има и друга полза - галванично ще развърже входа от изхода, което е много, много полезно, особено при свързване на разнообразна друга апаратура.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X