Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Соленоид като генератор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Соленоид като генератор?

Щом ще ходиш пеша 100км,под дъжда,зарядното предложено от Ясен(ръчно-с манивела),няма да те измори.
    Иначе идеята,че турбина от вентилатор на компютър,ще е по-ефективна от двигател Стърлинг(дори и с тези размери),е меко казано спорна.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
      отделен акумулатор мисля отпада веднага, както и турбините
      Защо? 10Аh акумулатор хем ще ти стигне и остане, хем ще е по-компактен от това. А с такъв можеш да говориш интензивно дори с 5W радиостанция, в продължение на минимум 4 дни. Ако има и една фотоклетчица на гърбината, шапката, чадъра, дори може да го зарежда.

А дори не е нужно да е акумулатор. Може NiMH или Li-Ion батерия, по-бахатеста, например от лаптоп че е и по-лека.

А това тежи самото то, иска гориво, и не се знае ще тръгне ли, или няма да му се работи.

Пак ти казвам - ако искаш - направи го. Кеф цена няма. Но работа никаква няма да ти свърши, и на второто излизане ще го оставиш в гаража. В тоя му малък вид и КПД-то му е никакво.

Ако искаш нещо по-добро - вземи си едно двигателче за самолетче. Има най-различни като мощност и габарити, като малките са примерно 0.3 конски сили. Хем никакви габарити, хем достатъчно мощност.

А точно за телефон - ще можеш да подкараш почти всеки дори със зарядно с ръчна манивелка - това докато говориш. И докато можеш да мърдаш - ток ще имаш винаги, когато ти потрябва, а "гориво" ще носиш само за себе си, понеже ти си двигателя.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Точно пък така Стирлингът отпада напълно. Изисква прецизно нагряване в малка област, значи трябва специална горелка (спирт, пропан) и гориво за нея. И самият генератор.
        тц, единия му край се бучва в жаравата и нямаш грижи, колкото по мокро и студено навън му е по добре.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        От друга страна, телефон, който изкарва месец без зареждане, мога да ти подаря. Май си виждал един от тях. Тежи 200г срещу 100г за повечето обикновени телефони. Може да се направи и два месеца да изкарва срещу не много повече маса.
        GSM няма да върши работа , а ако имаш за 200-300г практически неограничен генератор мисля ще е кеф
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
        Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
        Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          ...
          Пак ти казвам - ако искаш - направи го. Кеф цена няма.
          ....
          то тва е основното , ама нали се идеала гоним
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Много си далеч от 200-300 грама, това за жаравата - бива, но охлаждането няма да е толкова просто. Не и ако искаш да работи минути наред.

Коментар

тц, единия му край се бучва в жаравата и нямаш грижи, колкото по мокро и студено навън му е по добре.
              Абе то тоя стърлинг да не 2 метра, че да го бучнеш в жаравата.
              Сам знаеш колко силно лъчи жаравата и не можеш да си държиш ръката на 10 см, за повече от 5-10 секунди.
              Значи стърлинга ще се упече целия, освен ако няма някое керамично блокче за изолация, останало от совалката Чалинджър (може и от Буран).
              А като се нагрее стърлинга - КПД йок. Ще спре.
              Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
              LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
              Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

По принцип,голяма част от разработките на този тип двигател с външно горене,са били направени именно с цел,използването му с електрически генератори. Холандската фирма Филипс,има подобни разработки(по военна поръчка),още преди Втората световна война,както и работещи образци и серийно производство,към седемдесетте години (на 20 век).
                Разбира се тогава размерите и мощността са били други.КПД на тези двигатели е бил доста добър но и конструкцията им била по-сложна от тази на макета.Основното им предимство било многогоривността при задоволителен КПД(респективно разход).
                В твоя случай в жаравата,е малко...относително,дали ще работи.И как,и колко дълго...Това е само макет в лабораторни условия.
                Ясен го е казал-много въпросителни...
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                  Абе то тоя стърлинг да не 2 метра, че да го бучнеш в жаравата.
                  колкото по-дълъг е по-ефективен моя мисля да е 40-50 см за експеримента

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                  ..А като се нагрее стърлинга - КПД йок. Ще спре.
                  тва ясно , но в студено време, а в другия край огън от огнище дакота мисля няма е голям проблем

всъщност търся соленоид подобен на този от филмчето или по-продълговат, неодимов магнит вече имам

Коментар

всъщност търся соленоид подобен на този от филмчето или по-продълговат, неодимов магнит вече имам
                    Навий си. Джокер - макара от лейкопласт.

Соленоидът ти е последна грижа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X