Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зарядно за акумулатор 100 Ah

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Най-лесно е да се "накове" акумулатор до 16V. Стандартно занранване се настройва: CV на 16V и CC на 1/10 C и се включва към акумулатора.
    Въпросът е: необходимо ли е?
    По-същественият въпрос е: Това са стартови акумулатори за автомобил. Те кога се зареждат по такъв алгоритъм в автомобила?
    И отново: а необходимо ли е? Зер, не са един и два случаите когато оригинална батерия е изкарала да 7 - 8г. или повече. Явно проблемът с дълговечността не е в начина на заряд...
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Мнението е като задника
      Всеки го има
      А качеството на акумулатори в частност е отделна тема

Задавам въпрос - разреждаме акумулатор
      Започва зареждане с ограничение до 14.7 волта
      След 24 часа / да не кажете че е малко/ ще бъде ли достигната гъстота 1.28 което е перфектно за продължително съхранение
      Очаквам конкретни отговори
      Благодаря
      Последно редактирано от pansim; 03-05-26, 12:03.
      Панайот Бърдарски
      0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
        Мнението е като задника
        Всеки го има...
        Така е, и залитането в крайности и ненужен оувъринженеринг е излишно.
        Да изцедим всеки йон и екектрон от акумулатора...
        Да пазим денонощно, с въоръжена охрана, да не се изпари и ню-ню от електролита...

Ай сиктир, това е банален консуматив. Като погине, в кофата и нов...

И коментаторите...

Коментар

Приблизително 99% мислят така. Включително и аз
          Което не изключва придобиване на теоретични знания по въпроса
          С евентуални практически ползи. За някой решил ПРАВИЛНО да си съхрани акумулатора.
          Иначе не ми отговори на въпроса...
          Панайот Бърдарски
          0887 60 77 22

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Най-лесно е да се "накове" акумулатор до 16V. Стандартно занранване се настройва: CV на 16V и CC на 1/10 C и се включва към акумулатора.
            Tова изречение издава пълната ти неосведоменост по темата
            Никога не се процедира по този начин.

Панайот Бърдарски
            0887 60 77 22

Коментар

Педантизмът по отношение на акумулаторите е наследство от ТЗВ, когато такива нямаше, а па на всичкото отгоре и ги крадяха от лесно отварящите се ("брък с отвертка през отдушниците на предния капак") соц-автомобили.
              Споделих в обширната тема за акумулаторите как съм сложил по един солар във всяка кола, и то на предната седалка, да не вземе някой кретен да разбие, за да го краде. Оплюха ме, обругаха ме - нормално за тоз форумЪт После след време гледам - всички, ама всички ругатели, си сложѝли и те по един соларен панел, че и "софистицирано" - кой на покрив, кой на преден капак и гордо гледат другите.

С елементарно таквоз ми изкараха два акумулатора по 11 (единадесет) години, стоейки навън в коли, карани веднъж месечно.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:06075385.jpg
Прегледи:127
Размер:1.06 МБ
ID:7037933
              Прикачени файлове
              Въоръжете се с тРъмПение, настават интересни времена © Мозъчният тръст Тръмпаняху се е погрижил.

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Това не мисли ми бута едни постоянни ампери,става ако няма да разчитам на тая батерия

Аз съм с умен Виктрон и 60 вата Ленсун на предния капак

• blackfirefly
                blackfirefly коментира
                Редактиране на коментар
                Навремето оригиналния акумулатор на Нивата изкара около десетина години, със зареждане на апарат веднъж годишно, преди всяка зима..

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                На Мерцедеса и той така ма с редовно каране пък тук не говорим за това

Купете си нормално зарядно с опция подръжка,ако няма автоматично разпознаване на батерията му кажете каква батерия е,ако има настройка капацитет на батерията му я пляснете и нея.

Включете и заебете

Толкоз

Аз под гъзъ си имам поне 20 батерии - 2 за главния мотор, една за резервния, по 1 за двата генератора и 2 банки по 7-8 батерии всяка,една за инвъртъра и една за лодката. Кабела който се включва на дока за да ги подържа живи е все още на палубата,клеясал е там от стоене,няма махане,лодката беше в Кодиак,Аляска и е била там поне година без да мьрда,без никой нищо да пали…….брата е в средата на Пасифика,на лодка на която и сменихме батериите с кран преди години,същата работа и там - стои закачена за тока постоянно и проблеми нямаме.

Както казах аз само ги ползвам и не си играем с евтини зареждачки,че излиза скъпо
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                ...Споделих в обширната тема за акумулаторите как съм сложил по един солар във всяка кола, и то на предната седалка, да не вземе някой кретен да разбие, за да го краде. Оплюха ме, обругаха ме - нормално за тоз форумЪт После след време гледам - всички, ама всички ругатели, си сложѝли и те по един соларен панел, че и "софистицирано" - кой на покрив, кой на преден капак и гордо гледат другите...
                Това е съвсем адекватно решение за поддържане на акумулатора на автомобили които се използват епизодично.
                Е, вероятно има разлики от едно соларно зарядно до друго, но това са детайли.

Реално за автомобил с нормална консумация в стендбай едва ли му трябва повече от десетина "слънчеви" вата.

И коментаторите...

Коментар

• BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  В детайлите е играта,това бута колко може даже когато няма нужда,е това е детайл

• blackfirefly
                  blackfirefly коментира
                  Редактиране на коментар
                  По железариите продават и маркови. Osram примерно. В случай, че се търси оригиналЪ. Има 5 и 10 ватови. По спомен струваха към 70 лева преди еврото...

• BENZBOSS
                  BENZBOSS коментира
                  Редактиране на коментар
                  ОсраН боклуци не прави ли?

Може ли зарядно у-во Bosch C30, 120 Ah, за зареждане на акумулатори AGM, EFB, GEL, SLI, да се ползва за зареждане на български Монбат 100 Ah, Pb ?
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

• trapper
                  trapper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Питах Al, и той МислИ така.

п.п. Вече съм дърт и нямам навик да питам АІ.

• kameno karp
                  kameno karp коментира
                  Редактиране на коментар
                  Точно такова зарядно имаме на работа и с него зареждаме всякакви акумулатори.

• trapper
                  trapper коментира
                  Редактиране на коментар
                  Включих го, по ръководството. Даже зарежда!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
              X